کتاب سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد دوم
معرفی کتاب سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد دوم
کتاب سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد دوم نوشته نیایش پور حسن است. این کتاب به نهضت آشنایی ایرانیان با تئاتر و ادبیات نمایشی عثمانی در عصر قاجار و کمدی «محمد چلبی» میپردازد.
درباره کتاب سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد دوم
این مجموعه بهطور کلی شامل مقولههای «پیدایی نمایشنامهنویسی در ایران»، «پیدایی تئاتر و تماشاخانه در ایران»، «مقلدان و نمایشگران تقلید» و «نهضت ترجمه در ادبیات نمایشی در ایران» است که با تمرکز بر عصر قاجار بهویژه دورهٔ سلطنت ناصری، مظفری و سپس دورهٔ مشروطه با عنوان کلی «سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار» عرضه میشود. در این مجموعه از برخی مسائل نمایشهای ایرانی همانند «تعزیه»، «نقالی» و سایر اقسام نمایشهای ایرانی که تاکنون بهوفور راجع به آن نوشته شده پرهیز شده است. مجموعهای از جستارهای تازهیاب و ناگفته راجع به جریانات مهم و تأثیرگذار نمایشی، مترجمان، نویسندگان، هنرمندان و آثار نمایشی فراموششده از عصر قاجار است که برای نخستین بار به خوانندگان عزیز تقدیم میشود.
خواندن کتاب سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد دوم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و پژوهشگران هنر نمایش پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب سیری در تاریکیهای نمایش و ادبیات نمایشی ایران در عصر قاجار؛ جلد دوم
«تقی رفعت» نیز چنانچه سابقاً گفته شد از جمله روشنگران مشروطه است که هم در شهر طرابوزان واقع در عثمانی تحصیل و تدریس کرده بود و هم آنکه تحت تأثیر ادبیات عثمانی بود. وی پس از بازگشت از عثمانی شغل معلمی خود را در تبریز از سر گرفت و نمایشنامهٔ «خسرو پرویز» را در سال ۱۳۳۸ ه.ق در سه پرده برای اجرا در یکی از دبیرستانهای تبریز تنظیم و نگارش نمود.
«ابوالقاسم لاهوتی» (۱۳۰۵ ه.ق- ۱۳۳۶ خورشیدی) شاعر سیاسی ایران در عصر مشروطه که نزدیک به سه سال در عثمانی زیست و در زمانی که سمت وزیر فرهنگ و هنر تاجیکستان شوروی را بر عهده داشت، در آنجا تئاتر و اپرا را پایهگذاری کرد. او همچنین نمایشنامهای تحت عنوان «کاوهٔ آهنگر» در ۵ پرده نوشته است که در سال ۱۹۵۷ میلادی در دیوانش در مسکو به چاپ رسیده است.
«علیاکبر دهخدا» (۱۲۹۷ ه.ق- ۱۳۳۴ خورشیدی) نیز از جمله تأثیرگذاران عصر مشروطه در ایران است که در سال ۱۳۲۷ ه.ق در عثمانی با جریدهٔ هفتگی «سروش» و انجمن «سعادت» ایرانیان در استانبول فعالیت میکرد و پس از بازگشت به ایران یک قطعهٔ نمایشی در قالب «نوکر و ارباب» در حدود سال ۱۳۰۰ خورشیدی منتشر ساخت.
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه