معرفی و دانلود کتاب همیشه پسر + خلاصه رایگان

انتشارات:
نشر چشمه

۲۵٪

معرفی کتاب همیشه پسر

کتاب همیشه پسر نوشتهٔ بهار کاتوزی است و این کتاب را نشر چشمه منتشر کرده است.
این داستان بلند روایتی از بازگشت مردی به نام فرهاد به خانهٔ پدری‌اش در تهران است؛ دیداری که قرار بود به مناسبت سالروز تولد مادرش باشد، اما با زوال عقل مادر، رفتارهای مشکوک پدر و برملا شدن رازی مدفون در گذشته، به تلاشی پرتنش برای کشف هویت و حقیقت تبدیل می‌شود.
نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب همیشه پسر

کتاب همیشه پسر نخستین اثر بلند داستانی بهار کاتوزی در مجموعهٔ «هزاردستان» است که در قالب داستان بلند عرضه شده است. این اثر روایتی روان‌شناختی با مایه‌های معمایی است که به بررسی بحران هویت، دروغ‌های خانوادگی و پیامدهای خشونت پنهان می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از فضاسازی‌های ملموس، فرسودگی فیزیکی خانهٔ پدری را با زوال روانی شخصیت‌ها پیوند می‌زند و تنش موجود میان گذشته و حال را به تصویر می‌کشد.
کاتوزی در این کتاب بر گسست میان‌نسلی و وحشت مواجهه با واقعیت‌های مسکوت‌مانده تمرکز کرده است. روایت داستان با عناصری از تعلیق و اضطراب پیش می‌رود و نشان می‌دهد که چگونه پنهان‌کاری و آسیب‌های روانی دوران کودکی می‌توانند پایه‌های پیوند خانوادگی را متزلزل کنند. همچنین این اثر به چگونگی مواجههٔ فرزندان با کهولت سن والدین، زوال حافظه و فروپاشی شالودهٔ هویت فردی در بستر مناسبات خانوادگی می‌پردازد.

خلاصه داستان همیشه پسر

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
فرهاد پس از یک سال به خانهٔ پدری بازمی‌گردد و با انحطاط و فروپاشی جسمی و روانی والدینش روبه‌رو می‌شود. مادرش که گرفتار زوال عقل شده، او را نمی‌شناسد و با گریه و اشتیاق نام «ناصر» را به زبان می‌آورد و از خشم و انتقام پدر می‌ترسد. پدر با بستن پای مادر به تخت و رفتارهای عصبی، مدام حضور یک راز بزرگ را کتمان می‌کند. فرهاد در میان جست‌وجوهایش برای فهمیدن دلیل اختلالات خانه و ترکیدگی لوله‌های آب، به اتاقی دربسته و دست‌نخورده نفوذ می‌کند و یادداشت‌های ناصر را می‌یابد؛ مردی که سال‌ها پیش هم‌زمان با آغاز جنگ در این خانه محبوس بوده است. هنگامی که فرهاد در زیرزمین پیِ منشأ نم می‌گردد، با بقایای یک استخوان انسانی مواجه می‌شود و شالودهٔ خانواده و حقیقت هویت خود را در آستانهٔ فروپاشی می‌بیند.

چرا باید کتاب همیشه پسر را بخوانیم؟

چرا باید کتاب همیشه پسر را بخوانیم؟

• این کتاب فضاسازی دقیقی از تقابل فرسودگی جسمی والدین با هجوم رازهای مدفون خانوادگی ارائه می‌دهد.
  • این کتاب تنش روانی ناشی از زوال عقل و گسست پیوندهای عاطفی میان نسل‌ها را به تصویر می‌کشد.
  • این اثر بستری معمایی و تعلیق‌آمیز را با درون‌مایه‌های روان‌شناختی و آسیب‌های دوران کودکی پیوند زده است.
  • این کتاب تأثیر سکوت، پنهان‌کاری و خشونت‌های سرکوب‌شده بر سرنوشت فرزندان را بررسی می‌کند.

کتاب همیشه پسر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

• این کتاب برای کسانی مناسب است که به داستان‌های بلند روان‌شناختی و معاصر علاقه دارند.
  • خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که داستان‌های معمایی و رازآلود خانوادگی را دنبال می‌کنند.
  • این اثر برای علاقه‌مندان به بررسی مسائلی چون پیری، زوال عقل و آسیب‌های پنهان روابط والد و فرزندی مناسب است.
  • خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به روایت‌های پرتنش، معماگونه و بررسی روابط درونی شخصیت‌ها علاقه‌مندند.

بخشی از کتاب همیشه پسر

«کلید می‌اندازم. باید در را بگیری و هم‌زمان با چرخاندن کلید بکشی‌اش طرف خودت و چندبار با قدرت ضربه بزنی تا باز شود. این در همیشه آزمون مردانگی من بود و هر چه خانه بیش‌تر می‌نشست روی در سخت‌تر می‌شد. کلید را می‌انداختم، دستگیره را می‌کشیدم و در هیچ تکانی نمی‌خورد. زور می‌زدم، آن‌قدری که دست‌هایم بی‌خون می‌شد. در منتهای ناکامی، پا می‌زدم و منتظر می‌ماندم. پدرم می‌آمد در را باز می‌کرد و نگاهی به من می‌کرد. روزی که آن‌قدر زور زدم تا بالاخره در را باز کردم گریه‌ام گرفت. حالا هم دارم زور خودم را می‌زنم، اما باز نمی‌شود. پا نمی‌زنم، فایده‌ای که ندارد؛ پیرمرد گوشش کمی سنگین شده و مادر هم که ام‌الامراض است. دستگیره را می‌گیرم، یک پایم را می‌گذارم به در، کلید را می‌چرخانم و زور می‌زنم. خون از دست‌هایم می‌رود و هجوم می‌آورد به سرم. در باز می‌شود.
وارد می‌شوم. سرمای خشک صبحگاه آذرماه در استخوان‌هایم نشسته. باد از پاچهٔ شلوارم بالا می‌رود. بدم می‌آید شلوار زیر شلوار بپوشم. دماغم یخ زده و حتماً سرخ است، مثل دلقک‌ها. دیوارهای خاکستری راهرو بیش‌تر از قبل طبله کرده و ریخته‌اند. جاهایی، در ابعاد یکی دو متر، گچ از زیر رنگ بیرون زده و ترک‌های بزرگی مثل مار به دیوار پیچیده‌اند. خانه دارد می‌ریزد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۲ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب همیشه پسر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب

نام کتابهمیشه پسر
موضوعرمان، داستان ایرانی
نویسندهبهار کاتوزی
انتشاراتنشر چشمه
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۱۴
فرمت کتابEPUB
مجموعه و فروستهزاردستان نشر چشمه

نظری برای کتاب ثبت نشده است.