کتاب حقیقت بوف کور
خواندن نظراتمعرفی کتاب حقیقت بوف کور
«حقیقت بوف کور» نقدی است به قلم محمدرضا سرشار(-۱۳۳۲) بر رمان بوف کور، شاخصترین اثر صادق هدایت(۱۳۳۰-۱۲۸۱) نویسنده معاصر ایرانی.
در بریدهای از مقدمه کتاب میخوانیم:
«نقد متفاوت اثری که در طی قریب به هفتاد سالی که از انتشار اولیۀ آن میگذرد، دهها بار، با کج و بدفهمی و مبالغههای شگفت، از سوی برخی از مشهورترین چهرههای ادبی داخلی و خارجی، موردِ ـ به اصطلاح ـ نقد و تفسیر و تأویل و ستایش قرار گرفته، و این نوشتهها، خود به خود، قالبی غیرواقعی ـ همچون یک تابو ـ از آن اثر، در ذهنها ایجاد کردهاند، حقیقتاً کاری دشوار است. زیرا، در این قبیل موارد، زحمت چنین منتقدی، چیزی حتی فراتر از مضاعف میشود. چه، او، در حین ارائۀ نقد خود، ناگزیر است ذهن مخاطبان خویش را هم، از غلط آموزیهای منتقدان پیشین پاک کند. انجام چنین کاری نیز، با توجه به اینکه به لحاظ روانی، افراد، معمولاً سخنی را که پیشتر ـ آن هم به کرّات و به تواتر ـ شنیدهاند، اصیلتر و صحیحتر و قابل اعتمادتر تصور میکنند، تقریباً به اندازۀ شکستن یک تابوی مقدس، دشوار است.
زیرا، همانگونه که میدانیم، هر سخن و نظر متفاوت و جدیدِ حتی درست، ابتدا با تمسخر، سپس با انکار و بعد با تردید افکار عمومی مواجه میشود. و تنها در پی از سر گذراندن این مراحل است که امکان دارد ـ به تدریج ـ مورد قبول واقع شود. با این رو، از آنجا که یکی از مهمترین وجوه روشنفکری، ایستادگی در برابر استحمار، و یافتن و رهایی حقیقت از زندان جهل و اوهام و خرافات است، نمیتوان و نباید از بیم چنان گردابهایی، در ساحل امن سکوت و بیعملی ماند، و به سبکباری دل خوش داشت.»
راز شهرت صادق هدایت
محمدرضا سرشار
نوشتههای پراکندهصادق هدایت
کتاب فلسفی: روایت زندگی حجتالاسلام شیخ محمدتقی فلسفیعلیرضا مازاریان
درد و شادیگابریل گارسیا مارکز
بهترین داستانهای کوتاه مارکزگابریل گارسیا مارکز
نادر شاهمسعود وارسته
حکمتهای صادقی : ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام صادقعلیهالسلام (راه زندگی ۹)جواد محدثی
کتاب مقدّس زیر ذرهبینعباس نیکزاد
ماه عسل آفتابی: مجموعه داستانفرانتس کافکا
میریاملوئیجی پیرآندللو
زن از نگاه ادیانعلی فتحیلقمان
آتش فروزانجان اشتاینبک
چند داستان کوتاه همراه با تحلیل (۱)ارنست همینگوی
حسین بن منصور حلاّج، شهید راه حقیقت و عشقیاشار نوری ئوزترک
داستانی مرموزگابریل گارسیا مارکز
سی قرن و سی حادثه: مهمترین وقایع و تحولات سیاسی ایران از دوران مادها تا عصر حاضرسیدمرتضی میرحسینی
بیست داستان کوتاهآنتوان چخوف
حکمتهای رضوی: ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام رضا علیهالسلام (راه زندگی ۱۱)جواد محدثی
رقص روی سنجاقزهرا طراوتی
گفتوگو با امروزشهریار زرشناس
پنج قرار عاشقی در یک روزمهدی شریفی
معنا و ساختار علم دینیقاسم بابایی
خاکریز اقتصادیمحمدجواد توکلی
کتاب نقدی کاملا بی طرفانه و علمی دارد. اگر تعصب به شخص ندارید، خواندنش دید عمیقتری خواهد داد تا بدانیم با تمجیدها بایستی آگاهانه روبرو شد.
من هم کتاب بوف کور را خواندم و هم نقد بزرگانی مثل بزرگ علوی ، دکتر شمیسا ، دکتر آجودانی و... را مطالعه کردم و با توجه به این امر میتوان گفت که کتاب فوق (حقیقت بوف کور ) دارای
منتقد در این اثر سعی کرده شاهکاری چون بوف کور را در حد یک تقلید ناقص از یک داستان کوتاه دیگر پایین بیاورد متاسفانه منتقد بجای نقد تکنیکال سعی در مبارزه با اثر و صاحب اثر دارد . متاسفانه کوچکترین
همینکه چندین دهه بعد از مرگت رئیس قلمزنان پروپاگاندا از نشر کودک و نوجوان تو رو بزنه و نه نقد تکنیکال اثر [به دلیل سواد مکتبی در پی تملّک بر حقیقت] تکلیف روشنه ... حرف سطحی و کلیشهست ولی: تیمهای
من بهشخصه «بوف کور» را دوست ندارم اما متأسفانه این نقد هم خیلی مغرضانه بهنظر میرسد.