کتاب فریدریش و عصر رمانتیسیسم آلمانی
معرفی کتاب فریدریش و عصر رمانتیسیسم آلمانی
کتاب فریدریش و عصر رمانتیسیسم آلمانی نوشتهٔ لیندا سیگل و ساباین ریوالد و کسپر منراد و ترجمهٔ مهدی کرد نوغانی است و نشر چشمه آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب فریدریش و عصر رمانتیسیسم آلمانی
رمانتیسم نام نهضتی ادبی و هنری در اواخر قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی است که قواعد و سنتهای کلاسیسم را مانع درک طبیعت، لذت بردن از آن و بیان آن میدانست.
این مکتب به برتری احساسات و تخیل بر عقل باور داشت و معتقد بود که هنرمند باید بدون هیچ قید (هنری یا اجتماعی) به بیان احساسات خود بپردازد.
رمانتیکگرایی یا رمانتیسم در ادبیات، در مقابل متعارف (کلاسیک) و در فلسفه، در مقابل عقلگرایی فلسفی به فلسفه فیلسوفان آلمانی که در قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم زندگی میکردند، اطلاق میشود.
از معروفترین آنان، فیخته، فریدریش ویلهلم یوزف شلینگ، هگل و شوپنهاور است.
وجه تمایز آراء این فیلسوفان از فلسفههای دیگر در موارد زیر است:
مقاومت در مقابل تمایلات فلسفی قرن هفدهم.
محدودشدن قواعد زیباییشناسی و منطق و کوچکشدن آنها.
بزرگداشت مقام و مرتبه میل، شهود، آزادی و خودسرانگی.
علاقهمندی به اندیشه دربارهٔ زندگی و فکر بینهایت.
نقد و نظریه ژانر از جمله مباحث مهم نظریه ادبی است که از زمان ارسطو تاکنون بدان توجه فراوان شدهاست. تقابل دو مکتب کلاسیسیسم و رمانتیسم در نظریه ژانر، اهمیت ویژه ای دارد. رویکرد مکتب کلاسیسیسم به ژانرهای ادبی را تکنیکی و تجویزی و در مقابل، رویکرد مکتب رمانتیسم را فلسفی توصیف میکنند، اما دربارهٔ مولفههای فلسفی نظریه ژانر در مکتب رمانتیسم و مبانی فکری این نظریه، تبیین دقیقی ارائه نکردهاند.
در سالهای اخیر کتابها و مقالات زیادی دربارهٔ فریدریش نوشته شده است و محققان بسیاری جنبههای گوناگون آثار و زندگی او را بررسی کردهاند. بسیاری بر سمبلیسم عمیقا مذهبی او تاکید کرده و کوشیدهاند تا معانی این سمبلها را دریابند؛ برخی دیگر بر جنبهٔ سیاسی آثار و زندگی او متمرکز شدهاند و... .
خواندن کتاب فریدریش و عصر رمانتیسیسم آلمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران رشتهٔ هنر پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فریدریش و عصر رمانتیسیسم آلمانی
«نقاشی آلمانی و در کل هنر آلمان در اوایل قرن نوزدهم را باید در پرتو تفکر رمانتیک آلمانی بررسی کرد. این تلاشهای خلاقانه محصول تاملات فلسفی ادبی دورهی رمانتیسیسم هستند. برخلاف دورههای پیشین در تاریخ هنر، نقاشی رمانتیک آلمانی را نمیتوان صرفا براساس سبک بررسی کرد. فردریش فقط یک نقاش نبود بلکه همچون واگنر و شومان، شاعر و آفریننده و فیلسوف بود.»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۹۱ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۹۱ صفحه