دانلود و خرید کتاب موسیقی آشنا اری د لوکا ترجمه ابوالحسن حاتمی

نویسنده:اری د لوکا
انتشارات:نشر چشمه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب موسیقی آشنا

کتاب موسیقی آشنا با عنوان اصلی La musica provata نوشتهٔ اری د لوکا (Erri De Luca) و ترجمهٔ ابوالحسن حاتمی و نهال محذوف (از ایتالیایی به پارسی) است. نشر چشمه این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ناداستان و قالب خودزندگی‌نامه قرار گرفته، در باب اثرات هنر موسیقی در زندگی نویسنده است. اثر حاضر نشان داده که نویسنده چطور توانسته با کمک موسیقی از پس معضلات بزرگ و کوچک زندگی برآید و به صلح و آرامش برسد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب موسیقی آشنا اثر اری د لوکا

کتاب «موسیقی آشنا» که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۴ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، یک ناداستان از ایتالیا و قرن ۲۰ میلادی است که در قالب خودزندگی‌نامه یا اتوبیوگرافی نوشته شده است. «اری د لوکا» (Erri De Luca)، نویسندهٔ کتاب حاضر از رابطهٔ ناگسستنی خود با موسیقی نوشته است. او با استفاده از روایتی شاعرانه تعریف کرده که این هنر جادویی چطور توانسته بخش بزرگی از احساسات و تجربیات و خاطراتش را بسازد. این کتاب به ما نشان داده است که نویسنده چطور با کمک موسیقی از پس معضلات بزرگ و کوچک زندگی برآمده و به صلح و آرامش دست یافته است؛ همچنین این کتاب ما را با گروه‌ها و خواننده‌های مهم و برجسته آشنا می‌کند؛ هنرمندانی همچون «جوزپه وردی»، «جوئن بائز»، «پیت سیگر»، «اریک کلپتون» و «لئونارد کوهن». نویسنده در زندگی‌نامهٔ موسیقایی خود از رابطه‌ای که موسیقی بین احساسات و حافظهٔ انسان شکل می‌دهد، صحبت کرده و گفته برخی ترانه‌ها، آهنگ‌ها و صداهای خاص چگونه می‌توانند یادآور اتفاقات و خاطرات خاص هر فرد باشند و او را به دورانی خوش یا غمگین ببرند. وقتی این نویسنده از خاطرت و تجربیاتش در شهری مثل تانزانیا می‌گوید، درمی‌یابیم که تنها با یاری موسیقی توانسته از پسِ دورانی سخت برآید و طعم آرامش را بچشد. او با تشریح موشکافانهٔ خود از نقش موسیقی در زندگی، به تکریم و تجلیل و اهمیت به‌سزای این هنر پرداخته و تجربیات فردی خود از این هنر اعجاب‌انگیز را بازگو کرده است.

این کتاب از زبان ایتالیایی به پارسی برگردانده شده است. پس از یاددشات مترجم، بخشی به نام «اصطلاحات موسیقایی» آمده است و سپس پیش‬گفتار و بخش اصلی اثر را می‌خوانید. «آیا ادبیات شکلی… از مقاومت است؟» عنوان بخش دیگری از این کتاب است که در واقع از مصاحبه‌ای توسط «نادیا آنجلوچی» با نویسندهٔ کتاب حاضر گرفته شده است. بخش «دربارهٔ اشخاص و… گروه ‬های موسیقی» بخش پایانی کتاب «موسیقی آشنا» است.

خلاصه کتاب موسیقی آشنا

«اری د لوکا» (Erri De Luca) کتاب «موسیقی آشنا» را از کودکی خود در ناپلِ ایتالیا آغاز کرده است. او با تصویری شاعرانه از این شهر نشان داده است که موسیقی در ناپلْ غنی و دارای جایگاهی ویژه بوده و تأثیر به‌سزایی در زندگی‌اش داشته است. نویسنده از نوازندگان و خوانندگان خیابانی در ناپل سخن گفته و با لحنی طنز نوشته که نتوانسته در کلاس‌های آواز به مرتبه‌ای برسد و ناموفق مانده است. «اری د لوکا» گفته است که وقتی ایتالیا در دههٔ ۱۹۶۰ میلادی دست‌خوش تغییر و تحول سیاسی شد، زندگی شخصی او نیز تغییر کرد. این دههٔ مهمی در زندگی او محسوب می‌شود. او به حزب چپ‌گرای افراطی پیوست و ترانه‌های «باب دیلن» را که خود از چهره‌های مهم در جنبش‌های سیاسی بود، منبع الهامش قرار داد؛ در نتیجه نگرش او به جهان دگرگون شد.

چرا باید کتاب موسیقی آشنا را بخوانیم؟

مطالعهٔ این اثر ما را با اثرات هنر موسیقی در زندگی مواجه می‌کند. نویسنده توضیح داده است که موسیقی چگونه می‌تواند ما را به گذشته ببرد و بر حال و آینده‌مان تأثیر داشته باشد.

کتاب موسیقی آشنا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به دوستداران ناداستان قرن ۲۰ ایتالیا و قالب خودزندگی‌نامه در حوزهٔ اثرات موسیقی بر زندگی انسان پیشنهاد می‌کنیم.

درباره اری د لوکا

اری د لوکا (Erri De Luca) رمان‌نویس و شاعری ایتالیایی است که کتاب «مونته دیدیو؛ کوه خدا» به قلم او برندهٔ جایزهٔ فمینا در سال ۲۰۰۲ میلادی شده است. این نویسنده در سال ۱۹۵۰ در ناپل در ایتالیا به دنیا آمد. او خودآموختهٔ زبان عربی و مترجم قسمت‌هایی از تورات است. در جوانی در یکی از گروه‌های سیاسی چپ افراطی فعالیت داشته و بعدها گرایش‌های مذهبی را جانشین آن کرده است. او امروزه به‌عنوان یک نویسندهٔ کاتولیک در ایتالیا شناخته می‌شود و از شهرت و اعتبار جهانی نیز برخوردار است. از آثار مکتوب او می‌توان به کتاب‌های «موسیقی آشنا»، «بالا، دست چپ»، «یک روز مانده به خوشبختی»، «به نام مادر» و «ماهی‌ها همیشه بیدارند» اشاره کرد. کتاب «مونته دیدیو؛ کوه خدا» با ترجمهٔ «مهدی سحابی» و به‌وسیلهٔ نشر مرکز در ایران منتشر شده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب «مونته دیدیو؛ کوه خدا» به قلم «اری د لوکا» (Erri De Luca) برندهٔ جایزهٔ فمینا در سال ۲۰۰۲ میلادی شده است. این کتاب با ترجمهٔ «مهدی سحابی» و توسط نشر مرکز منتشر شده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- روزنامهٔ «لا رپوبلیکا» این کتاب را اثری شاعرانه و صمیمی توصیف کرده و نوشته که نویسنده با نثری موسیقایی، تجربه‌های زندگی خود را به آهنگی دلنشین تبدیل کرده است.

- نشریهٔ «کوریره دلا سرا» تأکید کرده که کتاب حاضر فراتر از یک زندگی‌نامهٔ معمولی است و قطعه‌ای از حافظهٔ جمعی را با زبانی گرم و انسانی بازسازی می‌کند.

- منتقدان مستقل ایتالیایی این اثر را ادای دِینی به قدرت جاودانهٔ موسیقی دانسته و از صداقت و بی‌واسطگی روایت‌های «اری د لوکا» (Erri De Luca) تمجید کرده‌اند.

بخشی از کتاب موسیقی آشنا

«از آن زمان به بعد، اسم باب دیلن که می‌آید، عرق می‌کنم.

من شب‌های زیادی را، نشسته پشت میزی روی صحنهٔ تئاتر، به تعریف کردن قصه‌هایی در باب شخصیت هم‌دلی‌برانگیز دن کیشوت گذرانده‌ام. سمت چپم گیتار جان ماریا تستا بود و سمت راستم کلارینت جادویی گابلریه له میراباسی. او از روی شکسته‌نفسی به خودش می‌گوید نوازندهٔ نی‌لبک، اما من اضافه می‌کنم: از آن نوازنده‌ها که گوش کسی را که نواختن‌شان را می‌شنود تصاحب می‌کنند و تمام تن او را به دنبال خود می‌کشند.

گابلریه له برای دیدن برادران پاتریکولا، که سازندهٔ کلارینت هستند، مرا به کستل نواُوو سکریویا برد. آرامگاه مقدس موسیقایی آن‌ها در یک ساختمان عظیم سرپوشیده شبیه به بسیاری از ساختمان‌های دیگر بین این کارگاه و کارگاه بغلی است.

کلارینت از جنس چوب آبنوس است، تیره و ضخیم؛ یکی از معدود چوب‌هایی که روی آب شناور نمی‌مانند. چوب را می‌تراشند و سوراخی باریک در آن ایجاد می‌کنند که از میان بدنه رد می‌شود. بعد می‌گذارند یک سال استراحت کند. سال بعد آن کانال را کمی گشاد می‌کنند و باز یک سال دیگر می‌گذارند که بماند. یک تکه چوب آبنوس طی هفت سال به کلارینت تبدیل می‌شود، یعنی حتی از شراب برونلوِ مونتالچینو هم بیش‌تر کهنه می‌شود تا عمل بیاید.

گابلریه له سازهای منحصربه‌فردش را از آن‌جا می‌خرد. حتی دوتای‌شان هم شبیه هم درنمی‌آید. در عمارت عظیم برادران ماتریکولا، دست‌ساخته‌های والا و بی‌نظیر ایتالیای پنهان خانه دارد. آلیاژ برنجی که به چوب افزوده می‌شود کار دست زرگران و ساعت‌سازان است.»