کتاب قدرت فیلم هاوارد سوبر + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب قدرت فیلم

کتاب قدرت فیلم

معرفی کتاب قدرت فیلم

کتاب قدرت فیلم نوشته‌ی هاوارد سوبر و با ترجمه‌ی خشایار قشقایی توسط نشر بیدگل منتشر شده است. این کتاب اثری جامع و تأمل‌برانگیز درباره‌ی ماهیت سینما، ساختار روایی فیلم‌های محبوب و راز ماندگاری آثار سینمایی است. نویسنده با تکیه‌بر سال‌ها تجربه‌ی تدریس و پژوهش در دانشگاه یوسی‌ال‌ای، مجموعه‌ای از مفاهیم و مشاهدات را گردآوری کرده که حاصل سال‌ها کار با دانشجویان و فعالان صنعت فیلم است. قدرت فیلم نه‌تنها به بررسی عناصر روایی و ساختاری فیلم‌های به‌یادماندنی می‌پردازد، بلکه تلاش می‌کند به این پرسش پاسخ دهد که چرا برخی فیلم‌ها در حافظه‌ی جمعی باقی می‌مانند و برخی دیگر فراموش می‌شوند. این کتاب با مثال‌هایی از آثار کلاسیک و جریان اصلی سینمای آمریکا، نگاهی تحلیلی به فرهنگ عامه و نقش سینما در شکل‌دهی ارزش‌ها و آرمان‌های اجتماعی دارد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قدرت فیلم

کتاب قدرت فیلم نوشته‌ی هاوارد سوبر اثری است که با رویکردی تحلیلی و آموزشی به بررسی سینمای عامه‌پسند و فیلم‌های ماندگار می‌پردازد. سوبر، که سابقه‌ی طولانی در تدریس و پژوهش سینما دارد، در این کتاب مجموعه‌ای از مدخل‌های الفبایی را ارائه داده که هرکدام به یکی از مفاهیم کلیدی یا عناصر ساختاری فیلم اختصاص یافته‌اند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که خواننده می‌تواند هر بخش را مستقل مطالعه کند و به‌دلخواه از موضوعی به موضوع دیگر بپردازد. سوبر در قدرت فیلم، با مثال‌هایی از فیلم‌های کلاسیک هالیوود و آثار جریان اصلی، تلاش کرده است تا الگوها، بن‌مایه‌ها و ارزش‌هایی را که باعث محبوبیت و ماندگاری فیلم‌ها می‌شوند، شناسایی کند. او به جای ارائه‌ی دستورالعمل‌های کلیشه‌ای یا قواعد خشک، با نگاهی انتقادی و گاه طنزآمیز، به تحلیل فرهنگ سینمایی و نقش مخاطب در شکل‌گیری موفقیت فیلم‌ها می‌پردازد. این کتاب نه‌تنها برای علاقه‌مندان به سینما، بلکه برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر از تأثیرات فرهنگی و اجتماعی فیلم هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب قدرت فیلم

قدرت فیلم اثری است که به جای ارائه‌ی فرمول‌های ثابت برای موفقیت در سینما، به واکاوی عناصر بنیادین فیلم‌های محبوب و ماندگار می‌پردازد. سوبر با تکیه‌بر تجربه‌ی تدریس و پژوهش، هر مدخل را به یکی از مفاهیم کلیدی سینما اختصاص داده و با مثال‌هایی از فیلم‌های شناخته‌شده، نقش این عناصر را در موفقیت یا شکست آثار بررسی کرده است. او تأکید کرده است که فیلم‌های محبوب به‌یادماندنی، نه‌تنها در زمان اکران بلکه در حافظه‌ی جمعی نیز باقی می‌مانند و این ماندگاری حاصل ترکیب پیچیده‌ای از روایت، شخصیت‌پردازی، احساسات، ارزش‌ها و آرمان‌هاست. کتاب به موضوعاتی چون نقش قهرمان، اهمیت اجتماع، اخلاقیات، آرزوها، آزمون‌ها، اصالت، انگیزه و انتخاب می‌پردازد و نشان می‌دهد که چرا برخی فیلم‌ها فراتر از سرگرمی، به بخشی از فرهنگ و هویت جمعی تبدیل می‌شوند. سوبر با نقد قواعد کلیشه‌ای و تأکید بر اهمیت تجربه‌ی فردی و جمعی در سینما، خواننده را به تأمل درباره‌ی ماهیت و قدرت واقعی فیلم دعوت کرده است.

چرا باید کتاب قدرت فیلم را بخوانیم؟

قدرت فیلم با رویکردی متفاوت به تحلیل سینما می‌پردازد و به جای ارائه‌ی نسخه‌های آماده برای فیلم‌نامه‌نویسی یا کارگردانی، خواننده را با لایه‌های پنهان و آشکار فیلم‌های محبوب آشنا می‌کند. این کتاب با مثال‌های متنوع از آثار کلاسیک و جریان اصلی، به بررسی نقش احساسات، ارزش‌ها، اجتماع و آرمان‌ها در موفقیت فیلم‌ها می‌پردازد و نشان می‌دهد که سینما چگونه می‌تواند بازتاب‌دهنده‌ی آرزوها و دغدغه‌های جمعی باشد. مطالعه‌ی این کتاب به علاقه‌مندان سینما کمک می‌کند تا نگاه تحلیلی‌تری به فیلم‌ها داشته باشند و فراتر از سرگرمی، به تأثیرات فرهنگی و اجتماعی آثار سینمایی بیندیشند. همچنین، قدرت فیلم برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر از روایت و ساختار فیلم هستند، منبعی الهام‌بخش و کاربردی است.

خواندن قدرت فیلم به علاقه‌مندان سینما، دانشجویان رشته‌های هنر و رسانه، فیلم‌نامه‌نویسان، کارگردانان و کسانی که به تحلیل فرهنگی و اجتماعی فیلم‌ها علاقه دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که می‌خواهند درک عمیق‌تری از عناصر ماندگاری و محبوبیت فیلم‌ها به‌دست آورند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب قدرت فیلم

«فیلم‌ها سرگرممان می‌کنند و غالباً چیزی بیش از جعبه‌شانسی‌هایی حاویِ شوخی و شامورتی و شِرّ و وِر  نیستند. اما آنهایی که به جذب مخاطب طی زمان و اقامت در خاطرهٔ شخصی و جمعی‌مان ادامه می‌دهند، موفقیتشان را مرهون آشکارسازی الگوهای حاکم بر  زندگی‌مان‌اند؛ بیم و امیدهایمان، تمناها و درماندگی‌هایمان، سوداها و سرخوردگی‌هایمان، عشق و نفرت‌هایمان، همه در فیلم‌های محبوب به‌یادماندنی تجسم پیدا کرده‌اند. پس، مطالعهٔ این فیلم‌ها مطالعهٔ خودمان است؛ آن‌طورکه آرزو داریم باشیم، نه آن‌طورکه هستیم. فیلم‌های محبوب به‌یادماندنی، عدلْ جهان را نشانمان نمی‌دهند، جهانی عادل را نشانمان می‌دهندجهانی که در آن، آدم‌هایی که با آنها هم‌ذات‌پنداری می‌کنیم نه فقط مظهر آن چیزی‌اند که دوست داریم مظهرش باشیم، بلکه به دفاع از اصولی برمی‌خیزند که دوست داریم باور کنیم مهم‌ترین ارزش‌های افراد و جوامع‌اند. احتمالاً همین است که هم به‌یادماندنی‌اند و هم محبوب.»

pejmannavi
۱۴۰۰/۰۷/۲۱

قطعا اگه امروز از من پرسیده بشه بهترین پنج کتاب اولی که خوندی چه کتابهایی هستند, این کتاب یکی از اونهاست. این کتاب رو تقریبا تصادفی پیدا کردم و تک نظر این کتاب باعث شد نمونه رو بگیرم و فقط

- بیشتر
۱۴۰۰/۰۴/۱۴

کتاب فوق‌العاده عالی و سودمندیه و اطلاعات ناب؛ سنگین و بسیار ارزشمندی داره. حتی میشه گفت یه نوع مرجع هست و هر از چندگاهی باید بهش رجوع کرد و اینطور نیست که با یک بار خواندن پرونده‌اش رو بست. . در ابتدا

- بیشتر
alikazemi7
۱۴۰۱/۰۶/۲۸

خوش خوان و بسیار مفید برای فیلمنامه نویسان، کارگردانها و منتقدین

parto89
۱۴۰۱/۰۵/۱۵

کتاب متاسفانه ترجمی خوبی نداره

۱۴۰۱/۰۳/۱۷

ترجمه می‌تونست بهتر باشه اما ارزش خوندن داره..

بریده‌هایی از کتاب

هیچکاک بین تعلیق و غافلگیری تفاوت می‌گذاشت، با گفتنِ آنکه اگر دو آدم پشتِ میزی نشسته باشند و بمبی منفجر  شود، غافلگیر می‌شویم؛ اما اگر  ببینیم کسی بمبی زیرِ میز کار می‌گذارد و بعد، ببینیم دو آدم پشتِ آن میز می‌نشینند، سروکارمان با تعلیق افتاده است.
امیر مقربی
«انتقامغذایی است که باید سرد سِرو شود.» این جمله‌ای از رمانِ پدرخواندهٔ ماریو پوزو است و در آنجا، منتسب به سیسیلی‌های باستان. بعضی آن را از کتابِ له لیِزون دونژوروز، اثر پیر آمبرواز دولاکلو، چاپِ ۱۷۸۲، می‌دانند و بعضی دیگر از دوروتی پارکر؛ باز بعضی دیگر  آن را به کیلینگان‌ها نسبت می‌دهند. مثل خیلی از عبارت‌های معروفِ دیگر، احتمالاً بارها به ابداع رسیده است. پایه و اساس عمدهٔ آثار یونانی و رومی، مثل الکترای اُریپید و تقریباً همهٔ نمایشنامه‌های سنکا، انتقام است. نمایشنامه‌نویس‌های الیزابتی غالباً درام‌های انتقامی نوشته‌اند، مثل تراژدیِ اسپانیاییِ تامِس کید، جهود مالتِ مارلو، تاجر ونیزی، هملت، اݧݧݧُتللویِ شکسپیر و دیگر آثار. در فیلم، انتقام از هرسهٔ پدرخوانده‌ها می‌چکد و در فیلم‌هایی مثل نابخشوده، آمادئوس، همه‌چیز دربارهٔ ایو، شکارچیِ گوزن، آرواره‌ها، جویندگان، این گروه خشن، راننده‌تاکسی، و داستان عامه‌پسند نقشی اساسی داردبماند بی‌شمار کمدی‌ای که غریزهٔ انتقام را برای خنده گرفتن از تماشاگر به بازی می‌گیرند.
esrafil aslani
به یک معنی، شاید بتوان گفت اصلاً شخصیتِ ذاتاً جذاب نداریم؛ آنچه داریم فقط روابط شخصیتیِ جذاب است.
radishearrings
نمایشِ لذت قهرمان به سروشکل گرفتنِ بهترِ شخصیت او کمکی نمی‌کند؛ در حقیقت، شاید او را اصلاً از چشم بیندازد.
امیر مقربی
قهرمان معمولاً ابزارِ برتر  ندارد؛ اخلاق برتر دارد.
محسن
کنش وقتی دوربین شروع به فیلم گرفتن می‌کند، کارگردان‌های آمریکایی داد نمی‌زنند: «دیالوگ!»داد می‌زنند: «اکشن!»
شهرام صفاری زاده
فرقی نمی‌کند تلاشتان در فهمیدنِ فیلمی باشد یا ساختنش؛ اولین سؤالی که باید بپرسید این است که، «این فیلم داستانِ کیست؟» وقتی به فیلم‌هایی که موفق نبوده‌اند نگاه می‌کنیم، اغلب متوجه می‌شویم فیلم‌سازها نتوانسته‌اند جوابی درخور  به همین سؤالِ ساده اما کاملاً  اساسی بدهند. ساده‌ترین راهِ جواب به سؤالِ «این فیلم داستانِ کیست؟» پرسیدن دو سؤال دیگر است: ۱. در آغاز قصه، چه کسانی هستند؟ ۲. در آخر قصه، کدامشان باقی مانده‌اند؟
radishearrings
در تاریخ سینما، بسیاری از به‌یادماندنی‌ترین تیم‌ها چنان درهم‌تنیده‌اند که خیلی معمول است مردم هویت‌های ویژهٔ هریک از آنها را اشتباه بگیرند. مثلاً کدام لورل بود و کدام هاردی؟ این بوچ کسیدی است یا ساندنس کید؟ تلما کدام است؟ لوییز کدام؟
امیر مقربی
پرسونا «پرسونا» را نباید با «شخصیت» اشتباه گرفت. پرسونا چیزی است که بازیگر دارد، فراتر از هر نقشی که بازی کند. تا حدی، از صفات شخصیتیِ خود بازیگر، مثل سختی یا شکنندگی، برمی‌آید؛ یا از صفات جسمانی‌اش، مثل رفتار، نحوهٔ حرف زدن، قدم برداشتن، نگاه کردن به دیگران، و غیره. آنچه در خیلی از فیلم‌های به‌یادماندنی رخ می‌دهد امتزاجی از پرسونای بازیگر  با کاراکتری است که آن را بازی می‌کند. چارلز فاستر کِین را با بازیِ اورسن ولز یا مایکل کورلئونه را با بازیِ آل پاچینو به یاد می‌آوریم و سخت است بگوییم شخصیت کجا تمام می‌شود و بازیگر کجا شروع.
radishearrings
پرده برداری در عمق وجودِ خیلی از ما ترسی هست که نکند عمق وجودی اصلاً وجود نداشته باشدنکند همهٔ آنچه شده‌ایم کار ِ ژن‌هایمان، جامعه‌مان، آموزش‌وپرورشمان، و دیگر  نیروهای خارج از خودمان باشد. پس، از آن خواهیم ترسید که اگر دیگر آدم‌ها بفهمند واقعاً که و چه هستیم، دیگر دوستمان نداشته باشند، دیگر  به ما احترام نگذارند، دیگر  نخواهند هیچ‌گونه ارتباطی با ما داشته باشند، و همین می‌شود که وانمود می‌کنیم به آنچه نیستیم. صحنه‌های کمیک و تراژیکِ به‌یادماندنی غالباً دربردارندهٔ نوعی پرده‌برداری هستند، جایی که شخصیت از همهٔ تظاهرها عاری و عریان می‌شود.