کتاب نغمه هایی از پشت دیوار
خواندن نظراتمعرفی کتاب نغمه هایی از پشت دیوار
«نغمه هایی از پشت دیوار» داستانها یا بهتر است بگوییم خاطرات آرش رمضانی از درون زندان است. درد و اندوه زندان، روزهای بیمعنا و زندگی تکرای، بیماری و رنج زندنیان، وضع و حال روحی انسانهای دربند و... در این داستانها صادقانه تصویر شدهاند. رمضانی این داستانها را زمانی که برای گذراندن طرح خود به عنوان روانشناس زندان فعالیت میکرده، نوشته است.
دکتر محمدرضا سرگلزایی بر این کتاب مقدمهای دلنشین نوشته است:
«خاطرههای "آرش رمضانی" از زندان، اندوه خوشایندی به جانم انداخت و من به جان خودم افتادم تا کشف کنم که چرا این اندوه اینقدر زیباست، خیال میکنم که کشف کردم: "آرش با ما صادق است" آرش تلاش نکرده است تا با شعارهای روانشناسی عامهپسند، تلخی و اندوه را بزک کند و آخرِ شاهنامه را خوش کند.
آرش روایتی صادقانه از تراژدی زندگی ارائه میکند، تراژدی دردناکی که در زندان، بیمارستان، تیمارستان، آسایشگاه معلولان و گورستان تغلیظ میشود، چسبنده میشود، لزج میشود و گریز از آن حتی برای لغزندهترین ذهنهای خودفریب هم غیرممکن است.»
رمضانی هر داستان این کتاب را در گویاترین و کوتاهترین و تاثیرگذارترین حالت نوشته است. داستانهای این کتاب همچون تلنگری کوبنده و بیتعارفاند و معمولا در جملات پایانی ضربه خود را میزنند.
قرن دیوانهی من
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس