دانلود و خرید کتاب لکنت پوریا عالمی
تصویر جلد کتاب لکنت

کتاب لکنت

نویسنده:پوریا عالمی
انتشارات:نشر چشمه
امتیاز:
۳.۰از ۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب لکنت

کتاب لکنت سرودهٔ پوریا عالمی است. نشر چشمه این مجموعه شعر معاصر را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب لکنت

کتاب لکنت یک مجموعه شعر معاصر را در قالب شعر نو در بر گرفته است. عنوان برخی از شعرهای کتاب حاضر عبارت است از «اتحادِ جماهیرِ لاک‌پشت»، «سنگِ صبورِ قبر»، «گیلاس‌های تو تکه‌های تبر»، «روایت بیستم خاورمیانه» و «روایت بیست و پنجم خاورمیانه».

می‌دانیم که شعر فارسی عرصه‌های گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرن‌ها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر به‌دست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصه‌ها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بی‌محابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفت‌اقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشه‌های اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدان‌گونه که هیچ جامعه‌ای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشه‌هایش بی‌نیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.

شعر نو فارسی با وانهادن قالب‌های شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری به‌وجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر می‌دهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریان‌های اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و به‌لحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است. معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم می‌کنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندیاری) می‌دانند. احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو می‌سروده‌اند.

خواندن کتاب لکنت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران پیشنهاد می‌کنیم.

درباره پوریا عالمی

پوریا عالمی در سال ۱۳۶۱ به دنیا آمد. او نویسنده، طنزپرداز، روزنامه‌نگار و داستان‌نویس کودک است که با استفاده از ذهن خلاقش و تجاربی که در نویسندگی کودک داشت، موفق شد اولین بازی فکری خود با عنوان «شنل‌قرمزی» را که ترکیبی از کمیک‌استریپ و قصه‌گویی بود، روانهٔ بازار کند. این نویسنده به صفحه‌آرایی ماهنامهٔ گل‌آقا و مدیریت هنری چند مجله و روزنامه نیز مشغول بوده است. پوریا عالمی در کارنامهٔ خود تجربهٔ همکاری با روزنامه‌های اعتماد ملی، اعتماد، قانون، شرق، نوروز، همشهری، چلچراغ و... را در بخش ستون طنزپردازی دارد. از آثار منتشر‌شدهٔ او می‌توان به «معاهدهٔ نوشیدن چای»، «کاناپه‌چی»، «آمبولانس‌چی»، «آدم‌های عوضی»، «کتاب غم»، «از هر نظر»، «بی‌ضرر»، «مادر رجب»، «پنجره زودتر می‌میرد»، «تفنگ‌بازی»، «لکنت» و... در قالب‌ مجموعه شعر، مجموعه طنز سیاسی و اجتماعی، تصویرگری، داستان بلند و... اشاره کرد.

بخشی از کتاب لکنت

«"گزارش اجتماعی"

کارگر فصلی هستیم توی عشق

تابستان میوهٔ باغ تو را می‌چینیم و بار وانت می‌کنیم

و پاییز که می‌رسد دست خالی به خانه برمی‌گردیم

بین باغبان و کلاغ‌ها

سر سردرختی و خندهٔ تو دعواست

ما با کسی دعوا نداریم

زیر آواز می‌زنیم

غزل پُرشور می‌خوانیم

با این‌که دوبیتی پُرسوز نوشته می‌شویم

با کسی دعوا نداریم

تو را فصل‌به‌فصل دوست داریم

و بار وانت می‌کنیم»

امین۳۶۹
۱۴۰۳/۰۷/۱۳

برف هرچه نرم‌تر و سبک‌تر بیاید سخت‌تر و سنگین‌تر می‌ماند، غم هم. مجموعه نوشته های معمولی بود برام. همین. همدیگه رو تنها نزاریم.

شباهت انکارناپذیری با دریاچهٔ ارومیه دارم و وقتی  از دریاچهٔ ارومیه حرف می‌زنیم می‌دانیم چیزی از دست رفته است
اسماء
تار موی تو بر کُت من و تاری از موهایت در پیراهنم  پروانه‌ای کوچکم افتاده در دام تاری که برایش تنیده‌ای
کاربر ۷۶۳۷۸۶۹
من مرکز دنیا نیستم مرکز غمم اما در شادی مقیم هستم تا دنیا غمگین‌تر نشود
کاربر ۷۶۳۷۸۶۹
ترکش کوچکِ باقی‌مانده از جنگی بزرگ ذره‌ذره به قلبم نزدیک می‌شود خاطره‌ای کوچک از عشقی بزرگ ذره‌ذره به مغزم…
کاربر ۷۶۳۷۸۶۹
شهر آبستن رنج است ماماچه دست فرومی‌کند در رَحِم خانه دستم را می‌گیرد و مثل هر روز من را مُرده به دنیا می‌آورد
کاربر ۷۶۳۷۸۶۹

حجم

۳۴٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۷۹ صفحه

حجم

۳۴٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۷۹ صفحه

قیمت:
۲۹,۵۰۰
۱۴,۷۵۰
۵۰%
تومان