کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی فقه وقف
معرفی کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی فقه وقف
کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی فقه وقف نوشته روح الله بیدرام است. یکی از اموری که لازم است در بنای جامعه اسلامی مورد توجّه و عنایت خاصّ قرار گیرد، احیای سنّتهای اسلامی است. سنّتهایی که اگر بهطور جدّی در جامعه رایج شوند، قادرند بسیاری از مشکلات و مسائل جامعه را بدون دخالت قوّه قهریه با تکیه بر انگیزه معنوی مردم حل کنند.
این کتاب پاسخ نامه وقف؛ جلد دوم است و به مساله وقف در دین اسلام میپردازد.
کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی فقه وقف در شش فصل تدوین شده است: تاریخ وقف، فقه وقف، حقوق وقف، اقتصاد وقف، جامعه شناسی وقف و مدیریت وقف. ، در فصل دوم؛ بحث «فقه وقف» به مفاهیم، واژگان، انوع وقف و شروط آن پرداخته شده است که موضوعات وقف، دلایل و نمونههای آن به همراه احام وقف مورد بررسی قرار گرفته شده است.
خواندن کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی فقه وقف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و پژوهشگران علوم دینی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب پاسخ به پرسشهایی دربارهی فقه وقف
آیا وقف با «هبه» و «صدقه» و «نذر» متفاوت است؟
۱. هبه: چون عقد هبه ذاتا مقتضی تملیک است؛ بنابراین با وقف ارتباط اصولی ندارد، ولی در مواردی که رجوع از هبه جایز نیست؛ مانند هبه بر ذو رحم و یا به قصد قربت، هبه محکوم به حکم وقف خواهد بود؛ مانند آنکه کسی تمام یا قسمتی از اموال خود را بر مؤسسه خیریهای هبه منجزه کند.
۳. صدقه: بنابر قول مشهور با ایجاب و قبول محقق میشود و در منقول و غیرمنقول میتواند عملی شود. مفید تملیک هم هست؛ بنابراین ذاتا از وقف که مفید ازاله مالکیت است، جدا میشود؛ گو اینکه وقف خود نوعی صدقه است.
۴. نذر: عبارت است از التزام به عملی برای خدا به نحو مخصوص. نذر در «نذر به وقف» با وقف ارتباط مییابد؛ مانند آنکه شخص میگوید: اگر فرزندم در امتحان موفق شد، فلان ملکم را وقف میکنم و سپس چنین کند و نظایر اینها.
حجم
۱۵۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
حجم
۱۵۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه