دانلود و خرید کتاب ادبیات روس به روایتی دیگر زهره روحی
تصویر جلد کتاب ادبیات روس به روایتی دیگر

کتاب ادبیات روس به روایتی دیگر

نویسنده:زهره روحی
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۷از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ادبیات روس به روایتی دیگر

«ادبیات روس به روایتی دیگر» نوشته زهره روحی(-۱۳۳۶)، تحلیلگر اجتماعی و منتقد ایرانی است. این کتاب نگاهی تحلیلی دارد به ۵ نویسنده برجسته ادبیات روسیه و آثار ادبی آنان با رویکردی اجتماعی و تاریخی. نیکلای گوگول (۱۸۵۲-۱۸۰۹)، فئودور داستایوفسکی (۱۸۸۱ـ۱۸۲۱)، لئو تولستوی (۱۹۰۹ -۱۸۲۱)، آنتوان چخوف (۱۹۰۴ـ۱۸۶۰) و آرکادی آورچنکو(۱۹۲۵-۱۸۸۱) نویسندگانی هستند که در این کتاب آثارشان مورد بررسی و کاوش قرار گرفته است. آنچه شاهکار بودن آثار ادبی روسیه را تایید می‌کند، نگاه توانا، شفاف، و صریح این متون ادبی به تحولاتی است که با پوشاندن چهره‌ای‌ دروغین به نام تمدن و پیشرفت، به سیاه‌کاری و نابودی جهان کمر بسته‌اند. بنابراین با خواندن این آثار به لحاظ فرهنگی نمی‌توانیم با ملت روسیه امروزی ارتباط برقرار کنیم، بلکه فقط می‌توانیم از هوشیاری و حساسیت ملتی آگاه شویم که هر کدام ا‌ز آثار ادبی‌شان در برابر تحولاتی که در حال سلطه بر جهان بود واکنشی خاص خود نشان می‌دادند و نه تنها برای ملت روسیه زمانه خود، بلکه حتی برای ملت‌های دیگر، توصیف‌گر واقعی وضع موجود بودند و هستند.
نظری برای کتاب ثبت نشده است
لئو تولستوی در مقام منتقد ساختار اجتماعی فاسد و پوسیده‌ روسیه‌ قرن نوزده، بی‌نیاز از لحن طنز و شوخ‌طبعانه، تنها با اتکا به افقی عارفانه و اگزیستانسیالیستی، موفق می‌شود تا نه‌تنها بی‌ارزشی دلیل مرگ ایوان ایلیچ (یکی از بهترین نمونه‌هایی که این ساختار پوسیده می‌توانست پرورده باشد) را در معرض دید آورد، بلکه به لحاظ دقت در ترسیم جزییات روزمرگی به نحوی تحسین‌آمیز توانسته پوچی بینش و سبک زندگی این مرد خواهان‌ترقی در منزلت‌های اجتماعی را به تصویر کشد. آن‌ هم برای ترغیب مخاطب زمانه‌اش در بازنگری ارزش‌هایی که ساختار اجتماعی فاسد و مبتذل تولید کرده است.
esrafil aslani
به ‌هر حال، در نبود نویسندگانی (بخوانیم طلایه‌داران منعکس‌کننده شرایط فرهنگی و اجتماعیِ در حال گذار) که بتوانند به لحاظ عاطفی توصیف‌کننده وضعیت عینی جامعه، فرهنگ و تحولات اجتماعی باشند، ادبیات روسی قبل از انقلاب بلشویکی، و حتی بعدتر نویسندگانی همچون گورکی، و شولوخوف سهم عمده‌ای در اعتلای فرهنگی جامعه ایرانِ قبل از انقلاب ۵۷ داشتند. از آثار چخوف و تولستوی یا گورکی و شولوخوف به‌گونه‌ای سخن گفته می‌شد که گویی از نویسنده‌ای ملی سخن می‌گویند. بیان نومیدی و آرزوی دو سه نسل کتابخوان و باسواد در تاریخ فرهنگی، اجتماعی جامعه ایران، عملا به نویسندگان روسی‌ واگذار شده بود.
Naarvanam
این بدین معنی است که از حیث تاریخی و اجتماعی، آنچه شاهکار بودن این آثار را تایید می‌کند، نگاه توانا، شفاف، و صریح این متون ادبی به تحولاتی است که با پوشاندن چهره‌ای‌ دروغین به نام تمدن و پیشرفت، به سیاه‌کاری و نابودی جهان کمر بسته‌اند.
Naarvanam
چخوف در ترسیم نگرش دکتر آستروف (فردی که بتواند بین این دو، خط تمایزی کشد) ، معتقد است «آنچه در شرف وقوع است نه تمدن بلکه فساد است» . به باور او آنچه در حال جایگزینی زندگی کهنه است، نه دستاوردهای رفاهی مدرنیته، بلکه نابودی ذخایر طبیعی است.
Naarvanam

حجم

۱۷۶٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۹۲ صفحه

حجم

۱۷۶٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۹۲ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان