دانلود و خرید کتاب حقوق انسان توماس پین ترجمه رامین مستقیم
تصویر جلد کتاب حقوق انسان

کتاب حقوق انسان

نویسنده:توماس پین
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۳از ۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب حقوق انسان

«حقوق انسان» نوشته توماس پین(۱۸۰۹-۱۷۳۷) اندیشمند قرن هجدهم است که در جریان انقلاب فرانسه این کتاب را تالیف کرد. خرد و جهل که دو روی یک سکه‌اند بر بخش اعظم بشریت تأثیر می‌گذارند. اگر هرکدام از این دو به‌حدکافی در کشوری جاری‌و‌ساری باشد، دستگاهِ حکومت به‌آسانی کار می‌کند. خرد از خود تبعیت می‌کند، و جهل به هرآن‌چه به آن دیکته شود تمکین می‌کند. دو نوع از حکومت در جهان غالب هستند به قرار ذیل‌اند: یکم: حکومت انتخابی و نمایندگی دوم: حکومت ناشی از توالی ارثی قدرت نوع یکم را عموماً به جمهوری می‌شناسند و نوع دوم را با نام پادشاهی و اشرافی. این دو نوع شکل متضاد حکومت خود را پایه‌های متمایز و متضاد خرد و جهل بر پا می‌دارند. از آن‌جا که حکومت‌کردن به درایت، قابلیت و توانایی نیاز دارد، و نظر به‌این‌که قابلیت و توانایی به ارث نمی‌رسند، واضح است که توالی ارثی قدرت به باوری متکی است که خرد انسانی آن را نمی‌پذیرد، و فقط بر جهل او استوار می‌شود؛ هرچقدر جهل در کشوری بیشتر باشد، برای این نوع از حکومت مناسب‌تر است. برعکس، حکومتِ خوش‌ترکیب جمهوری به هیچ باوری که مغایر با خرد باشد متکی نیست. انسان منطق عقلی کل نظام، منشأ و طرز عمل آن را می‌فهمد و وقتی خوب فهمیده می‌شود به‌بهترین نحو هم پشتیبانی می‌شود، قابلیت‌های فکری انسان با جسارت به منصه ظهور می‌رسند. این شکل از حکومت فتّوتِ عظیم انسانی است بنابراین از آن‌جایی‌که هر یک از این اشکال براساس متفاوتی عمل می‌کنند، یکی آزادانه به مدد خرد پیش می‌رود و آن دیگری با جهل جلو می‌رود، مرحله‌ی بعد این است که بررسی کنیم نوعی از حکومت که حکومت مخلوط نامیده می‌شود، یا گاهی محض مزاح حکومتی کمکی از این و کمکی از آن خوانده می‌شود، چگونه کار می‌کند و قوه‌ی محرکه‌ی آن چیست؟
منابع پنهان اندیشه‌ی هایدگر: تأثیر آموزه‌های چینی و ژاپنی بر نوشته‌های وی
راینهارد مای
در باب امپراطوری
فرانسیس بیکن
مناظره‌ی چامسکی - فوکو در باب طبیعت بشر
مهدی افشار
بوطیقای ناسیونال‌سوسیالیسم؛ شرحی بر کتاب «نبرد من» هیتلر
آلبرشت کوشارکه
زایش سرمایه داری
هنری هلر
تاریخ فکری لیبرالیسم
پی‌یر منان
کارل مارکس: یک زندگی قرن نوزدهمی
جاناتان اشپربر
برخورد تمدن‌ها: چالش سنت و مدرنیته
غلامحسین میرزاصالح
درباره فردیت و فرم‌های اجتماعی
گئورگ زیمل
تاریخ اندیشه‌ی سیاسی در اسلام
محمد جبرون
ولتر؛ نوشته‌های سیاسی
فرانسوا ولتر
نقش زور در روابط بین‌الملل
آنتونیو کاسه‌سه
کین‌توزی
ماکس شلر
لودویگ ویتگنشتاین: پژوهش‌های فلسفی
حسن عرب
کارل مارکس
آلِن و. وود
درباره‌ی حقیقت و ناحقیقت؛ نوشته‌های منتخب فریدریش نیچه
فردریش نیچه
پرس و جو درباره شیوه های هستی
برنو لاتور
سقوط ۱۱۷۷؛ روایتی تازه درباره‌ی همانندی تمدن ما و تمدن‌های ۳ هزار سال پیش
اریک اج. کلاین
درباره‌ی آزادی
جان استوارت میل
shahriyar
۱۴۰۳/۰۸/۲۱

توماس پین خود را شهروند جهان میداند و عنصر انسان بودن را در میان تمام عناصر هویتی معیار حقوق انسانی، معقول، طبیعی و جهان شمول میداند. توماس پین دمکراسی، سکولاریسم و حقوق بشر را حق ذاتی هر انسان میداند و

- بیشتر
اگر کسانی که قدرت به آن‌ها احاله شده، درست عمل کنند، محترم می‌مانند. ‌اگر درست عمل‌نکنند، خوار‌ شمرده‌می‌شوند؛ درخصوص کسانی که هیچ قدرتی به آن‌ها داده نشده، اما خود را صاحب قدرت می‌دانند، جهان معقول خبری از آن‌ها ندارد.
maryam_z
پس به ریشه‌ها برسیم و به حکومت‌ها درس انسانیت بدهیم. مجازات خونین حکومت‌ها بشریت را فاسد می‌سازد. در انگلستان درمواردی مجازات دارزدن، به چارچوبی بستن با درشکه‌ای کشیدن و قلب محکوم را از سینه درآوردن و به جمعیت ناظرنشان دادن انجام شده است. در فرانسه، تحت حکومت سابق، مجازات‌ها کمتر از انگلستان سَبُعیّت نداشت. چه کسی است که اعدام دامین را که زیر سّم اسبان له‌ولورده شد فراموش کند؟ اثر آن صحنه‌های شنیع و دلخراش برروی مردم از بین رفتن مهربانی و برانگیختن حس انتقام است، و حکومت‌ها با فکر غلطِ حکومت رعب، خود سابقه‌ای برای مجازات ایجاد می‌کنند. حکومت‌ها برای مرعوب‌کردن فقیرترین و دون‌پایه‌ترین، اقشار حکومت رعب را اجرا می‌کنند، و بر روان فقیرترین اقشار بدخیم‌ترین اثر را به‌جا می‌گذارند. فقیرترین آدم‌ها حس می‌کنند که هدف رعب آن‌ها هستند؛ و آن‌ها نیز به نوبه‌ی‌خود نمونه‌های رعبی را که خود تعلیم دیده‌اند، روزی به‌کار می‌بندند.
maryam_z
هرگز هیچ پارلمانی یا جمع بشری و نسلی از انسان‌ها، در هیچ کشوری صاحب این حق نیست که آیندگان را تا ابد متعهد و منقاد کند یا حکم کند که جهان در آینده چگونه حکومت شود، یا چه‌کسی حاکم باشد؛ بنابراین تمامی این صغراوکبراچیدن‌ها، مواد قانونی و بیانیه‌ها که با استناد به آن‌ها برای آیندگان تصمیم گرفته می‌شود، کان‌لم یکن هستند و هیچ‌کس یا کسانی چنین حقی ندارند و نمی‌توانند داشته باشند، و یا توان به اجرا درآوردن آن را ندارند. هر عصری و هر نسلی باید همانند نسل‌ها و اعصار پیشین حق داشته باشد آزادانه عمل کند. خودبینی، عُجْب و نخوت از ورای گور، مضحک‌ترین و وقیحانه‌ترین استعدادهاست. هیچ انسانی در تملک انسان دیگر نیست؛ هیچ نسلی هم مالک نسل‌های پس از خود نیست.
maryam_z
اگر زنده‌ماندن فضیلت است من اکتفاکردن به بحث‌و‌جدل با هم‌سالان جوان و خواندن و شک‌کردن و در نهایت ازگزند دراَمان‌ماندن را به «توماس پین» و عقل سلیم او بدهکارم.
Alireza Yoonesi
هرگز هیچ پارلمانی یا جمع بشری و نسلی از انسان‌ها، در هیچ کشوری صاحب این حق نیست که آیندگان را تا ابد متعهد و منقاد کند یا حکم کند که جهان در آینده چگونه حکومت شود، یا چه‌کسی حاکم باشد؛ بنابراین تمامی این صغراوکبراچیدن‌ها، مواد قانونی و بیانیه‌ها که با استناد به آن‌ها برای آیندگان تصمیم گرفته می‌شود، کان‌لم یکن هستند و هیچ‌کس یا کسانی چنین حقی ندارند و نمی‌توانند داشته باشند، و یا توان به اجرا درآوردن آن را ندارند. هر عصری و هر نسلی باید همانند نسل‌ها و اعصار پیشین حق داشته باشد آزادانه عمل کند. خودبینی، عُجْب و نخوت از ورای گور، مضحک‌ترین و وقیحانه‌ترین استعدادهاست. هیچ انسانی در تملک انسان دیگر نیست؛ هیچ نسلی هم مالک نسل‌های پس از خود نیست
آرمان
هرگز هیچ پارلمانی یا جمع بشری و نسلی از انسان‌ها، در هیچ کشوری صاحب این حق نیست که آیندگان را تا ابد متعهد و منقاد کند یا حکم کند که جهان در آینده چگونه حکومت شود، یا چه‌کسی حاکم باشد؛ بنابراین تمامی این صغراوکبراچیدن‌ها، مواد قانونی و بیانیه‌ها که با استناد به آن‌ها برای آیندگان تصمیم گرفته می‌شود، کان‌لم یکن هستند و هیچ‌کس یا کسانی چنین حقی ندارند و نمی‌توانند داشته باشند، و یا توان به اجرا درآوردن آن را ندارند. هر عصری و هر نسلی باید همانند نسل‌ها و اعصار پیشین حق داشته باشد آزادانه عمل کند.
bfs
نثر حقوق انسان اصلاً فصاحت و حتی بلاغت ندارد و برای تفهیم مفاهیم حتی از حشو پرهیز نمی‌کند، اما در عقل سلیم استدلال و خیرخواهی برای همه‌ی بشریت موج می‌زند. عقل سلیم توماس پین توان دیدن مو را داشت اما پیچش‌های مو را در فرانسه و انقلاب‌های آمریکا و فرانسه نمی‌دید. عشق و ایمان توماس پین به نظام جمهوری و تنفر او از سلطنت در هر جای جهان، مانع از تبیین نقش رژیم پیشین در انقلاب فرانسه و روند آن می‌شد. اگر توماس پین در ۱۸۱۴ و ۱۸۱۵ زنده بود نمی‌توانست باور کند در پی آن انقلاب فراگیر، بار دیگر سلطنت، ولو نه‌چندان بلندمدت به فرانسه بازگشته و این‌بار از خاندان بوربون، برادر لویی شانزدهم با لقب لویی هجدهم بر تخت شاهی می‌نشیند.
آرمان
نثر حقوق انسان اصلاً فصاحت و حتی بلاغت ندارد و برای تفهیم مفاهیم حتی از حشو پرهیز نمی‌کند، اما در عقل سلیم استدلال و خیرخواهی برای همه‌ی بشریت موج می‌زند. عقل سلیم توماس پین توان دیدن مو را داشت اما پیچش‌های مو را در فرانسه و انقلاب‌های آمریکا و فرانسه نمی‌دید. عشق و ایمان توماس پین به نظام جمهوری و تنفر او از سلطنت در هر جای جهان، مانع از تبیین نقش رژیم پیشین در انقلاب فرانسه و روند آن می‌شد. اگر توماس پین در ۱۸۱۴ و ۱۸۱۵ زنده بود نمی‌توانست باور کند در پی آن انقلاب فراگیر، بار دیگر سلطنت، ولو نه‌چندان بلندمدت به فرانسه بازگشته و این‌بار از خاندان بوربون، برادر لویی شانزدهم با لقب لویی هجدهم بر تخت شاهی می‌نشیند.
آرمان
او اصول خود را در هیچ کشوری کنار نگذاشت و مصلحت‌اندیشی نکرد. در فرانسه با نظام سلطنتی مخالفت جانانه کرد اما با اعدام لویی شانزدهم چنان مخالفتی کرد که نزدیک بود جان خود را از دست بدهد.
آرمان
ما ایرانیان از طریق ترجمه‌ی آثار جان‌ لاک و آدام اسمیت و هیوم و کانت با فلاسفه‌ی اروپایی و بریتانیایی آشنا شده‌ایم اما متون کافی در دست نداریم که چگونه افکار این فیلسوفان درجه‌یک به مردم کوچه و بازار در قاره‌ی اروپا، انگلستان و آمریکا رسید و خواندن جزوه‌های جزوه‌نویسان نظیر توماس ‌پین این مسیر را نشان می‌دهند و مهم‌تر از همه این آثار راه‌گشای سیاست‌ورزان است تا افکار خود را بنویسند و از سنت شفاهی فاصله بگیرند.
آرمان
در سال‌های جوانی که گروه‌های مارکسیستی جذابیت داشتند، توماس پین به من نشان داد که بورژوازی رادیکال که توماس پین آرمان‌های آن را می‌پروراند به اندازه‌ی اندیشه‌های مارکسیستی جاذبه دارند و یا دست‌کم در دوران جوانی من داشتند و همین نکته مرا از هم‌گنان مارکسیستم در آن سال‌ها که عضویت در چنین گروه‌هایی برایشان گران تمام می‌شد جدا کرد و این جداسری ادامه یافت.
آرمان
توماس‌ پین شکم‌بند‌دوز ژنده‌پوش که با توصیه‌نامه‌ای از «بنجامین فراکلین» وارد جهان نو، آمریکای شمالی می‌شود، مرعوب دانشمندان و سیاست ورزان انگلیسی نظیر آقای «بورک» نمی‌شود و به‌رغم آن‌که به اعتراف خودش در فصاحت و بلاغت، بسیار از سیاست‌ورزان انگلیسی عقب است و تحصیلات و دانش آن‌ها را ندارد، اما با عقل سلیم به جنگ بزرگ‌تر از خود می‌رود.
آرمان

حجم

۱۵۴٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

حجم

۱۵۴٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

قیمت:
۴۱,۵۰۰
تومان