کتاب تغییرات اقلیمی و آینده بشر
معرفی کتاب تغییرات اقلیمی و آینده بشر
کتاب تغییرات اقلیمی و آینده بشر نوشتهٔ بیل گیتس با ترجمهٔ امیر میرحاج در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه چاپ شده است. «تغییرات اقلیمی و آینده بشر» کتابی است هشداردهنده دربارهٔ خطر گرمایش زمین، همراه با راهکارهایی برای متوقفکردن این فرایندِ خطرناک و آسیبزا. بیل گیتس در کتاب «تغییرات اقلیمی و آینده بشر» اگرچه حرف از فاجعهای بزرگ به میان میآورد اما خوشبین است و معتقد به اینکه هنوز برای جلوگیری از بروز فاجعۀ برآمده از گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی وقت هست و ابزار این کار هم تا حدی وجود دارد و فقط باید زود و بهموقع دستبهکار شد و جلو فاجعه را گرفت.
درباره کتاب تغییرات اقلیمی و آینده بشر
۵۱ میلیارد به صفر
دو عدد درباره تغییرات اقلیمی وجود دارد که باید بدانید، ۵۱ میلیارد و صفر.
۵۱ میلیارد تُن، مقدار گازهای گلخانهای است که جهان بهصورت سالانه وارد جو میکند. این عدد میتواند در سالهای مختلف تغییرات اندکی داشته باشد، این مرحلهای است که هم اکنون در آن قرار داریم.
صفر عددی است که باید هدف ما باشد تا بتوانیم گرمایش زمین را متوقف کنیم و از عواقب وحشتناک تغییر اقلیم مصون بمانیم. انسانها باید روند رو به رشد انتشار گازهای گلخانهای را متوقف کنند.
این هدف، سخت بهنظر میرسد و در عمل هم دشوار خواهد بود. جهان تا به حال کاری به این عظمت را به انجام نرسانده است. هر کشوری نیاز دارد مسیر خود را اصلاح کند. بهعبارتی هر فعالیتی که در دنیای مدرن انجام میدهیم مثل کشاورزی، ساخت ابزارها و مسافرت، باعث آزادسازی گازهای گلخانهای میشود، این روند با افزایش تعداد انسانهایی که به سبک زندگی مدرن روی میآورند افزایش خواهد یافت. البته که این تغییر در روش زندگی باعث آسودگی و راحتی آنها خواهد شد، اما اگر هیچ چیزی تغییر نکند و جهان به تولید روزافزون گازهای گلخانهای ادامه داده و شرایط تغییر اقلیمی وخیمتر شود آنگاه تأثیر این موارد بر زندگی انسانها فاجعهبار خواهد بود.
کتاب تغییرات اقلیمی و آینده بشر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به مطالعهٔ آثاری با محوریت محیط زیست پیشنهاد میشود.
بیل گیتس کیست؟
بیل گیتس، با نام کامل ویلیام هنری گیتس سوم، یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای عصر تکنولوژی و بنیانگذار شرکت مایکروسافت است. او در ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ در سیاتل متولد شد و از کودکی در محیطی فعال از نظر اجتماعی و اقتصادی رشد کرد. تحصیلات خود را در مدرسه لیکساید آغاز کرد و علاقهاش به برنامهنویسی از همان نوجوانی شکوفا شد. ورود او به دانشگاه هاروارد نقطه عطفی بود که او را به استیو بالمر پیوند داد، اما او تحصیل را ترک کرد تا به همراه پل آلن مایکروسافت را تأسیس کند.
گیتس با مدیریت هوشمندانهاش، مایکروسافت را به بزرگترین شرکت نرمافزاری جهان تبدیل کرد. وی با ارائه سیستمعاملهای نوآورانه و نرمافزارهای کاربردی، نقشی کلیدی در تحول فناوری اطلاعات ایفا کرد. از آثار قابل توجه او کتاب «Business @ the Speed of Thought» است که در سال ۱۹۹۹ منتشر شد و به تاثیر فناوری دیجیتال در بهبود کسبوکارها پرداخت.
بیل و همسرش ملیندا، بنیاد خیریهای به ارزش میلیاردها دلار تأسیس کردند که به بهبود بهداشت و آموزش جهانی اختصاص یافته است. در سالهای اخیر، او تصمیم گرفت بخش اعظم ثروتش را به امور خیریه اختصاص دهد و بر اهمیت بازگرداندن سرمایه به جامعه تأکید کرد.
کتاب «چگونه از فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم؟» که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، برنامهای برای دستیابی به انتشار صفر گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ ارائه میدهد. این اثر به نقش فناوریهای نوین و همکاری جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی اشاره میکند.
گیتس با اقدامات و آثارش، نه تنها دنیای تکنولوژی، بلکه مسیرهای نوینی در نیکوکاری و محیطزیست ایجاد کرده است و همچنان یکی از چهرههای الهامبخش و تاثیرگذار جهان باقی مانده است.
درباره زندگی و فعالیتهای بیل گیتس بیشتر بخوانید.
بخشی از کتاب تغییرات اقلیمی و آینده بشر
متأسفانه جهان، اقدامات کافی را برای آمادهسازی انجام نداد و زمانی که داستان کرونا شروع شد باعث از بین رفتن زندگی تعداد زیادی از مردم دنیا گردید. این مرگ و میر از زمان رکود بزرگ بیسابقه بوده است. اگرچه بخش زیادی از زمانم را به تغییرات اقلیمی اختصاص داده بودم، من و ملیندا اولویت اول خود را در بنیاد گیتس مبارزه با کرونا قرار دادیم. بهصورت روزانه با متخصصان، دانشمندان و شرکتهای دارویی صحبت میکردم و راههایی را که بنیاد میتواند برای سرعت بخشیدن به روند تست، درمان و واکسیناسیون کرونا کمک کند بررسی میکردیم. تا نوامبر ۲۰۲۰ حدود ۴۴۵ میلیون دلار برای مقابله با بیماری کرونا و میلیونها دلار دیگر در راه دستیابی به واکسن کرونا و روشهای کمک به کشورهای کم درآمد در راه درمان این بیماری سرمایهگذاری کرده بودیم.
به دلیل افت شدید سرعت فعالیتهای اقتصادی، جهان گازهای گلخانهای کمتری را نسبت به سال گذشته وارد جو خواهد کرد. همانطور که قبلاً هم گفتم این کاهش میتواند نزدیک ۵ درصد باشد. به بیان دیگر ما بهجای ۵۱ میلیارد تنها ۴۸ یا ۴۹ میلیون تن کربن وارد جو خواهیم کرد.
اگر بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم و با همین نرخ به صورت سالانه تولید گازهای گلخانهای را کاهش دهیم این اعداد و تغییرات راه روشنی را برایمان ترسیم میکند، اما متأسفانه چنین کاری ممکن نیست.
در نظر بگیرید این کاهش ۵ درصدی چه هزینهای برای ما داشت، مرگ بیش از یک میلیون نفر و دهها میلیون نفری که شغلشان را از دست دادهاند. این شرایطی نیست که کسی دوست داشته باشد ادامه یابد یا تکرار شود. با همه این مشکلات، میزان تولید گازهای گلخانهای تقریباً ۵ درصد کاهش داشت و نکته قابل توجه برای من کاهش این گازها به دلیل همهگیری کرونا نیست بلکه ناچیز بودن این کاهش است.
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۱۲ صفحه
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۱۲ صفحه
نظرات کاربران
غیر مفید