کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
معرفی کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم نوشتهٔ تینا سیلیگ و ترجمهٔ مهرداد یوسفی و ویراستهٔ نوشین احمدی است و انتشارات باران خرد آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم به شما میگوید وقتی ۲۰ ساله هستید یکسری کارها را انجام دهید تا موفقتر شوید. این کارها تحت فصلهای زیر عنوان میشوند:
یکی بخر، دوتا ببر
سیبل را دور تیر پرتاب شده بکش
آیا این در امتحان میآید؟
کاردستیهای آزمایشی
خواندن کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ جوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
«تابهحال چند نفر به شما گفتهاند راه موفقیت این است که دنبال علائقتان بروید؟ مطمئنم خیلیها. دادن این پند به کسی که نمیداند از زندگیاش چه میخواهد، آسان است. بههرحال، این اندرز بهواقع سادهانگارانه و گمراهکننده است. اشتباه متوجه نشوید، من طرفدار دوآتیشهٔ علائق هستم و فکر میکنم بینهایت مهم است که انگیزههایتان را بشناسید؛ اما این قطعاً کافی نیست.
علائق فقط یک نقطهٔ آغاز هستند. شما باید استعدادهایتان را نیز بشناسید و بدانید جهان چهقدر برایشان ارزش قائل است. اگر به چیزی دلبستگی داشته باشید، اما در آن خوب نباشید، دنبال کردن یک کارراهه در آن زمینه، ناامیدکننده خواهد بود. مثلاً شاید عاشق بسکتبال، ولی قدکوتاه باشید یا شاید شیفتهٔ خوانندگی باشید، اما صدایتان خیلی بد باشد. در هر دو مورد، میتوانید بهعنوان یک طرفدار پرشور به استادیومها و کنسرتها بروید، ولی نمیتوانید یک خواننده یا ورزشکار حرفهای شوید.
در ادامه، شاید به چیزی شدیداً علاقه داشته باشید و در آن زمینه بیاندازه مستعد باشید، اما هیچ بازاری برای آن مهارتها وجود نداشته باشد. بهعنوان نمونه، شاید یک هنرمند زبردست و عاشق نقاشی باشید یا شاید شیفتهٔ موجسواری باشید و بتوانید روی هر موجی سوار شوید؛ اما همه میدانیم که بازار این مهارتها کوچک است. سعی در جهت ساختن یک کارراهه پیرامون چنین علائقی اغلب درنهایت، منجر به سرخوردگی میشود. آنها فقط میتوانند سرگرمیهای فوقالعادهای برایتان باشند.
در عوض، اگر در زمینهای استعداد داشته باشید و بازار بزرگی برای مهارتهایتان وجود داشته باشد، پس میتوانید در این حوزه شغل خوبی را پیدا کنید. برای مثال، اگر حسابدار زبدهای هستید، همواره برای کسی که میتواند یک ترازنامه بسازد یک فرصت کاری وجود دارد. اغلب مردم دنیا، در چنین فضایی زندگی میکنند. شغلی دارند که مهارتهایشان را در آن بهکار میگیرند، اما بیصبرانه منتظرند که ساعت کاریشان تمام شود و به خانهشان بروند و برای عشق و علاقهشان (سرگرمیهایشان) زمان بگذارند و برای آمدن آخر هفتهها، تعطیلات و تا بازنشستگی، روزها را میشمارند.»