دانلود و خرید کتاب ژانرهای سینمایی بری کیت گرانت ترجمه شیوا مقانلو
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب ژانرهای سینمایی

کتاب ژانرهای سینمایی

معرفی کتاب ژانرهای سینمایی

بری کیت گرانت( -۱۹۴۷)، نویسنده و دانش‌آموخته دانشگاه ایالتی نیویورک است. در بخشی از مقدمه کتاب می‌خوانیم: «فیلم‌های ژانر(ی)، به زبان ساده، فیلم‌های تجاری بلندی‌اند که از راه تکرار و تنوع‌بخشی، داستان‌هایی آشنا را با شخصیت‌هایی آشنا و در موقعیت‌هایی آشنا تعریف می‌کنند. سینمای مردم‌پسند اغلب از فیلم‌های ژانری تشکیل شده است؛ همان نوع فیلم‌هایی که بیشترمان تماشا می‌کنیم، چه درسالن‌های سینما و چه در منزل بر روی دی. وی. دی و نوارهای ویدیویی. فیلم‌های ژانری در طول تاریخ سینما بدنه‌ی اصلی کنش فیلم‌سازی را تشکیل داده‌اند، چه در هالیوود و چه در سینماهای ملی سراسر جهان. اگرچه ژانرهای مختلفی در کشورهای مختلف وجود دارند، اما فیلم‌های تجاری‌ای که در همه‌جا تولید، توزیع و پخش می‌شوند بیشتر فیلم‌های ژانری اند. با این همه گرچه فیلم‌های ژانری را معادل «‌سینمای عامه‌پسند»، و متضاد با سینمای هنری و سینمای تجربی، می‌دانند اما این تمایز در‌حقیقت این‌قدر هم روشن نیست. فیلم‌های مهم اما متفاوتِ کارگردانانِ سینمای هنری چون ژان‌لوک گدار، اینگمار برگمن، و راینر ورنر فاسبیندر با برخی عناصر ژانری درآمیخته‌اند. دیوید بوردوِل به شکلی متقاعد‌کننده نشان داده است که سینمای هنری خود نوعی ژانر است، با قرارداها و شیوه‌های بیانی خاص خود، و فیلم‌های ژانری امریکایی مثل آثار رابرت آلتمَن و فرانسیس فورد کاپولا، این عناصر را در خود جذب کرده‌اند (Bordwell ۱۹۷۹). سینمای عامه‌پسند تقریباً به طور کامل بر طبق طبقه‌بندی‌های ژانری مرتب شده است: علمی‌ تخیلی، وحشت، حادثه‌ای، هرزه‌نگاری، کمدی‌های عاشقانه، و از این قبیل. ایده‌ی ژانر برتمام جنبه‌های سینمای عامه‌پسند از تولید تا مصرف تأثیر می‌گذارد؛ از جزئیات تبلیغات سینمایی در رسانه‌های جمعی مختلف گرفته تا جدول پخش برنامه‌های تلویزیونی یا دسته‌بندی نوارها و دی. وی. دی‌ها در بازارهای کرایه‌ی فیلم.»
عباسی
۱۳۹۹/۰۸/۳۰

کتاب خوبی بود در مجموع و ارزش خوندن داره برای علاقمندان به سینما.البته واسه یه آشنایی اولیه با مفهوم ژانر.اگه میخوای بیشتر بدونید باید کتاب های دیگه ای رو بعد از این مطالعه کنین و به این کتاب اکتفا نکنین

Afarinesh
۱۴۰۱/۱۲/۲۱

بخونید چون خود کتاب مطالب مفیدی داره. ولی ترجمه ش اشک تونو احتمالا در بیاره از بس کیفیتش نا مطلوبه بنظرم.....

M.M. SAFI
۱۳۹۸/۰۷/۱۶

خوب بود👌🏻

Saeed Barrett
۱۴۰۳/۰۱/۲۰

کتاب ساختار منسجمی نداره و بیش‌تر شبیه خاطره تعریف کردن استادهای پا به سن گذاشته‌ست. بخش‌های زیادی از متن، صرفا ردیف کردن عنوان فیلم‌های شاخص تاریخ سینماست و کمک خاصی به بالا بردن درک خواننده نمی‌کنه. البته فیلم‌هایی هم به‌طور

- بیشتر
سرگرمی به شکلی گزیرناپذیر حاوی، منعکس‌کننده، و مروج ایدئولوژی است.
M.M. SAFI
مطابق تعریف فرای، پنج شیوه‌ی روایت داستانی وجود دارد: اسطوره (قهرمان برتر از دیگر انسان‌ها و محیط اطرافش است‌: یک ابرقهرمان یا خدا)، رمانس (قهرمان به لحاظ مرتبه برتر و عالی‌است اما نامیرا نیست، مثل بتمن)، محاکات عالی (قهرمان از دیگر افراد بلندمرتبه‌تر است اما از محیط‌اش خیر، مثل قهرمانان داستان‌های تراژیک)، محاکات دانی (قهرمان نه از دیگرانسان‌ها برتر است و نه از جهان واقعی، بلکه یکی از آن‌هاست)، و کنایی (پروتاگونیست ضدقهرمان است، و به لحاظ هوش یا قدرت پست‌تر از ما).
کاپیتان
برخی بازیگران به خاطر اجراهایشان در فیلم‌های ژانری به شمایل تبدیل می‌شوند، و چهره و پیکرشان به عناصر به‌سرعت‌قابل‌شناسایی در فرهنگ تبدیل می‌شود. جان وین چنین حضور شمایل‌شناسانه‌ای داشت: امریکایی تکرو و تنومند و قهرمان وسترنی که مرگ شخصیتی که نقشش را بازی می‌کرد، ویل آندرسون، به دست بروس دِرن شرور در فیلم گاوچران‌ها (۱۹۷۲) همان‌قدر شوک نامتظری ‌است که مرگ ماریون کرین در فیلم روانی.
M.M. SAFI
پکین پا یک‌بار گفته بود وسترن فرمی است که اظهار نظر در مورد جامعه‌ی امروز را ممکن کرد
M.M. SAFI
در یکی از صحنه‌های پرمعنای مردی که لیبرتی والانس را کشت، پامپی (استراد) کارگر اجیر تام دانیفان، همراه دیگر دانش‌آموزان سر کلاس درس تاریخ و دموکراسی امریکا نشسته است. وقتی صدایش می‌زنند تا بیانیه‌ی استقلال را از بر بخواند، سیمای افسرده‌اش هزار حرف نگفته می‌زند: او بخشی را که می‌گوید تمام مردم برابر آفریده شده‌اند «فراموش می‌کند»، و پس از آن دانیفان با تندی به او دستور می‌دهد سرکارش برگردد (بعداً نیز پامپی از همراهی دیگران در کافه منع می‌شود)
M.M. SAFI
آثار لانگ همچون آثار هیچکاک، اغلب به خشونت بالقوه‌ی نهفته‌ی درون شهروندان محترم می‌پردازند و می‌گویند که نظم اجتماعی نیازمند کنترل کردن این هیولای درون است.
M.M. SAFI
فیلم نوآر حسی از یأس و نومیدی بعد از جنگ را تصویر می‌کند که واکنشی دیرهنگام به خوش‌بینی تحمیلی فرهنگ توده در دوران رکود بزرگ و سال‌های جنگ بود؛ و این حس در فیلم‌های نوآر مربوط به سربازان برگشته     از جنگ که با همسران ناوفادار مواجه شده یا از آسیب‌های جنگی رنج می‌برند، مثلاً در مخمصه، کوکب آبی (۱۹۴۶)، و اسب صورتی را بتازان (۱۹۴۷) (شریدر ۲۰۰۳)، دیده می‌شود.
M.M. SAFI
آلن ویلیامز پیشاپیش و در دهه‌ی۱۹۸۰ بیان کرد «"ژانر" اختصاصاً یا حتی اساساً پدیده‌ای هالیوودی نیست» و «‌‌ما باید خود را از دست امریکا خلاص کنیم»
M.M. SAFI
تلما و لوییز تعاریف قراردادی هالیوودی از جایگاه زن به عنوان ساحت خانه وخانواده را واژگون کرد و فیلمی رفاقتی را در شکل ماجرایی زنانه از نو به تصویر کشید.
M.M. SAFI
وسترن‌های پساجنگ فورد تیره‌تر‌ند. جویندگان که پیرنگش جست‌و‌جویی افسانه‌ای به دنبال دختری ربوده‌شده توسط آپاچی‌هاست، نشان‌دهنده‌ی ایدئولوژی نژادپرستانه‌ی تمدن سفید است که غرب را فتح کرده.
M.M. SAFI
پیتر وولن اذعان می‌کند فورد را از هاوکز برتر می‌داند چون دیدگاه هاوکز در طول سال‌های بسیار طولانی کارش ثابت ماند اما دیدگاه فورد در طی زمان تکامل یافت و تقابل‌های مضمونی در آثارش هرچه پیچیده‌تر شد. نگاه فورد به دموکراسی امریکا با گذشت زمان بدبینانه‌تر شد و به گفته‌ی وولن نه‌فقط به فیلم‌های او غنای مضمونی بیشتری بخشید، بلکه تغییرات دراماتیک درون جامعه امریکا را نیز منعکس ساخت.
M.M. SAFI
ساریس فیلم‌های فورد را «تصویری دوتایی» توصیف می‌کند، که «از نماهای نزدیک سرشار از غلیانات احساسی به نماهای دور آکنده از حس حماسی تغییر می‌کند و به این ترتیب هم تکانه‌های حیات و هم سایه‌روشن افسانه را به تسخیر خود درمی‌آورد»
M.M. SAFI
رابین وود معتقد است که آدم‌خواری «غایت تملک و انحصار را نشان می‌دهد، و بنابراین پایان منطقی ارتباطات انسانی زیر لوای سرمایه‌داری را»
M.M. SAFI
سوژه‌ی فیلم وحشت «کشمکش بر سر به‌رسمیت شناختن تمام چیزهایی است که تمدن ما در خود سرکوب یا با آن‌ها مبارز کرده است». بنابراین منشأ وحشت، یعنی هیولا، «دیگری» است در معنایی که بارت به کار برده: آن‌چه از خودمان که نمی‌توانیم بپذیریمش و بنابراین با فرافکنی آن به بیرون و به چیزی دیگر، انکارش می‌کنیم. وود فهرستی از «دیگری»‌های خاص ژانر وحشت ارائه می‌دهد: زنان، طبقه‌ی پرولتاریا، فرهنگ‌های دیگر، گروه‌های قومیتی، ایدئولوژی‌ها یا نظام‌های سیاسی بدیل، کودکان، و منحرفان از هنجارهای جنسی
M.M. SAFI
اسطوره‌ی وسترن در ژانری متفاوت همچنان به حیاتش ادامه می‌دهد، البته ژانری که شمایل‌شناسی‌اش بیشتر تکنولوژیک است تا روستایی، شاید چون به تجربیات امروزه‌ی ما نزدیک‌تر است. وسترن‌ها اساساً زمانی به مخاطب معرفی شدند که مدرنیته مرزهای غرب را درنوردیده بود. اما امروزه چون با کامپیوترها بیشتر آشناییم تا با اسب‌ها، و بیشتر مایلیم مرزهای جدید فضای مجازی را کشف کنیم تا طبیعت وحشی را، پس وسترن‌های کلاسیک هم عمدتا با فیلم‌های علمی‌ـ‌تخیلی جانشین شده‌اند.
M.M. SAFI
در جامعه‌ی متأثر از رسانه‌های جمعی، به جای این‌که برای شنیدن قصه‌های اسطوره‌ای خودمان دور آتش بنشینیم، جلو پرده‌های سینما جمع می‌شویم. فیلم‌های ژانری را می‌توان، نظیر اسطوره، داستان‌های عرفی‌ای دانست که می‌خواهند مشکلات و دوراهی‌های ما را، که برخی به طور خاص تاریخی‌اند و مابقی عمیقاً ریشه در روح جمعی‌مان دارند، بیان و گاهی به‌ظاهر حل کنند.
M.M. SAFI
قراردادهای بصری فیلم نوآر شامل عناصر اکسپرسیونیستی میزانسنی همچون نورپردازی سیاه‌قلمی، تضاد شدید سایه روشن در تصویر، ترکیب‌بندی نامتعادل و نشانگر ضعف، و ترکیب‌بندی هندسی حاکی از اسارت در چنگال بخت شوم است. بیشتر نوآرها در شهر می‌گذرند، و خاصه‌های سرد و بی‌روح و بیگانه‌ی شهر انعکاسی است از جهان رو به انحطاط و کلبی‌مسلکی که در فیلم تصویر می‌شود. در نوآرهایی چون شهر برهنه (۱۹۴۸)، شهر حضوری ملموس و نیز خاصیتی شوم دارد که تهدیدی است برای سرکوب فرد فرد افرادی که در آن ساکن‌اند.
M.M. SAFI
«اسب در فیلم وسترن تنها یک حیوان نیست، بلکه نمادی از کرامت، منزلت و قدرت است. این ویژگی‌ها در رقابت اسب با شتر مورد استهزا قرار می‌گیرند، و به عنوان تیر خلاص این توهین، شتر برنده هم می‌شود! »
M.M. SAFI
صحنه‌ی افتتاحیه‌ی معروف ریو براوو (۱۹۵۹) اثر هوارد هاوکز، و درست قبل از ‌به‌زبان‌آمدن نخستین کلمه‌ی گفت‌وگوها، تقریباً هرچه را که باید در مورد قهرمانانی بدانیم که نقششان توسط جان وین و دین مارتین بازی می‌شود، می‌گوید. هاوکز از قواعد مرسوم وسترن استفاده می‌کند تا حس حرفه‌ای‌گری، قهرمان‌پروری، و احترام به خویش را نشان دهد، که البته بدون قواعد تثبیت‌شده‌ی ژانری و به همان اندازه مواد خام در دسترسش ممکن نمی‌بود
M.M. SAFI
کوشش‌های توصیفی انجام‌شده در حوزه‌ی مطالعات فیلم‌ـ ژانری برای شمردن یکایک خصایص فرمی ژانرها یا همان عناصر مشترکی را پیش‌بینی می‌کند و این خصایص فرمی‌اند که اجازه می‌دهند شماری از فیلم‌ها کنار هم جمع و یک شاخه یا مقوله‌ی متمایز محسوب شوند.
Hossien Memarian

حجم

۹۶۱٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۱۹۳ صفحه

حجم

۹۶۱٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۱۹۳ صفحه

قیمت:
۹۹,۰۰۰
تومان