کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
معرفی کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟ نوشته دکتر رضا داوری اردکانی توسط انتشارات سخن منتشر شده است. این کتاب به آرا فیلسوفان مختلف و اشاعره با هم میپردازد. فیلسوفانی مانند اسپینوزا، ملاصدرا، ابن سینا و ...
درباره کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
دکتر رضا اردکانی در فلسفه تطبیقی به تحقیق در موارد اختلاف و اتفاق نظر میان فیلسوفان میپردازد. نویسنده در کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟ به بعضی آرای مشابه اسپینوزا و اشاعره را آورده است و فارابی و ابنسینا را با ارسطو، و ملاصدرا را با لایب نیتس و هوسرل قیاس کرده است. اگر برای مخاطب سوال باشد که چرا نظر دیوید هیوم درباره علیت را با قول اشاعره تطبیق نکردهاست و از مشابهت شک غزالی با شک دستوری دکارت و انسان معلّق ابنسینا با کوژیتوی دکارت و عقل کل مولانا با روان مطلق هگل چیزی نگفتهاست توضیح میدهد که قیاس مسائل چیزی است و تطبیق مبادی چیزی دیگر.
خواندن کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
این کتاب به تمام خوانندگان تخصصی فلسفه اسلامی و فلسفه غزب پیشنهاد میشود. میتواند روشها نوین تطبیق دو نظریه را یاد گرفت و استفاده کرد.
بخشهایی از کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
در حادثه غرب و غربی شدن گوشها و زبانها تغییر کرده است. مقصود این نیست که غرب چون قدرت دارد بیشتر زبان است و کمتر بهسخن غیر گوش میدهد. این که غرب غرور دارد و بهسخنی دیگر نیازمند نیست از جهت اجتماعی و سیاسی درست است، اما غرور و تکبر اختصاص بهغرب ندارد. عالم غربی طوری بنا شده است که همه صداها و گفتها در آن بهگوش نمیرسد. نگاه ابژکتیو غرب بهجهان و گذشته معنی تازهای بخشیده است و هرکس از هرجا و در هرجای روی زمین با این نگاه بهموجودات و بهتاریخ نظر کند در بهترین صورت همان میبیند که غرب دیده است. یکی از آفتهای غربزدگی که شاید شایعترین مظهر آن نیز باشد ابتلا بهدرک مکانیکی امور و مطلق دانستن این درک است. این تلقی مکانیکی را در بحث غرب و غربی شدن نیز مییابیم. وقتی تعبیر «غرب» بهزبان میآید نظر متوجه سمت چپ نقشه جغرافیا میشود و اگر بگویند مراد از غرب، غرب جغرافیایی و حتی سیاسی نیست، میگویند ما دیگر چیزی که بتوان نام غرب بهآن داد نمیشناسیم، یعنی نظرشان این است که باید چیزی در جایی باشد که بتوان بهآن نامی داد و اگر نام مصداقی در خارج نداشته باشد در حقیقت نام نیست. البته نامْ صرف یک لفظ نیست بلکه نامِ چیزی است، اما در تلقی مکانیکی آن نام باید نام چیزی باشد که همه بتوانند یکسان آن را درک کنند و در مورد آن بهتوافق برسند.
حجم
۱۹۹٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۲۹۶ صفحه
حجم
۱۹۹٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۲۹۶ صفحه