کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی حقوق وقف
معرفی کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی حقوق وقف
کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی حقوق وقف نوشته روح الله بیدرام است. یکی از اموری که لازم است در بنای جامعه اسلامی مورد توجّه و عنایت خاصّ قرار گیرد، احیای سنّتهای اسلامی است. سنّتهایی که اگر بهطور جدّی در جامعه رایج شوند، قادرند بسیاری از مشکلات و مسائل جامعه را بدون دخالت قوّه قهریه با تکیه بر انگیزه معنوی مردم حل کنند.
این کتاب پاسخ نامه وقف؛ جلد سوم است و به مساله وقف در دین اسلام میپردازد.
کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی فقه وقف در شش فصل تدوین شده است: تاریخ وقف، فقه وقف، حقوق وقف، اقتصاد وقف، جامعه شناسی وقف و مدیریت وقف. ، در فصل دوم؛ بحث «فقه وقف» به مفاهیم، واژگان، انوع وقف و شروط آن پرداخته شده است که موضوعات وقف، دلایل و نمونههای آن به همراه احام وقف مورد بررسی قرار گرفته شده است.
خواندن کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی حقوق وقف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و پژوهشگران علوم دینی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی حقوق وقف
وقف چه مالی صحیح است؟ آیا هر مالی را میتوان وقف کرد؟
طبق ماده ۵۸ قانون مدنی: «فقط وقف مالی جایز است که با بقای عین بتوان از آن منتفع شد؛ اعم از اینکه منقول (مالی است که قابل نقل و انتقال فیزیکی است) باشد یا غیرمنقول (مالی است که غیرقابل جابهجایی مادی و فیزیکی است) مشاع (مالی است که مشترک بین چندنفر باشد) باشد یا مفروز»۶ (مالی است که سهم هرکس افرازشده و مشخص است).
آیا قبض و اقباض (تحویل و تسلیم) مال مورد وقف در وقف لازم است؟
با استناد به حکم شرع ازجمله شرایط صحت وقف، قبض و اقباض (تحویل و تسلیم) مال مورد وقف است. طبق ماده ۵۹ همان قانون «اگر واقف عین موقوفه را به تصرف وقف ندهد، وقف محقق نمیشود و هروقت به قبض داد، وقف تحقق پیدا میکند.»۷
آیا فوریت در قبض موقوفه شرط است؟
درخصوص فوریت در قبض موقوفه ماده ۶۰ قانون مدنی بیان میدارد، «در قبض فوریت شرط نیست، بلکه مادامیکه واقف رجوع از وقف نکرده است، هروقت قبض بدهد، وقف تمام میشود.»
حجم
۲۸٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۴۸ صفحه
حجم
۲۸٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۴۸ صفحه