معرفی و دانلود کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم + خلاصه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارمsubscriptionAvailable

کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم

نهضت ترجمه‌ی آثار مولیر در ایران و نواحی خاورمیانه (از آغاز تا پایان قرن نوزده میلادی) و کمدی مسیو پورسنیاک

نوع کتاب
۱.۰ امتیاز(از ۱ رأی)
پدیدآورندگان: 
نیایش پورحسن
انتشارات: 
کتاب کوله پشتی

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم

کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم نوشته نیایش پور حسن است. این کتاب به جریان نهضت ترجمه‌ی آثار مولیر در ایران و نواحی خاورمیانه (از آغاز تا پایان قرن نوزده میلادی) و کمدی مسیو پورسنیاک می‌پردازد.

درباره کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم

این مجموعه به‌طور کلی شامل مقوله‌های «پیدایی نمایشنامه‌نویسی در ایران»، «پیدایی تئاتر و تماشاخانه در ایران»، «مقلدان و نمایشگران تقلید» و «نهضت ترجمه در ادبیات نمایشی در ایران» است که با تمرکز بر عصر قاجار به‌ویژه دورهٔ سلطنت ناصری، مظفری و سپس دورهٔ مشروطه با عنوان کلی «سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار» عرضه می‌شود. در این مجموعه از برخی مسائل نمایش‌های ایرانی همانند «تعزیه»، «نقالی» و سایر اقسام نمایش‌های ایرانی که تاکنون به‌وفور راجع به آن نوشته شده پرهیز شده است. مجموعه‌ای از جستارهای تازه‌یاب و ناگفته راجع به جریانات مهم و تأثیرگذار نمایشی، مترجمان، نویسندگان، هنرمندان و آثار نمایشی فراموش‌شده از عصر قاجار است که برای نخستین بار به خوانندگان عزیز تقدیم می‌‌شود.

خواندن کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان و پژوهشگران هنر نمایش پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم

«مولیر» در حدود ۵۰ «کمدی» نگارش نموده که نسخهٔ برخی از آن‌ها از بین رفته است. پژوهشگران فرانسوی، نام برخی از آن‌ها را در آثار خود ذکر کرده‌اند. غالب این نسخ یا مربوط به آثار اولیهٔ وی می‌شود که در بیرون از شهر پاریس نوشته، یا نمایشنامه‌هایی است که در دوران حرفه‌ای نمایشنامه‌نویسی او نوشته شده؛ اما با این‌حال نسخ آن مفقود شده است.

از بین نسخه‌های مفقودشدهٔ آثار «مولیر»، دو نسخه بعدها منتشر شده است، اما با این‌حال در اصالت آن‌ها تا به امروز تردید است. این دو نسخه عبارتند از: «دکتر عاشق» (طبیب دلداده) که صد سال بعد از وفات «مولیر» در سال ۱۸۶۲ از سوی «ارنست دو کالون» در پاریس منتشر گردید. این کمدی که برای نخستین بار در سال ۱۶۵۸ نگارش و اجرا شد، کمدی منثورکوتاهی در یک پرده و ۱۸ صحنه می‌باشد.‌

نسخهٔ دومِ منتشرشده از آثار مفقودشدهٔ «مولیر»، کمدی «فارس» تک‌پرده‌ای «رنه گندهٔ دانش‌آموز» می‌باشد که در سال ۱۹۸۳ میلادی در فرانسه منتشر شده است. این اثر در ۱۸ مه ۱۶۵۹ میلادی به روی صحنه رفته و بعد از آن در حدود ۵ دفعه تا سال ۱۶۶۵ اجرا شده است.

آثاری که از «مولیر» به‌دست نیامده، غالباً یا «فارس» های کوتاهی هستند که با سنت «فارس» و «کمدیا دلارته» نوشته شده‌اند، یا آثاری هستند که با تغییرات فراوان در نمایشنامه‌های دیگر مورد استفاده قرار گرفته‌اند؛ و یا حتی کمدی‌هایی که در دوران شهرت او نوشته شده و چند بار هم به روی صحنه رفته اما با این‌حال نسخهٔ آن مفقود شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب سیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتابسیری در تاریکی‌های نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد چهارم
عنوان دیگرنهضت ترجمه‌ی آثار مولیر در ایران و نواحی خاورمیانه (از آغاز تا پایان قرن نوزده میلادی) و کمدی مسیو پورسنیاک
موضوعپژوهش و تاریخ هنر، سینما و تئاتر
نویسندهنیایش پورحسن
انتشاراتکتاب کوله پشتی
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۵/۰۴/۱۹
فرمت کتابEPUB
حجم فایل کتاب۲۰.۹ مگابایت
شابک۹۷۸-۶۰۰-۴۶۱-۱۵۴-۱
تعداد صفحه‌ها۳۰۴ صفحه
قیمت کتاب۱۱۲۵۰۰ تومان

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵
نظری برای کتاب ثبت نشده است.