کتاب حضور خلوت انس
معرفی کتاب حضور خلوت انس
کتاب حضور خلوت انس نوشته و گردآوریشده توسط حسین کریمی زنجانی است و انتشارات شرکت کتاب هرمس آن را منتشر کرده است. این کتاب شامل مناجات معصومین (علیهم السلام) است.
درباره کتاب حضور خلوت انس
در کتاب اصول کافی حدیثی در باب ارزش دعا از پیامبر (ص) نقل شده است که ایشان میفرماید: «دعا سلاح مومن، ستون دین و نور آسمانها و زمین است». یا در روایت مشهور دیگری گفته شده است که «دعا مغز عبادت است». اگر اصل دین عبادت باشد و اصل عبادت نیز دعا باشد، کاملا روشن است که دعا چه جایگاه مهمی در دین و دینداری دارد.
تعالیم دینی نیز سرشار از دعاهایی است که برای یک دیندار واقعی غنیمت بزرگی بهشمار میآید. به همین دلیل است که میبینیم در متون دینی از معصومین (علیهم السلام) هزاران دعای گوناگون مربوط به شرایط مختلف و موضوعات متنوع نقل شده است. این دعاها بهقدری فراوان است که پرداختن به همه آنها شاید غیرممکن باشد. همین امر، سبب شده است که در طول تاریخ عالمان بزرگ دینی دست به گلچین و گزینش دعاها بزنند و به این صورت مجموعههای متنوعی از دعاها شکل گرفته است. هر کتاب دعایی بر حسب ذوق و سلیقهٔ مدونکنندهٔ آن، قالب و چارچوب خاصی دارد. برخی کتابهای دعا بر اساس محتوای دعا، بعضی بر اساس مناسبتهای زمانی یا مکانی ادعیه، برخی دیگر بر مبنای شخص معصومی که دعا از ایشان نقل شده، مرتب و دستهبندی شدهاند. در مواردی هم ملاکهای دیگری لحاظ شده است.
«حضور خلوت انس» مجموعهای است که بر اساس ذوق و پسند شخصی حسین کریمی زنجانی، مدونکنندهٔ آن شکل گرفته است. ایشان دعاهایی را که بیشتر پسندیدهاند و از تجربه آنها بیشتر لذت بردهاند جمعآوری کرده تا خواننده را در لذتی که از آن بهرهمند شدهاند، شریک سازند. این مجموعه از چهار فصل تشکیل شده است. در فصل اول، با عنوان «نماز»، دعاهای مربوط به نماز را در خود جای داده است. در این فصل تعقیبات مشترک نمازها، تعقیبات مربوط به هر نماز خاص، دعاهای نماز شب، دعاهای که در سجده گفته میشود و نیز دعاهایی که در قنوت نمازها خوانده میشود، آمده است. عنوان فصل دوم «ایام هفته» است. در این بخش علاوه بر دعاهای مربوط به هر روز هفته، زیارت مختص به هر روز نیز گنجانده شده است. هر کدام از روزهای هفته مختص به یک یا چند معصوم (علیهم السلام) است. هر روز با توجه به معصومینی که به آن اختصاص یافته است، زیارتنامه خاص خود را دارد. فصل سوم «ادعیه» است. دعاهای ذکرشده در این فصل بلند و طولانی بوده و از جهت محتوایی، مضامین عالی و مطالب جامعی را در خود جای دادهاند. برخی از دعاها مشهور بوده اما بعضی نیز نامآشنا نیستند؛ برای مثال میتوان این دعاها را نام برد: دعای حریق، دعای صحیفه، دعای علوی مصری، دعای استغفار و توسل دوازده امام خواجه نصیرالدین طوسی. فصل آخر، «مناجات و زیارت»، از بقیه فصلها کوتاهتر است. در این فصل چهار مناجات و دو زیارت به چشم میخورد. مناجاتها عبارتاند از: مناجات امیرالمؤمنین، مناجات شعبانیه، مناجات تائبین و مناجات خائفین. دو زیارت نیز عبارتاند از: زیارت آلیاسین معروف و زیارت آلیاسین غیرمعروف.
خواندن کتاب حضور خلوت انس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادعیه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حضور خلوت انس
«این قسمت از اعمال مستقل از تعقیبات نمازها است و لازم نیست قرائت این بخش حتماً پس از پایان نماز و در حال تعقیب انجام پذیرد. انسان میتواند در هر ساعت از ایام هفته دعا و زیارت آن روز را به نحوی که مرقوم خواهد شد تلاوت نماید.
توجه به این امر ضرورت دارد که بدانیم طبق فرمودة رسول مکرم اسلام هر یک از ایام هفته به یک یا چند معصوم تعلق دارد. مفهوم این فرموده این است که بدانیم علاوه بر ثوابی که به خواندن دعاها و زیارتهای آتی عند الله مقرر است چنانچه هرشخص از خداوند متعال خواستة آخرتی یا دنیایی داشته باشد در جهت قبولی و تسریع اجابت آن بهتر است خواستهاش را با دعا و شفیع قرار دادن معصوم یا معصومین روز مربوطه از خدای واحد قادر متعال مسئلت نماید.
نگارنده برای روشن شدن دعای هر روز و زیارت آن در ابتدای دعاها و زیارتها هم روز را مشخصاً مرقوم داشته و هم معصوم یا معصومین مربوطه را تعیین کرده است.
دعای روز شنبه
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ بِسْمِ اللّٰهِ کلِمَةِ الْمُعْتَصِمِینَ وَ مَقَالَةِ الْمُتَحَرِّزِینَ وَ أَعُوذُ بِاللّٰهِ مِنْ جَوْرِ الْجَائِرِینَ وَ کیدِ الْحَاسِدِینَ وَ بَغْی الطَّاغِینَ وَ أَحْمَدُهُ فَوْقَ حَمْدِ الْحَامِدِینَ ٱَللّٰهُمَّ أَنْتَ الْوَاحِدُ بِلَا شَرِیک وَ الْمَلِک بِلَا تَمْلِیک لَا تُضَادُّ فِی حُکمِک وَ لَا تُنَازَعُ فِی مُلْکک أَسْأَلُک أَنْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ عَبْدِک وَ رَسُولِک وَ أَنْ تُوزِعَنِی مِنْ شُکرِ نَعْمَائِک مَا یبْلُغُنِی فِی غَایةِ رِضَاک وَ أَنْ تُعِینَنِی عَلَی طَاعَتِک وَ لُزُومِ عِبَادَتِک وَ اسْتِحْقَاقِ مَثُوبَتِک بِلُطْفِ عِنَایتِک وَ تَرْحَمَنِی بِصَدِّی عَنْ مَعَاصِیک مَا أَحْییتَنِی وَ تُوَفِّقَنِی لِمَا ینْفَعُنِی مَا أَبْقَیتَنِی وَ أَنْ تَشْرَحَ بِکتَابِک صَدْرِی وَ تَحُطَّ بِتِلَاوَتِهِ وِزْرِی وَ تَمْنَحَنِی السَّلَامَةَ فِی دِینِی وَ نَفْسِی وَ لَا تُوحِشَ بِی أَهْلَ أُنْسِی وَ تَمِّمْ إِحْسَانَک فِیمَا بَقِی مِنْ عُمُرِی کمَا أَحْسَنْتَ فِیمَا مَضَی مِنْهُ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.»
حجم
۱۶۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۷۰ صفحه
حجم
۱۶۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۷۰ صفحه