کتاب روانشناسی تکاملی
معرفی کتاب روانشناسی تکاملی
کتاب الکترونیکی روانشناسی تکاملی نوشتۀ دیلان اوانس و اسکار زارات و ترجمۀ نورالدین رحمانیان است و انتشارات شیرازه کتاب ما آن را منتشر کرده است. کتاب روانشناسی تکاملی به بررسی نظریۀ تکامل پرداخته و آن را با زبانی ساده و به کمک تصاویر بیان کرده است.
درباره کتاب روانشناسی تکاملی
ذهن انسان همواره بهعنوان نقطه اوج تکامل توصیف میشود. ذهن انسان، پیچیدهترین ارگانی است که از طریق انتخاب طبیعی شکل میگیرد. خود داروین معتقد بود که روزی اصولش نه فقط عالم زیستشناسی بلکه عالم روانشناسی را نیز تبیین میکند؛ زیرا بر طبق نظریه او، روانشناسی بر مبنای جدیدی قرار خواهد گرفت. نظریه تکامل اخیراً شروع به ایفای نقش مهمی در تحقیقات روانشناسانه و به طور برجسته در محدودهای به نام روانشناسی تکاملی کرده است. نظریۀ روانشناسی تکاملی معتقد است که رفتار انسان امروزی تحتتأثیر تجربیات اجداد اولیه ما شکلگرفته است. مشکلات خاصی که انسانهای گذشته با آن مواجه بودند در خط مقدم این نظریه قرار دارند. روانشناسی تکاملی معتقد است که توسعه راهحلهای آنها که برای بقا مطلوب بود، بهتدریج به الگوهای فکری و رفتارهای نسلهای آینده تبدیل شد. مطالعات روانشناسی تکاملی، تلاقیهای همبسته روانشناسی انسان و زیستشناسی تکاملی هستند. اما ذهن چگونه تکامل مییابد؟ چه تفاوتی میان ذهن یک فرد با ذهن گذشتگانش وجود دارد؟ تفاوت ذهن انسان و حیوان را چگونه میسنجند و چگونه توصیف میکنند؟ اگر ذهن ما به صورت خودخواهانهای شکل گرفته است، چرا ما تا به این حد اجتماعی هستیم؟ آیا در زمینۀ ذهن میتوان میان مردان و زنان تفاوتی گذاشت؟ این پرسشها در کانون توجه مطالعات رو به گسترشی هستند که روانشناسی تکاملی نام دارد و با مطالعۀ کتاب روانشناسی تکاملی میتوان قدم اولی در راه شناخت آن برداشت.
خواندن کتاب روانشناسی تکاملی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث علمی و روانشناسی مناسب است.
بخشی از کتاب روانشناسی تکاملی
«وقتی اعمال را با اشاره اعتقادات و امیال توضیح میدهیم مدعی هستیم که این فرایندهای ذهنی علل اعمال ما هستند. این شیوۀ توضیح اعمال برحسب اعتقادات و امیال آنقدر متداول است که فلاسفه آن را روانشناسی عقل سلیم یا روانشناسی عامیانه مینامند. روانشناسی عامیانه هزاران سال است که با ماست.
در سالهای ۱۹۲۰ برخی از روانشناسان مدعی شدند که روانشناسی عامیانه غیرعملی است. جی.بی.واتسون و . بی. اف. اسنکینر مدعی شدند که اعتقادات، امیال، و دیگر فرایندهای ذهنی پدیدههای واقعی نیستند. آنها معتقد بودند که تنها راه علمیشدن روانشناسی رهاکردن این دست پدیدههای افسانهای است...»