کتاب گنج های کامبرین مظفر سالاری + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:مظفر سالاری
انتشارات:به نشر
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب گنج های کامبرین

کتاب گنج های کامبرین نوشتهٔ «مظفر سالاری» را به‌نشر منتشر کرده است. این رمان معاصر و ایرانی با نگاهی به زندگی نوجوانان روستایی در بستر تحولات اجتماعی و سیاسی، داستانی پرحادثه و پرکشش را روایت می‌کند. محوریت داستان بر جست‌وجوی گنج، دوستی، خانواده و دغدغه‌های معیشتی استوار است و فضای روستا و مناسبات سنتی آن را به تصویر می‌کشد. این رمان برای نوجوانان نوشته شده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گنج های کامبرین اثر مظفر سالاری

رمان ایرانی و معاصر «گنج‌های کامبرین» که برای گروه سنی نوجوان نوشته شده، با رویکردی واقع‌گرایانه، زندگی در یک روستای کوچک را در دوران پرتلاطم انقلاب ۱۳۵۷ در ایران به تصویر می‌کشد. «مظفر سالاری» در این کتاب با تمرکز بر شخصیت «حسن» و دوستان او، ماجرای جست‌وجوی گنج و تلاش برای بهبود وضعیت خانواده را روایت کرده است. فضای داستانْ روستایی است و روابط میان شخصیت‌ها، رنگ‌وبوی سنت و باورهای محلی را دارد. در کنار ماجرای گنج، دغدغه‌های روزمره، مشکلات اقتصادی، روابط خانوادگی و تأثیرات تحولات سیاسی بر زندگی مردم روستا نیز بازتاب یافته است. ساختار کتاب مبتنی بر روایت خطی و توصیف جزئیات زندگی روزمره است و شخصیت‌پردازی‌ها به‌گونه‌ای انجام شده که خواننده به‌راحتی با دغدغه‌ها و آرزوهای نوجوانان داستان هم‌ذات‌پنداری می‌کند. این رمان علاوه‌بر ماجرای پرکشش گنج‌یابی، تصویری از جامعهٔ روستایی و تحولات اجتماعی دههٔ ۱۳۵۰ را ارائه داده است.

خلاصه داستان گنج های کامبرین

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با «حسن» و «قنبر»، دو نوجوان روستایی آغاز می‌شود که در سرمای زمستان، گله را به‌سمت کوه‌قلعه می‌برند و در جست‌وجوی نشانه‌ای از گنجی قدیمی هستند. آن‌ها با نشانه‌هایی مثل پنجهٔ تراشیده روی سنگ و قبرستان قدیم روبه‌رو و در تلاش برای یافتن گنج، با خطرات و ترس‌های مختلفی مواجه می‌شوند. گروهی غریبه با گنج‌یاب و تفنگ وارد روستا می‌شوند. ماجراهایی پرتنش رقم می‌خورد. حسن با زیرکی و شجاعت، نقش مهمی در خنثی‌کردن نقشهٔ دزدان ایفا می‌کند و به‌خاطر این کار، از «میرآقا»، ارباب روستا پاداش می‌گیرد؛ یک دوربین شکاری و یک قاطر. او به‌عنوان دشتبان و شکاربان جدید روستا انتخاب می‌شود و وظیفهٔ مراقبت از کوه و جنگل را بر عهده می‌گیرد. در کنار این ماجراها دغدغه‌های خانوادگی حسن، بیماری پدر و مشکلات اقتصادی خانواده و نیز روابط دوستانه و رقابت‌های نوجوانانه با «داوود» و «قنبر»، بخش مهمی از رمان را شکل می‌دهد. جست‌وجوی گنج، بهانه‌ای برای پرداختن به امیدها، آرزوها و واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی روستایی است. در طول داستان، حسن و قنبر با چالش‌های اخلاقی، وفاداری به دوستی و آزمون‌های بزرگ‌سالی روبه‌رو می‌شوند و در نهایت درمی‌یابند که ارزش رفاقت و خانواده، فراتر از هر گنجی است.

چرا باید کتاب گنج های کامبرین را بخوانیم؟

این کتاب با روایت ماجرایی پرکشش و شخصیت‌هایی ملموس، تصویری زنده از زندگی روستایی و دغدغه‌های نوجوانان در بستر تحولات اجتماعی ارائه می‌دهد. «گنج‌های کامبرین» اثری در باب جست‌وجوی گنج است و به موضوعاتی چون دوستی، وفاداری، خانواده و امید به آینده می‌پردازد. خواندن این رمان فرصتی برای آشنایی با فرهنگ روستایی، باورهای محلی و چالش‌های نوجوانان در مواجهه با مشکلات زندگی فراهم کرده است. فضای اثر مخاطب را با حال‌وهوای سال‌های پیش از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران و تأثیرات آن بر زندگی مردم آشنا می‌کند.

این رمان معاصر و ایرانی برای نوجوانانی که به داستان‌های ماجراجویانه و واقع‌گرایانه علاقه دارند، مناسب است؛ همچنین برای کسانی که دغدغهٔ شناخت فرهنگ روستایی، روابط خانوادگی و ارزش دوستی را دارند.

درباره مظفر سالاری

«مظفر سالاری» زادهٔ سال ۱۳۴۱ در یزد، نویسنده‌ای است که از کودکی با ادبیات آشنا شد و از همان دوران با نوشتن انشا و خلاصه‌نویسی کتاب‌ها، نویسندگی را آغاز کرد. پس از دریافت دیپلم و ورود به حوزهٔ علمیه، همکاری جدی‌تری را با نشریات کودک و نوجوان آغاز کرد. با پذیرش کار داوطلبانه در کتابخانه‌ای بزرگ، فرصت مطالعه و غرق‌شدن در دنیای کتاب‌ها را پیدا کرد. این نویسنده که خود را نویسندهٔ کودکان و نوجوانان می‌داند، آثاری همچون «رؤیای نیمه‌شب» را در کارنامهٔ ادبی خود دارد. او در طول سال‌ها فعالیت، افتخارات متعددی کسب کرده؛ ازجمله نامزدی کتاب سال جمهوری اسلامی و برگزیده‌شدن در کتاب سال ولایت برای رمان «نیمه‌شبی در حله»؛ همچنین بارها به‌عنوان داور در مراسم کتاب سال حضور داشته است. «مظفر سالاری» که به‌عنوان نخستین روحانی فیلم‌نامه‌نویس شناخته می‌شود، در سال ۱۳۷۵ با نوشتن یک فیلم‌نامهٔ دینی توانست نمرهٔ «الف» آثار سینمایی را کسب کند. در دوران جنگ ایران و عراق به جبهه رفت و خاطراتش را برای کودکان نوشت. از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به عضویت در هیئت نظارت بر کتاب کودک و نوجوان و انتشار کتاب «گشایش داستان» به‌عنوان اولین جلد از مجموعهٔ داستان‌نویسی اشاره کرد. او سمت‌هایی مانند معاونت فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات و سردبیری فصل‌نامهٔ «آفرینه» را بر عهده داشته و در زمینهٔ ترجمه و تفسیر قرآن برای کودکان نیز مشغول به کار بوده است و کتاب «قایق‌راندن به اقیانوس» را در شرح سفر سال ۱۳۸۶ آیت‌الله علی خامنه‌ای به استان یزد، نوشته است. رمان «گنج‌های کامبرین» اثر دیگری به قلم او و برای گروه سنی نوجوان است.

بخشی از کتاب گنج های کامبرین

«ـ راه چاره اینه که از خدا بخوای به وقتش همسرت رو بهت نشون بده. همون که کاملاً مناسب توئه؛ گرچه مثل برفین و ترمه زیبا نباشه. اگه بخوای بری دنبال هوا و هوس و فقط به زیبایی فکر کنی، ممکنه با ترمه ازدواج کنی، اما همیشه چشمت دنبال کسیه که زیباتره. این‌جوری باعث می‌شی که خودت و ترمه از همسر مناسبتون دور بمونید. این همون خودخواهیه که گفتم. همیشه باید خدا رو برای چیزهایی که از روی حکمت و مصلحت، سر راهت قرار نداده، بیشتر شکر کنی تا اون چیزهایی که بهت داده. چون خدا چیزهایی رو بهت می‌ده که برات خوبه. توکل یعنی این‌که کارهات رو به خدا واگذار کنی تا هرچی رو برات مناسبه، سر راهت قرار بده و چیزهایی که برات مناسب نیست، از سر راهت دور کنه.

پیش از آن‌که حسن راه بیفتد و برود، مهندس گفت: «تا وقتی گرفتار برفین بودی، نگران بودی که آیا اون قسمت تو می‌شه یا نه. حالا هم که اسیر ترمه شدی، نگرانی که آیا ترمه قسمت تو می‌شه یا نه. این نگرانی‌ها بی‌مورده، وقتی نمی‌دونی بالاخره اون آخری کیه که باهاش ازدواج می‌کنی و شریک زندگیت می‌شه.»

ترانه سوار بر اسب از راه رسید. برای مهندس انار و آب آورده بود. این‌بار حسن را تحویل گرفت.

ـ ترمه بهم گفت چی بهش گفتی. اون زمونی که سلیمون پیشکار عموم بود، یک چیزهایی بهم گفته بود. برای من تازگی نداره. در نظر داشتم چند سال دیگه این‌ها رو به ترمه بگم، ولی حالا که عموم می‌خواد اون رو با خودش ببره، تو خوب کردی که کم‌کم بهش گفتی! اگه حقیقت رو نمی‌دونست، احتمال داشت با عموم بره. حالا پیش خودم می‌مونه. عموم می‌دونه که من به این راحتی‌ها ولش نمی‌کنم. با یک وکیل حرف زدم. به وقتش به خدمتش می‌رسم. اگه محاکمه بشه، خیلی چیزها معلوم می‌شه.»