دانلود و خرید کتاب کوزه‌ای از آب بحر محمدرضا سرگلزایی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب کوزه‌ای از آب بحر

کتاب کوزه‌ای از آب بحر

انتشارات:بهار سبز
امتیاز:
۳.۴از ۷ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب کوزه‌ای از آب بحر

محمدرضا سرگلزایی در کتاب کوزه‌ای از آب بحر، به بازخوانی درس‌‌هایی از مثنوی معنوی برای زندگی امروز پرداخته است.

 درباره کتاب کوزه‌ای از آب بحر

دکتر محمدرضا سرگلزایی عرفان را نوعی روان درمانی برای بیماری‌های روحی انسان دانسته است. مدلی که در آن همچون سایر انواع روان‌درمانی، تلاش می‌شود رنج‌های روانی انسان‌ها کاهش یابد و به‌آنها در برآوردن نیازهای روانی‌شان کمک شود. از نظر او کتاب مثنوی، سرشار است از درس‌هاییبرای تسکین آلام روحی انسان و کتاب حاضر، نگاهی است روان‌شناسانه به‌یک میراث گران‌قدر.

 دکتر سرگلزایی در این کتاب کوشیده است تا مدل روان‌درمانی مولانا را در قالب درس‌های روان‌شناسی به‌دنیای امروز معرفی کند.

خواندن کتاب کوزه‌ای از آب بحر را به چه کسانی یپشنهاد می‌کنیم

همه دوست‌داران ادبیات عرفانی ایرانی را به خواندن این کتاب دعوت می‌کنیم.

 بخشی از کتاب کوزه‌ای از آب بحر

حکایت اول مثنوی، حکایت یک نیاز عاطفی برآورده نشده است. تصور این که می توان نیازها را سرکوب کرد و با خیال راحت زندگی کرد یک نوع واقعیت‌گریزی است.

همان‌طور که در فیزیک در قالب اصل بقای ماده و انرژی می‌خوانیم: «هیچ چیز به وجود نمی‌آید و هیچ چیز نابود نمی‌شود، تنها از شکلی به‌شکل دیگر درمی‌آید» در روان‌شناسی نیز چنین است که نیازهای روانی ما قابل سرکوب کردن و نابودی نیستند، آنها در شرایط فشار تنها تغییر شکل می‌دهند و به‌گونه دیگری خود را نشان می‌دهند.

بشنوید ای دوستان این داستان

خود حقیقت نقد حال ماست آن

حکایت از آنجا شروع می‌شود که پادشاهی عاشق کنیزکی می‌شود و او را می‌خرد اما زمانی که کنیزک به دربار آورده می‌شود سخت بیمار می‌شود تا جایی که پادشاه طبیبان مختلف را برای درمان او فرا می‌خواند و آنان نیز تمام تلاش خود را به خرج می‌دهند. اما نه تنها کنیزک بهبود نمی‌یابد که روز به روز وضعش به وخامت می‌گراید و داروها نتیجه عکس می‌دهند:

هر چه کردند از علاج و از دوا

گشت رنج افزون و حاجت ناروا

آن کنیزک از مرض چون موی شد

چشم شاه از اشک خون چون جوی شد

از قضا سرکنگبین صفرا فزود

روغن بادام، خشکـی می‌نمود

از هلیله قبض شد اطلاق رفت

آب، آتش را مدد شد همچو نفت

پادشاه ناامید از طبیبان به مسجد می‌رود و دعا و التماس می‌کند و در حال گریه به خواب می‌رود. در خواب پیری را می‌بیند که به او بشارت می‌دهد:

گفت ای شه مژده حاجاتت رواست

گر غریبی آیدت فردا، زماست

چون که آید او حکیم حاذق است



کاربر ۲۱۰۴۸۹۲
۱۳۹۹/۰۷/۰۴

من مثنوی را خوب خوانده ام . این کتاب نگاهی دیگر به مثنوی از زاویه دید یک رواندرمانگر است. کتاب فوق العاده خوبی است . به خصوص برای کسانی که آشنایی مقدماتی به مثنوی دارند . شدیدا توصیه میکنم .

shivs
۱۳۹۹/۰۶/۱۹

این کتاب رو این روز ها بسیار نیاز داشتم ، کتاب بیشتر از هر چیز شبیه یک دوستی میمونه که از دغدغه هایش باهات صحبت میکنه مسائلی که تو بارها بهش فکر کردی اما هیچ وقت نتیجه گیری از این

- بیشتر
tasnim
۱۴۰۰/۰۴/۱۳

کتاب خوبی بود از نظر بنده، زیبایی کتاب ب آوردن امثال و ابیاتی از شعرا و مولانا بود این قسمت های کتاب خیلی خوب بودند...

محمدرضا
۱۴۰۳/۰۱/۲۵

خواننده‌ای که ابتدا با دکتر سرگلزایی آشنا باشد و سپس از این طریق بخواند کتاب «کوزه‌ای از آب بحر» را بخواند، شاید دچار نوعی بهت و شگفتی شود چراکه روحیه دکتر سرگلزایی در این سال‌ها تغییرات بسیاری را تجربه کرده

- بیشتر
Sara
۱۳۹۹/۱۰/۲۸

• من خودم شخصا از شعر خوشم میاد • خیلی جذاب بود و شعرش بسیار زیبا بود • من که پس از خواندن شعر و کتاب احساس آرامش دارم

زمانی رنج تنهایی ما فروکش می‌کند که بتوانیم با کسی یا کسانی ارتباط «دوطرفه» داشته باشیم که ما را بفهمند و پس از شناخت و فهم ما، ما را دوست بدارند و برایمان ارزش قائل باشند.
کاربر ۱۹۳۷۲۴۸
«هیچ‌کس به آدمی چیزی نمی‌دهد مگر خود او، و هیچ‌کس چیزی از آدمی دریغ نمی‌دارد مگر خود او. «بازی زندگی» یک بازی انفرادی است. اگر خودتان عوض شوید، همهٔ اوضاع و شرایط عوض خواهد شد.»
shivs
به نظر من، برداشتی که هر کدام از ما دربارهٔ مرگ داریم، به نوعی پرده از احساس پنهانی ما راجع به زندگی‌مان بر می‌دارد. کسی که به هنگام فکر کردن به مرگ، تنگی قبر را بسیار به یاد می‌آورد، احساس ضِیق و فشار و تنگی در زندگی‌اش دارد، کسی که تنهایی قبر را به خاطر می‌آورد، در زندگی دچار احساس تنهایی است!
shivs
در این شب سیاهم گم گشت راه مقصود از گوشه‌ای برون آی ای کوکب هدایت از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیفزود زنهار ازین بیابان وین راه بی‌نهایت
tasnim
«عَسَی اَن تَکرَهُوا شیئاً وَ هُوَ خَیرٌ لَکُم و عَسَی اَن تُحِبِّو شَیئاً وَ هُوَ شَرٌ لَکُم، وَ اللّهُ یعلَمُ وَ اَنتُم لا تَعلَمُون» «چه بسا چیزی که از آن کراهت دارید در حالی‌که برایتان نیکوست و چه بسا چیزی که دوستش دارید و برایتان بد است، و خداوند می‌داند و شما نمی‌دانید.» (بقره / ۲۱۶) هر نوع ارزیابی و نتیجه‌گیری
shivs
در واقع، همان‌طور که گفته شد مولانا نیز اعتقاد دارد که بیشتر مردم هنوز مراحل رشد روانی کودکی را پشت سر نگذاشته‌اند. بنابراین همچون کودکان نیاز به «اطمینان کودکانه» دارند تا «حیرت عارفانه»:
shivs
فیلسوفان اصالت وجودی (اگزیستانسیالیست) اعتقاد دارند که انسان پخته و بالیده، دست از جستجوی «رابطهٔ کامل» برمی‌دارد و با تنهایی خود به آشتی می‌رسد. می‌پذیرد که تنهایی‌اش چاره‌ای ندارد و دست از کلنجار رفتن با زندگی برمی‌دارد. اما در مکتب فکری عرفا، راه حل دیگری تجویز می‌گردد: «لا بَل ِالرَّفیق ِالاُعلی». عرفای اسلامی (صوفی‌منشان) با تأثیر گرفتن از فلسفهٔ افلاطونی و نوافلاطونی معتقد بودند که هرچه در این جهان است فرم ناقص و نازل وجودی کامل و عالی در جهان مُثُل است.
shivs
صوفی اِبنُ الوَقت باشد ای رفیق نیست فردا گفتن از شرط طریق
shivs
به گفته «کارل گوستاو یونگ» ما «ماسکی» را به چهره می‌زنیم که این «صورتک»، شکلی را به مردم نشان می‌دهد که آنها دوست دارند ببینند، نه شکلی که ما هستیم. به تدریج، آنقدر برای دیگران در زره می‌خزیم و ماسک به چهره می‌زنیم که خودمان هم دیگر شکل واقعی‌مان را فراموش می‌کنیم.
°•. MaryaM .•°
گر بریزی بحر را در کوزه‌ای چند گنجد؟ قسمت یک‌روزه‌ای!
سلمی

حجم

۱۳۵٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۷۸ صفحه

حجم

۱۳۵٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۷۸ صفحه

قیمت:
۳۲,۵۰۰
تومان