کتاب ریگ روان
معرفی کتاب ریگ روان
ریگ روان کتابی دیگر از استیو تولتز نویسنده جز از کل است که پیمان خاکسار آن را ترجمه کرده است. با این تفاوت که ریگ روان مثل اثر قبلى تولتز فقط نوشته و عقاید خودش نیست، بلکه سرشار از نوشته هاى دیگر نویسندگان بزرگی می باشد که خود تولتز تحت تاثیر آن ها بوده است. تولتز در مصاحبهای گفته جزء از کل را دربارهٔ ترس از مرگ نوشته است و ریگ روان را دربارهٔ ترس از زندگی. در این کتاب هم استیو تولتز به زیبایی از طنز و فلسفه استفاده کرده است. داستان کتاب ریگ روان فصل به فصل از زمان گذشته به آینده و از آینده به گذشته می رود و همین باعث میشود که مخاطب احساس خستگی نکند.
درباره کتاب ریگ روان
در این کتاب هم مانند جزء از کل، از فلسفهٔ اشخاصى مثل بودلر، کامو، فروید، کافکا، تولستوى و… استفاده شده است. قسمت عمیق فلسفی رمان در فصل دو شروع میشود و بیشترین حجم رمان را به خود اختصاص میدهد که طى اولین مکالماتى که با “میمى” میکند، یک مکالمهٔ کاملاً کامویى میکند، از اینکه میگوید “نپرس زندگى ارزش زیست دارد یا نه، بپرس زندگى من ارزش زیستن دارد یا نه؟” که اشاره دارد به کتاب افسانه سیزیف کامو که کامو این سؤال را در آن کتاب جواب میدهد و میگوید: “تنها موضوع فلسفى، خودکشیه. “
البته کمکم عقاید آلدو در رمان دستخوش تغییر میشود، مکالماتش با مورل که تا حدی داناى کل داستان است به او میگوید تو فانى هستى و در حال فسادى؛ فقط مشکلت این است که نامعین رو با نامتناهى اشتباه گرفتهاى. وقتى که احساس میکند که به خدا یا یک نیروی معنوى نیاز دارد، با او مکالمه میکند و از ترسهایش میگوید. در آخر یک حالت کاملا متافیزیکى بهوجود میآید که آلدو با یک نیروى معنوى مکالمه میکند و تمام سؤالاتش را از علت رنجش، وجود جهنم، علت آگاهى، چرا خدا خودش را نشان نمیدهدو... را به زیبایى جواب میدهد که بیشتر به نظر یک اعتقاد با بینش قرن بیست و یکم است تا یک اعتقاد چند هزار سالهٔ قدیمى.
استیو تولتز در کتاب اول خودش یعنی جزء از کل، مخاطبهای خودش را در سراسر دنیا شگفتزده کرد و علاوه بر این انتظارات را نیز از خودش بالا برد.
کتاب ریگ روان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر از خواندن کتاب جزء از کل لذت برده باشید، بدون شک به این کتاب هم علاقه نشان خواهید داد.
درباره استیو تولتز
تولتز متولد سیدنی است. او در دبیرستان کیلارا و دانشگاه نیوکاسل تحصیل کرد. تولتز قبل از آنکه نویسندگی را شروع کند، در مونترال، ونکووف نیویورک، بارسلونا و پاریس زندگی میکرد و کارهای مختلفی مثل فیلمبرداری، فیلمنامه نویسی، تدریس زبان انگلیسی ، بازاریابی، نگهبانی و کارآگاه خصوصی بودن را تجربه کرده است!
تولتز نخستین رمانش جزء از کل را در سال ۲۰۰۸ منتشر کرد که با استقبال زیادی روبهرو شد و همان سال نامزد جایزه بوکر شد که کمتر برای نویسندهای که کار اولش را نوشته باشد، پیش میآید. او علاوه بر اینکه در لیست نهایی دریافت جایزهٔ بوکر بود، در لیست جایزهٔ کتاب اولیهای گاردین نیز قرار گرفته بود. جزء از کل به عنوان یکی از بزرگترین رمانهای تاریخ استرالیا مطرح است. ریگ روان اثر بعدی استیو تولتز است.
بخشی از کتاب ریگ روان
آلدو لب پایینش را گاز میگیرد. احتمالاً باید موضوع را بهکل عوض کنم. با اینحال از قول مورل میگویم «هیچکس بیشتر از یک آدم غیراصیل، با تمسخر اصیل بودن رو رد نمیکنه.» و کف صندلیام را کمی بالاتر میبرم. این جمله رو به عنوان لیچار استفاده کرده. بدم هم میاد اقرار کنم که حرف درستی زده. بهخصوص بعد از اون اتفاقی که خودت میدونی. ولی این یکی هنوز بهنظر درست میاد و هر چهقدر زور میزنم هیچچیز جدیدی هم بهنظرم نمیرسه. برای همینه که تصمیم گرفتم دربارهٔ چیزهایی که میدونم ننویسم، راجعبه کسی بنویسم که باهاش آشنام. اگه بتونم تو رو به عنوان مشاور داستانیم به بازی بگیرم، اگه بشه اینجور گفت...
دیگران دریافت کردهاند
سایر کتابهای استیو تولتز
مشاهده همهسایر کتابهای نشر چشمه
مشاهده همهحجم
لطفا این کتاب رو در کتابخانه بی نهایت قرار بدید، باتشکر
کاش لین کتاب رو هم صوتی کنید ... لطفااااا🙂🙂
این کتاب مثل اثر قبلی تولتز فقط نوشته و عقاید تولتز نیست بلکه سرشار از نوشته های دیگر نویسندگان بزرگی می باشد که خود تولتز تحت تاثیر آن ها بوده. در این کتاب هم از فلسفه اشخاصی مثل بودلر، کامو، فروید،
چرا اینقد گرونه 😱😱😱😱😒😒😒
یک رمان فلسفی با فراز و نشیبهای زیاد که گاهی خسته کننده، افسرده و حتی نامفهوم (شاید این نامفهومی از ترجمه باشه) میشه و گاهی هم جالب. اگر این کتاب رو با تصوری که از جزء از کل دارید (اگر خوانده
اگر جزو از کل این نویسنده رو دوست داشتید این کتاب را بگذارید کنار و هرچه باداباد رو شروع کنید. حتی از جز از کل هم قشنگتر بود ( هر چه بادا باد ) ...... ولی این کتاب خستتون می
کتاب خوبیه ولی اگر جز از کل رو خوندید انتظار نداشته باشید به اندازه جز از کل خوب باشه!! ولی باز هم با این وجود کتاب خوبیه 🙃
من و زیاد جذب نکرد
لطفا این کتاب رو هم صوتی کنید