کتاب فن نمایشنامه نویسی لاجوس اگری + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:انتشارات نگاه
امتیاز
۴.۱از ۲۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب فن نمایشنامه نویسی

«فن نمایشنامه‌نویسی» نوشته لاجوس اگری(۱۹۶۷-۱۸۸۸)، نویسنده و مدرس مهارت‌های نویسندگی است. در پیشگفتار مترجم بر این کتاب می‌خوانیم: برای ما ایرانیان که از اصول و فنون تئاتر و درام‌نویسی متأسفانه بی‌خبر مانده‌ایم این کتاب به عقیده مترجم فایده بسیار دارد. زیرا مصنف موضوع را از جنبه‌های مختلف مورد مطالعه قرار داده و از این‌رو نه‌تنها برای نویسندگان بلکه برای عموم مردم سودمند می‌باشد. وقتی ما به نکات فنی آثار ادبی و به مشکلات کار نویسندگان آگاه می‌شویم از نوشته آنها بهتر و بیشتر لذت خواهیم برد. نکات فنی که در این کتاب راجع به آن بحث شده فقط مربوط به نمایشنامه‌نویسی نیست بلکه در داستان‌نویسی و افسانه‌سرایی و داستان فیلم و انواع مختلف نویسندگی نیز مفید است. بحث و تحقیق در این موضوع در زبان فارسی بی‌سابقه می‌باشد و لذا این کتاب، که در بین کتاب‌های خارجی نیز، در نوع خود کم‌نظیر است (و ما آن را از بین هشت کتاب ممتاز دیگر برگزیده‌ایم) می‌تواند در ازدیاد ذوق و قوه ادراک و تشخیص خواننده تأثیر فراوان داشته باشد. پس از خواندن این کتاب شما دیگر از دیدن فیلم‌های مبتذل بازاری یا نمایشنامه‌های خودمانی لذت نخواهید برد و سعی خواهید کرد توجه خود را روی خصال و صفات ذاتی یا اکتسابی قهرمانان حوادث که از پیچیده‌ترین نکات هر اثر دراماتیک است و علل روانی و معنوی بروز حوادث متمرکز سازید. این کتاب طریقه انتقاد صحیح کردن را به ما می‌آموزد و علل ملال‌آور بودن فلان نمایش یا فلان فیلم را تا حدی به ما نشان می‌دهد. در پایان کتاب خلاصه داستان چند نمایشنامه را که به صورت دیالکتیک تجزیه و تحلیل شده است ملاحظه خواهید کرد و از مطالعه آن، طریقه بحث و استدلال درباره یک اثر دراماتیک را درمی‌یابید. نه‌تنها نمایشنامه‌های مدرن بلکه آثار بزرگ کلاسیک یونانی و سایر کشورهای اروپا نیز در این کتاب مورد بحث واقع شده است.

franny glass
۱۳۹۷/۱۰/۰۹

برای شروع بسیار کتاب مفیدی است. از این بهتر کتاب راهنمای عملی نوشته ی نوئل گریگ است.

pockethead
۱۳۹۷/۰۱/۲۲

نوع نگاه اتتقادی نویسنده به فرایند نمایشنامه نویسی و حالت کارگاهی متن می تونه راهگشای خوبی برای بهبود نمایشنامه ها باشه

۱۴۰۱/۰۹/۰۵

کتاب خوبیه برای شروع. البته یه نسخه ی فشرده تر هم ازش موجوده.

بنفش
۱۴۰۱/۰۳/۳۱

خیلی خوبه مخصوصا برای کسانی که میخام وارد هنر های تئاتر‌ بشن بهشون پیشنهاد میکنم که این کتاب رو خریداری و چند بار بخونن

dashti
۱۴۰۱/۰۳/۲۸

کتاب بسیار عالی است ‌ منکه لذت بردم .

سپهر ادیبی
۱۴۰۴/۰۴/۱۱

یه کتاب بی نظیر برای کسایی که میخوان نمایشنامه نویسی رو حرفه ای یاد بگیرن

منیره سادات جارچیان
۱۴۰۳/۰۳/۱۱

واقعا کتاب خوبیه و دست فردی که می خواهد نمایشنامه بنویسید را می گیرد و مرحله به مرحله جلو می برد تا او را در نوشتن یاری کند و مثالهایی می آورد از چند نمایشنامه که خلاصه آنها را نیز

- بیشتر

بریده‌هایی از کتاب

تعجب خواهید کرد وقتی به شما بگویند که عمه شما که فعلا به جنون مذهبی دچار است در جوانی وضع مبهمی داشته و زندگی بی‌قید و بند و درهم و برهمی را گذرانده است.
flora
«افراد سطحی و کم‌عمق به بخت و اقبال معتقدند.»
shakiba
«ایمان جاهلانه انسان را به هلاکت و نیستی سوق می‌دهد.»
flora
مادامی‌که موضوع اثر شما معلوم نباشد آن اثر ناقص و نارسا خواهد بود. چون وقتی هدف معلوم نبود شما نمی‌دانید در کدام جهت باید پیش بروید و مثل ماهی که در گل و لای غوطه می‌خورد شما هم برای یافتن حوادث و پیوستن آنها به یکدیگر به خود شکنجه می‌دهید و عاقبت هم یک اثر کامل و کافی به وجود نخواهید آورد. پس ابتدا باید موضوع و هدف نمایشنامه را تعیین کرد. موضوعی که یکراست و بدون انحراف شما را به سمت هدفی که نمایشنامه اقتضاء دارد هدایت کند.
فدایی ولایت
هیجان و حرارت زیاد است و نشستن و برخاستن فراوان اما گویی هیچکس هدف خود را نمی‌شناسد و نمی‌داند به کجا می‌رود.
flora
«زن ثروتمند در زندگی تکیه‌گاهی لازم دارد.»
flora
مادر از زاییدن کودک احساس آفریدن در خود می‌کند و بقاء و دوام خود را در وجود طفل خود می‌بیند. شاید این دلیل دیگری باشد به این‌که زن‌های بچه‌دار کمتر درصدد جلب کردن جنس مرد هستند.
AliDarvish
از هر اختراع معقول، مقصود و منظوری و از هر اقدام کوچک، هدف و نتیجه‌ای باید انتظار داشت.
flora
«برای تأمین سعادت در زندگی مشترک باید هردو طرف گذشت داشته باشند.»
flora
برای هرکار هدف و دلیلی و در هر دقیقه از زندگی قصد و غرضی موجود است خواه ما متوجه آن باشیم خواه نباشیم.