کتاب قرار با خورشید
معرفی کتاب قرار با خورشید
کتاب الکترونیکی «قرار با خورشید» مجموعهای از روایتها و خاطرات دربارهٔ مواجهه با امام رضا است که توسط جمعی از نویسندگان از جمله مهدی قزلی، رضا امیرخانی، مرضیه اعتمادی، محسن رضوانی، غلامرضا طریقی، علیرضا جوانمرد، بهرام عظیمی، علی خدایی و مکرمه شوشتری نوشته شده است. نشر بهنشر آن را منتشر کرده است. این اثر با نگاهی به تجربههای شخصی و اجتماعی، به روایتهایی از زیارت، دلتنگی، قهر و آشتی، امید و ناامیدی در حریم امام رضا میپردازد و تلاش میکند پیوند میان انسان معاصر و معنویت را در قالب داستانها و خاطراتی صمیمانه و گاه تلخ و شیرین به تصویر بکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قرار با خورشید
«قرار با خورشید» اثری در قالب ناداستان و خاطرهنویسی است که با مشارکت چند نویسنده شناختهشده و جوان، تجربههای متنوع و شخصی از زیارت امام رضا را گردآوری کرده است. این کتاب مجموعهای از روایتهای کوتاه و بلند است که هرکدام از زاویهای متفاوت به موضوع زیارت، دلتنگی، امید، قهر، مهر و مواجهه با معنویت میپردازند. ساختار کتاب بر پایهٔ روایتهای مستقل است که هر نویسنده با زبان و نگاه خود، تجربهای خاص را بازگو میکند؛ از سفرهای زیارتی و اتفاقات روزمره تا لحظات بحرانی زندگی و مواجهه با مرگ و امید. این اثر نهتنها به تجربههای فردی و خانوادگی میپردازد، بلکه گاه به دغدغههای اجتماعی و فرهنگی نیز سرک میکشد و تصویری چندلایه از پیوند انسان ایرانی با امام رضا و زیارت مشهد ارائه میدهد. کتاب با روایتی صمیمانه و گاه طنزآمیز، تلاش میکند تجربههای مشترک و متفاوت را در کنار هم بنشاند و مخاطب را به تأمل دربارهٔ معنای زیارت و حضور در حریم امام رضا دعوت کند.
خلاصه داستان قرار با خورشید
در «قرار با خورشید»، هر روایت پنجرهای تازه به تجربهٔ زیارت و مواجهه با امام رضا باز میکند. نویسندگان کتاب، از جمله مهدی قزلی، رضا امیرخانی و دیگران، با روایتهایی از زندگی روزمره، سفر، بیماری، بحرانهای شخصی و حتی قهر و آشتی با امام رضا، تلاش میکنند معنای زیارت را فراتر از یک سفر یا مناسک دینی نشان دهند. برخی روایتها به لحظات دشوار زندگی اشاره دارند؛ جایی که نویسنده در اوج ناامیدی یا بیماری، تنها پناه خود را در صدا زدن امام رضا مییابد. در داستانهایی دیگر، قهر و دلخوری از امام رضا یا حتی از خود، بهانهای میشود برای بازنگری در رابطه با معنویت و امید. روایتهایی از سفرهای خانوادگی، خاطرات کودکی، دغدغههای شغلی و حتی مواجهه با مرگ، همگی در کنار هم قرار گرفتهاند تا تصویری چندوجهی از زیارت و پیوند با امام رضا بسازند. کتاب با روایتهایی از آدمهایی که گاه با تردید، گاه با اشتیاق و گاه با دلتنگی به حرم میروند، نشان میدهد که زیارت تنها یک عمل مذهبی نیست، بلکه فرصتی برای بازنگری در زندگی، آشتی با خود و دیگران و یافتن معنایی تازه در دل روزمرگیهاست. دغدغههای اجتماعی، هویت، خانواده و حتی طنز و شوخیهای روزمره نیز در این روایتها حضور دارند و کتاب را به مجموعهای زنده و متنوع بدل کردهاند.
چرا باید کتاب قرار با خورشید را بخوانیم؟
این کتاب با گردآوری روایتهایی متنوع و صادقانه از تجربههای زیارت امام رضا، فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با لایههای مختلف احساسات انسانی، از دلتنگی و امید تا قهر و آشتی، روبهرو شود. «قرار با خورشید» نهتنها به تجربههای شخصی و خانوادگی میپردازد، بلکه دغدغههای اجتماعی و فرهنگی را نیز در دل روایتها جای داده است. خواندن این اثر میتواند به بازاندیشی دربارهٔ معنای زیارت، نقش امام رضا در زندگی ایرانیان و پیوند میان معنویت و زندگی روزمره کمک کند. روایتهای کتاب، با زبانهای گوناگون و نگاههای متفاوت، امکان همذاتپنداری و تأمل را برای طیف وسیعی از مخاطبان فراهم میآورد و نشان میدهد که تجربهٔ زیارت و معنویت، منحصر به یک گروه یا طبقه خاص نیست.
این کتاب برای علاقهمندان به خاطرهنویسی، ناداستان و روایتهای اجتماعی و معنوی مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ معنویت، هویت، خانواده، یا تجربههای زیارت دارند، میتوانند با روایتهای کتاب ارتباط برقرار کنند. «قرار با خورشید» برای کسانی که به دنبال بازاندیشی در تجربههای شخصی و جمعی خود هستند یا میخواهند با نگاههای متفاوت به موضوع زیارت و امام رضا آشنا شوند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب قرار با خورشید
«حالم عوض میشود. تسبیح سبز را در جیبم لمس میکنم. از ته دل سلام میکنم از طرف آن کشاورزی که دم در طلایی بسته ایستاده است. شروع میکنم به صد لحن از سوی او حرفزدن. به امام رضا میگویم خوب میدانم که جای او را گرفتهام. کاش شماره او را میدادم تا پس از این به او زنگ بزنند. به امام رضا میگویم سلام مرا که نپذیرفتی، اصلاً نگذاشتی در این آیین رسمی سلام کنم، اما سلام آن پیرمرد دلشکسته را بپذیر! میدانم که به او جواب خواهد داد. یرون مقامه و یسمعون کلامه و یردون سلامه.»