کتاب شناخت بیماری های روانی
معرفی کتاب شناخت بیماری های روانی
کتاب شناخت بیماری های روانی نوشتهٔ احمد جلیلی است. نشر قطره این کتاب در حوزهٔ روانشناسی را منتشر کرده است. این اثر از مجموعهٔ «روان و زندگی» است و مقالهای با نام «افسردگی (نگاهی از درون)» نوشتهٔ «بهاءالدین خرمشاهی» نیز در آن آورده شده است.
درباره کتاب شناخت بیماری های روانی
احمد جلیلی در کتاب شناخت بیماری های روانی بیان کرده است که با مهار شدن میزان قابلتوجهی از بیماریهای واگیردار، در چند دههٔ اخیر، بیماریهای روانی اهمیت زیادی پیدا کرده و بهصورت یکی از گرفتاریهای عمده در حیطهٔ سلامت بشر درآمده است. با پیشرفت پزشکی و با تدابیر بهداشتی که برای مهار کردن بیماریهای قلبی عروقی انجام میشود، بیماریهای روانی به تدریج در جایگاه اول شایعترین بیماریهای بشر قرار میگیرند. با این اوصاف لازم است در این زمینه نیز اقدامات بهداشتی و پیشگیریهای مؤثر انجام بگیرد که اطلاعرسانی و رفع کردن نیازِ دانستن افراد از طریق تهیه منابع اطلاعاتی برای عموم، از مهمترین این اقدامات است. آنچه در این کتاب آمده، بیهیچ آداب و ترتیبی، سؤالاتی روانشناختی دربارهٔ بیماریهای روانی است که در زندگی روزمرهٔ برای مردم مطرح شده است. نویسنده در این تلاش کرده تا پاسخهایی ساده، روشن و درخور نیاز عموم به آاین پرسشها بدهد.
خواندن کتاب شناخت بیماری های روانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ روانشناسی پیشنهاد میکنیم.
درباره بهاءالدین خرمشاهی
بهاءالدین خرمشاهی در سال ۱۳۲۴ در قزوین به دنیا آمد. او نویسنده، مترجم، روزنامهنگار، طنزپرداز، فرهنگنویس، شاعر و استاد دانشگاهی ایرانی است. خرمشاهی تألیفاتی در حافظشناسی و تفسیر اشعار حافظ شیرازی دارد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در قزوین گذرانده؛ سپس در رشتهٔ پزشکی پذیرفته شد، اما تحصیل در این رشته را در سال سوم نیمهکاره رها کرد (۱۳۴۳) و همراه با «کامران فانی» به تحصیل در رشتهٔ ادبیات فارسی پرداخت. او از دانشگاه تهران فوقلیسانس کتابداری گرفت (۱۳۵۰ تا ۱۳۵۲) و در مرکز خدمات کتابداری مشغول به کار شد. از استادان او در رشتهٔ ادبیات فارسی میتوان به ذبیحالله صفا، مهدی محقق، سید جعفر شهیدی، پرویز ناتلخانلری، سید صادق گوهرین، آیتالله ابوالحسن شعرانی و عبدالحمید بدیعالزمانی کردستانی اشاره کرد. خرمشاهی توفیق خود را در مسیر پژوهشهای قرآنی، مدیون کتاب «قانون تفسیر» و مولف آن، «سید علی کمالی دزفولی» دانسته است. کتابهای «قرآن و مثنوی»، «بررسی ترجمههای امروزین قرآن کریم»، «پوزیتیویسم منطقی»، «انسانم آرزوست (شرح برگزیدهٔ غزلیات شمس)»، «ترجمهکاوی»، «طنز و تراژدی»، «حافظ حافظهٔ ماست»، «از سبزه تا ستاره»، «رستگاری نزدیک» و «اکسیر خوشبختی» از آثار مکتوب بهاءالدین خرمشاهی است. او کتابهای بسیاری را به پارسی برگردانده است.
بخشی از کتاب شناخت بیماری های روانی
«شخصیت تعاریف زیادی دارد؛ ولی به زبان ساده میتوان گفت: مجموعه صفات رفتاری و هیجانی فرد، که با آنها با زندگی کنار میآید، و باعث نمود و تمایز او در جامعه میگردد، شخصیت نامیده میشود. فرد برای رسیدن به چنین شخصیتی ــ که در حال حاضر در مقابل دیدگاه ماست ــ تمام مراحل ارثی و تربیتی را پشت سر گذاشته است. شخصیت هر فرد، مختص همان فرد است، یعنی منحصر به فرد است و در تعامل با رویدادها، چه خوب و چه بد، واکنشهایی منحصر به فرد از خود بروز میدهد. به همین علت است که ما افراد را از صفات، رفتارها و واکنشهای خاصشان میشناسیم.
اختلال شخصیت زمانی پیش میآید که فرد، به هر علتی، توان انطباق خود را با محیط از دست میدهد و یا به اندازه کافی توانایی ندارد تا هماهنگی لازم را میان محیط، رویدادها و عواطف و رفتار خودش بهوجود آورد. به عبارتی او در مقابل فشارهای روانی و رویدادهای ناگوار، واکنشهای معیوب نشان میدهد و به این ترتیب هم برای خودش و هم برای اطرافیانش مشکل میآفریند و روال عادی زندگیاش را از دست میدهد.
اختلال شخصیت انواع مختلفی دارد. البته با طبقهبندیهای متفاوت شکل آن تغییر میکند. اختلال شخصیتها یک جور نیستند. فردی ممکن است در جایی قادر باشد با محیطش کنار بیاید و انطباق پیدا کند، ولی در جای دیگر و در موردی دیگر، این کار از او بر نیاید و اختلال شخصیتش آشکار بشود.»
حجم
۳۳۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
حجم
۳۳۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه