کتاب کافه ماه کامل
معرفی کتاب کافه ماه کامل
کتاب کافه ماه کامل (هیچگاه برای دنبالکردن ستاره بختت دیر نیست) با عنوان انگلیسی The Full Moon Coffee Shop، نوشته مای موچیزوکی با ترجمه هدیه جامعی، رمانی است که در سال ۱۴۰۴ توسط انتشارات کتاب کولهپشتی منتشر شده است. این کتاب با روایتی لطیف و خیالانگیز، زندگی زنی ۴۰ساله به نام میزوکی سریکاوا را دنبال میکند که پس از فرازونشیبهای شغلی و عاطفی، در آستانهی تغییر و بازنگری در مسیر زندگیاش قرار میگیرد. داستان با ورود به دنیایی جادویی و حضور شخصیتهایی غیرمنتظره، مرز میان واقعیت و خیال را کمرنگ میکند و به دغدغههای هویتی، معنای موفقیت و بازتعریف خود در میانهی تحولات فردی و اجتماعی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کافه ماه کامل اثر مای موچیزوکی
کتاب کافه ماه کامل اثری است که در قالب رمان و با نگاهی نو، به زندگی شخصی و حرفهای زنی به نام میزوکی سریکاوا میپردازد. نویسنده، مای موچیزوکی، با نگاهی موشکافانه و خیالپردازانه، بحرانهای میانسالی، شکستهای شغلی و دغدغههای هویتی را در بستری از واقعیت و فانتزی روایت کرده است. داستان در شهر کیوتو جریان دارد و با ورود شخصیتهایی چون گربههای سخنگو و کافهای اسرارآمیز، فضایی جادویی و نمادین خلق میشود که در آن مفاهیمی چون ستارهشناسی، دورههای زندگی و عصرهای تاریخی بشر بهعنوان استعارههایی برای رشد و تحول فردی به کار رفتهاند.
مای موچیزوکی در این کتاب با روایت اولشخص و فصلبندی منظم، خواننده را به سفری درونی و بیرونی میبرد؛ سفری که در آن مرز میان خواب و بیداری و واقعیت و خیال بهتدریج محو میشود. رمان کافه ماه کامل نهتنها داستانی دربارهی بازنگری در گذشته و پذیرش تغییرات است، بلکه بهنوعی بازتابی از تحولات اجتماعی و فرهنگی عصر حاضر نیز به شمار میآید.
خلاصه داستان کافه ماه کامل
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با زندگی میزوکی سریکاوا، فیلمنامهنویسِ قبلاً موفق و معلم جایگزین دبستان، آغاز میشود که پس از شکستهای شغلی و عاطفی، در آپارتمانی کوچک و با احساس ناکامی روزگار میگذراند. او که زمانی ستارهی صنعت تلویزیون بوده، حالا با خاطرات تلخ گذشته دستوپنجه نرم میکند و فیلمنامههای بازیهای موبایلی مینویسد. دیدار اتفاقی با همکار قدیمیاش، آکاری، و شنیدن خبر ردشدن فیلمنامهاش، او را بیش از پیش در بحران هویت و تردید فرومیبرد. در ادامه، میزوکی با دعوتی عجیب به کافهای به نام ماه کامل روبهرو میشود؛ کافهای که در ساحل رودخانه و زیر نور ماه کامل ظاهر میشود و توسط گربههایی سخنگو اداره میشود.
در این فضای جادویی، او با شخصیتهایی نمادین مانند کرونوس و کایلوس (که هرکدام نمایندهی سیارات و دورههای زندگیاند) گفتوگو میکند و از طریق استعارههای ستارهشناسی و تحلیل جدول تولدش، به بازنگری در گذشته و شناخت عمیقتر خود میرسد. کافه ماه کامل به مکانی برای رهاکردن پشیمانیها، پذیرش تغییر و یافتن معنای جدیدی برای زندگی تبدیل میشود. داستان با بازگشت میزوکی به واقعیت و تصمیم او برای ایجاد تغییرات کوچک اما معنادار در زندگی روزمرهاش ادامه مییابد، بیآنکه مرز میان خواب و واقعیت بهروشنی مشخص شود.
چرا باید کتاب کافه ماه کامل را بخوانیم؟
رمان کافه ماه کامل با ترکیب واقعیت و خیال، تجربهی مواجهه با بحرانهای میانسالی، شکستهای شغلی و دغدغههای هویتی را بهشکلی ملموس و شاعرانه روایت کرده است. این کتاب با بهرهگیری از عناصری مانند ستارهشناسی و کافهای جادویی، فرصتی برای تأمل دربارهی مسیر زندگی، پذیرش تغییر و بازتعریف موفقیت فراهم میکند. تعریف داستان از زاویهی اولشخص و حضور شخصیتهای غیرمنتظره فضایی صمیمی و رازآلود ایجاد کرده که خواننده را به همذاتپنداری وامیدارد. همچنین پرداختن به موضوعاتی چون معنای خانه، اهمیت مراقبت از خود و عبور از گذشته این اثر را به گزینهای مناسب برای کسانی تبدیل کرده که بهدنبال داستانی تأملبرانگیز و متفاوت هستند.
خواندن کتاب کافه ماه کامل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با دغدغههایی مانند بحرانهای شغلی، احساس ناکامی، جستوجوی هویت فردی یا تجربهی تغییرات بزرگ در زندگی مواجهاند. همچنین علاقهمندان به داستانهای معاصر با رگههایی از فانتزی و نمادپردازی و کسانی که به موضوعاتی چون ستارهشناسی و خودشناسی علاقه دارند، از این اثر لذت خواهند برد.
درباره مای موچیزوکی
مای موچیزوکی زمانی که تصویرسازیهای هیوری ساکورادا را دید، مجذوب آنها شد و همین تصاویر برایش الهامبخش نگارش رمان کافه ماه کامل شدند. این اثر تا امروز به ۲۰ زبان دنیا ترجمه شده و فروش آن از نیم میلیون نسخه در سراسر جهان فراتر رفته است.
مای موچیزوکی در هوکایدو به دنیا آمد و اکنون در کیوتو زندگی میکند. او در سال ۲۰۱۳ برندهی جایزهی Everystar E-book Grand Prix شد و از اعضای انجمن نویسندگان داستانهای معمایی ژاپن و باشگاه نویسندگان معمایی غیرمتعارف است. نخستین رمانش، کافه ماه کامل، تنها در ژاپن بیش از ۱۵۰ هزار نسخه فروش رفت و آغازگر مسیر درخشان ادبی او شد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
انتشارات دانش آفرین با ترجمهی الهام بصیرت، نشر مون با ترجمهی آرزو قلیزاده و انتشارات میلکان با ترجمهی مرضیه عاشوری نیز این کتاب را منتشر کردهاند.
بخشی از کتاب کافه ماه کامل
«میتوانستم او را در کافۀ هتل با لپتاپی که مقابلش باز بود تصور کنم. مانند بسیاری از افرادی که در صنعت تلویزیون مشغول به کارند، او نیز میتوانست هرجایی به کارهایش رسیدگی کند. من هم قبلاً همین شرایط را داشتم... در کافهها و مکانهای مختلف مینوشتم، اما حالا مدتها در خانه مانده بودم، مگر اینکه دلیلی برای بیرون رفتن به وجود میآمد. چرا باید پولم را برای یک فنجان قهوه هدر میدادم؟ دربارۀ غذا هم همینطور بود. وعدههای غذاییام عمدتاً غذاهای آماده و فوری بودند و گاهی اوقات در تلاشی بیهوده برای سالم بودن سعی میکردم سبزیجات به آنها اضافه کنم. احتمالاً به همین دلیل پوستم آنقدر خراب شده بود.»