کتاب از عدن تا تبعید
معرفی کتاب از عدن تا تبعید
کتاب از عدن تا تبعید، نوشتهی مصرشناس مشهور، دیوید ام. رال، و ترجمهی اصغر رستگار تاریخ حماسی قوم عهد عتیق است. از عدن تا تبعید تاریخ روایی قومی است که خدای قدرتجویی را میپرستیدند و ما امروزه با نام یَهُوه میشناسیم.
دربارهی کتاب از عدن تا تبعید
از عدن تا تبعید داستان حماسی و روایی قوم عهد عتیق است؛ داستانی خواندنی که از قومی که خدای قدرتجویی را میپرستیدند. امروزه ما آن خدا را به نام یهوه میشناسیم. دیوید ام. رال در کتاب از عدن تا تبعید داستان این قوم را از آغاز در محلی به نام عدن در هزارهی ششم قبل از میلاد شروع کرده است و تا زمانی که اورشلیم توسط بابلیان ویران و تخریب شد ادامه داده است. این داستان خواندنی در تاریخ داستانهای حماسی جهان جایگاه ویژهای دارد. آنقدر که لقب حماسهی حماسهها را به او دادهاند. دیوید ام. رال در کتاب از عدن تا تبعید، به شما روایتی دقیق از اینکه دقیقا چه اتفاقی و در چه زمانی رخ داده است، میگوید.
کتاب از عدن تا تبعید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر از مطالعه کتابهای تاریخی لذت میبرید، قطعا با خواندن داستان زیبا از عدن تا تبعید غرق در لذتی بیپایان میشوید.
دربارهی دیوید ام. رال
دیوید ام. رال ۱۲ سپتامبر ۱۹۵۰ در منچستر انگلیس به دنیا آمد. رال مورخ، مصرشناس و مدیر سابق موسسه مطالعات علوم میان رشتهای (ISIS) است. او نظریات متعددی دربارهی تاریخ مصر باستان و اسرائیل ارائه کردهاست. دیوید ام. رال حالا در مارینا آلتای اسپانیا زندگی میکند.
بخشی از کتاب از عدن تا تبعید
بشر سرخپوست خاکی
آدم هم رئیس و هم کاهن قوم خود بود. طبیعت، چه در خواب و چه در بیداری، با او سخن میگفت و او با زبان طبیعت آشنا بود. گیاهان و حیوانات، آشنایان و همنشینان او بودند. اما آدم زندگی و مرگ را هم می شـناخت. او با وجوه ناسـازگار زندگی و پایان محتوم آن آشنا بود. می دید که «مادر زمین بزرگ مرتباِ» جسم مخلوقاتی را که خلق کرده پس میگیرد و به عنوان شاهدی بر بود کم دوام ایشان، تنها مشتی استخوان پریده رنگ بر جا می نهد. او باِ قانون از خاک به خاک، از خاک ِ رس به خاک ِ رس ــ یا درست تر بگوییم از خاک کوزه گری به خاک کوزه گری (سـفر تکوین، آیهی ۳:۱۹ )ــ آشـنایی داشت. درست همان طور که کوزه گران با چرخ خود کوزه می سازند، خدایان (به عبری ئیلوهیم، به سومری ایجیجی) نیز بشر را با چرخ خود ساخته بودند، با خاک مادرزمین و شبیه خود.
ِِئیلوهیم [خدایان] گفتند: «بیایید آدمی از روی صورت خود، شـبیه خود بسازیم. و ”آنـان“ را بـر ماهیـان دریا، و بر مرغان هوا، و بر رمه ها، و بر سراسر زمین، و بر هر خزندهای که در زمین میخزد، حاکم کنیم. » (سفر تکوین، آیهی ۱:۲۶)
ِخدایان مامی (نین حورساگ = ماما) ــ آن خدابانو، آن قابلهی خدایان ــ را فراخواندند و با او گفتند: »خدابانوی زهدان باش و بشر بیافرین!»... اّنکی (رب زمین) ندا درداد و با خدایان بزرگ به سـخن درآمد و گفت: «... پس یک خدا باید ذبح شـود... نینتو باید با گوشت و خون [= با گوشت و خون آن خدای ذبح شده] گل بسازد تا خدا و بشر در این گل به هم درآمیزند.» (حماسه ی آتراحاسیس، آیهی ۱:۴)
فهرست
- سرچشمهها
- سالهای آوارگی
- عزیمت به سرزمین موعود
- پادشاهان افسانهای
- دو دولت و دو کشور
خوب بود ولی کتاب در کنار باستان شناسی که اینش خوبه بر اساس تورات نوشته شده .