کتاب نامه ها
معرفی کتاب نامه ها
کتاب نامه ها نوشتهٔ جبران خلیل جبران و ترجمهٔ مهدی سرحدی است و نشر کلیدر آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعهنامههای جبران خلیل جبران است و روحیات او را بهخوبی منعکس میکند. این کتاب جلد ۱۳ از مجموعه آثار جبران خلیل جبران است.
درباره کتاب نامه ها
جبران خلیل جبران (۱۸۸۳-۱۹۳۱) نویسنده و شاعر آمریکایی لبنانیتبار است. این کتاب مجموعهنامههای اوست که از این قرار هستند:
نامههای جبران به پدرش
نامهٔ جبران به ژوزفین پی بادی
نامههای جبران به مارییتا لوسن
نامهٔ جبران به خانم ژاکوبی
خواندن کتاب نامه ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران جبران خلیل جبران پیشنهاد میکنیم.
درباره جبران خلیل جبران
جبران خلیل جبران در ۶ ژانویۀ ۱۸۸۳ و در خانوادهای مسیحی مارونی به دنیا آمد. او اهل بشرّی لبنان و یک نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی است.
جبران خلیل در کودکی در فقر مطلق زندگی کرد و به همین خاطر از سواد و تحصیل بیبهره ماند. او پس از مهاجرت مادرش به آمریکا، توانست به مدرسه برود؛ پس در جوانی، تصمیم گرفت به آمریکا بازگردد تا زبان عربی را یاد بگیرد.
در جنگ جهانی اول جبران خلیل در جبههٔ آزادیخواهان فعال بود و در نشریههای عربیِ مهاجران عرب در آمریکا، مقالات، شعر و داستان منتشر میکرد. مهمترین کتاب او یعنی پیامبر در سال ۱۹۲۳ منتشر شد.
این نویسنده و شاعر، به نگارش اشعار معنوی و عرفانی پرداخت؛ اشعاری که میتوانند تأثیرات عمیقی بر روی خوانندگان خود بگذارند. از این رو است که قلم خلیل جبران، لطافتِ خاصّ اینگونه نوشتارها را در خود دارد.
لحن شعرهای خلیل جبران اغلب رسمی اما صمیمی است. او در شعرهایش از کلمات معنوی و عرفانی استفاده میکند.
آثار جبران خلیل جبران به دو دسته تقسیم میشوند: آثاری که به زبان عربی نوشتهاند و آثار انگلیسیزبان.
از میان آثاری که جبران خلیل به زبان عربی نوشته است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
موسیقی
سرگردان
مسیح، فرزند انسان
پیامبر
باغ پیامبر
کتاب پیامبر (The Prophet)، مشهورترین اثر خلیل جبران است. این کتاب جز معدود کتابهایی در طول تاریخ بوده که چاپ آن هرگز متوقف نشده است.
بخشی از کتاب نامه ها
هر کاری میخواهی انجام ده، اما در بستون اقامت نکن! به نظر من بستون، شهر سکوتی کشنده است و گویی در آن هیچ چیز حرکتی نمیکند. مردم با خاطرات رنگپریده زندگی میکنند و با وجودِ کلیساهای زیبای بیشماری که در آن وجود دارد، به راستی که اهالی بستون بیذوقترین و کملطفترین مردمان هستند. البته من در این شهر، دوستان خوب زیادی دارم، اما آنها نیز بستون را دوست ندارند و همچون تبعیدی.ها در اینجا زندگی میکنند.
مارییتا! میخواستم پیش از ترک نیویورک تو را ببینم، اما بخت با من یار نبود. میخواستم عکسهایی را هم که از من و کارگاه گرفته بودی، ببینم. منظورم آخرین حلقه فیلم است. امیدوارم از عکسهای قبلی بهتر شده باشد. به نظرم دوربین تو در مهمانی آن شب، ارواح و اشباح را خطاب قرار داده بود!
وقتی به نیویورک بازگردم، باید میهمانی دیگری ترتیب دهیم. باید مادرت نیز در آن حضور یابد. در واقع آن میهمانی به افتخار تو و مادرت خواهد بود.
عزیزم، ملکهی زیبایم! برایم نامه بنویس و مرا از حالت باخبر کن و بگو که در این روزهای بهاری، شادمانو خوشحال هستی.
خداوند، پشتیبان و نگهدار تو باشد.