کتاب شرق اندوه: جلد ۴ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهری
معرفی کتاب شرق اندوه: جلد ۴ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهری
محمد ابراهیم ضرابیها( -۱۳۳۷) پژوهشگر ادبی است.
«نگاه ناب» مجموعه هشت کتاب در تفسیر عرفانی و نمادین «هشت کتاب» سهراب سپهری است.
«شرق اندوه» چهارمین بخش از هشتکتاب سپهری و موضوع جلد چهارم این مجموعه است. در بخشی از تفسیر سروده «تا گل هیچ» از این کتاب میخوانیم:
«"گل" مظهر گسترش در عالم متعین است. ادامۀ زندگی در جهانی دیگر. جان و خورشید و شکوفایی معنوی است. و گاهی نیز ناپایداری زندگی را معنا میدهد و "هیچ" به معنی ناچیز، معدوم، بیهوده و اندک است. "گل هیچ" ترکیب وصفی است که عالم متعین را معدوم میداند یعنی ناپایداری بیهوده. این عنوان از عبارت دوم گرفته شده است، اما در حقیقت مضمون اصلی آن در بیت آخر نهفته است.
میرفتیم، و درختان چه بلند و تماشا چه سیاه!
در این شعر از ابتدا تا انتها، شاعر به همراه کس یا کسانی بوده است و فضای سلوک و رهروی خودشان را توصیف میکند. به همین دلیل از ضمیر جمع استفاده میکند اما به هیچ وجه مشخص نیست که همراه یا همراهان او چه کسانی هستند. ولی آن طور که از محتوای این شعر برمیآید، همراه او فردی است معنوی و باطندار که چشمانش به افق دوردست پیوند خورده است. به هر صورت حکایت را از این جا آغاز میکند: ما با هم میرفتیم، این میرفتیم میتواند سلوک عرفانی باشد و ریاضتها و خودسازیهایی که به عنوان راه و یا طریق مطرح است. یعنی ما با هم سلوک میکردیم. حال چه سلوک طریقی و چه طی مسافتی. و درختان چه بلند.»
زندگی خوابها: جلد ۲ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهری
محمدابراهیم ضرابیها
مسافر: جلد ۶ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
آوار آفتاب: جلد ۳ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
علماستیو السون
دیوان تورانتوران شهریاری (بهرامی)
مرگ رنگ: جلد ۱ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
از کاف تا نون (گفتوگو با دکتر میرجلالالدّین کزّازی گذری بر زندگی، آثار و اندیشهها)آیدین فرنگی
عشق شبیه درخت استشونا آینز
حدیقةالحقیقه(جلد دوم)سنایی غزنوی
سایهها و همهمههاسیدمحمد حسینی امام
غزلهای سعدیشیخ مصلح الدین سعدی شیرازی
فردوسی؛ زندگی، اندیشه و شعر اومحمدامین ریاحی
حدیقةالحقیقه (جلد اول)سنایی غزنوی
حجم سبز: جلد ۷ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
اکسیر خوشبختی (گزیدهی کیمیای سعادت امام محمد غزالی)بهاءالدین خرمشاهی
زنجیر تقدیراحمد حسینیا
کجاوه سخناسدالله بقایینائینی
چگونگی کارکرد اقتصاد در دنیای واقعیگرگ ایپ
الهینامه عطارامیراسماعیل آذر
از دولت حافظ (تفسیر جامع دوازده غزل حافظ)
محمدابراهیم ضرابیها
مرگ رنگ: جلد ۱ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
صدای پای آب: جلد ۵ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
ما هیچ ما نگاه: جلد ۸ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
زندگی خوابها: جلد ۲ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
الفبای کسب و کارهای کوچک
اریک تایسون