دانلود و خرید کتاب نامه امام صادق به شیعیان محمدباقر انصاری

معرفی کتاب نامه امام صادق به شیعیان

کتاب نامه امام صادق به شیعیان گردآوری‌شده توسط محمدباقر انصاری است و انتشارات دلیل ما آن را منتشر کرده است. این کتابْ دستورالعمل اعتقادی اخلاقی شیعه است.

درباره کتاب نامه امام صادق به شیعیان

اگر از حضرت امام صادق علیه‌السلام می‌خواستیم برای ما نامه‌ای بنویسند و طی آن دستورالعمل زندگی را به ما بیاموزند، چه می‌کردیم؟

نامه‌ای به دست ما رسیده است که باید در خانه هر شیعه‌ای حضور یابد و سرمشق زندگی باشد. این نامه را حضرت جعفر بن محمد (علیه السلام) تفضل فرموده و دست بر قلم برده و نگاشته‌ای سراسر موعظه را همچون پدری مهربان برای فرزندانش نوشته و برایشان فرستاده است.

نامهٔ امام مخاطب عام دارد و همهٔ شیعیان با هر درجه از علم و معرفت باید آن را بخوانند؛ حضرت گاهی به مطالب اخلاقی می‌پردازند و گاهی وارد مباحث اعتقادی می‌شوند. در فرازی حقوق اجتماعی را مطرح می‌فرمایند و در فرازی دیگر به عبادات سفارش می‌کنند و گاهی کلیاتی از مبانی اسلام را بیان می‌فرمایند.

هر جمله آن یک کتاب شرح لازم دارد و ترتیب جملات و ورود و خروج امام علیه‌السلام به مطلب محتاج به ساعت‌ها دقت و تأمل است. اهمیت و تأثیر دستورهای حضرت در زندگی فردی و اجتماعی نیز کتاب دیگری لازم دارد و دستورهای عبادی و سیاسی آن نیاز به شرح دارد. گنجینه‌ای از معارف و اخلاقیات است که اگر فقط جملاتی از آن سر لوحهٔ زندگی شیعیان قرار گیرد، امت وسط دارای مدینه فاضله در همین دنیا تشکیل می‌شود.

خواندن کتاب نامه امام صادق به شیعیان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به همهٔ شیعیان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب نامه امام صادق به شیعیان

«خواسته‌های امام علیه‌السلام درباره نامه

امام علیه‌السلام با دلسوزی تمام این نامه را نوشته و آن را «ادب نامه اهل بیت علیهم‌السلام» اعلام کرده و فرموده‌اند: «هَذَا أَدَبُنَا أَدَبُ اللّه‌».

سپس از شیعیان شش درخواست کرده‌اند، که درباره این نامه مراعات کنند:

۱. به محتوای آن ایمان داشته باشند.

۲. در آن دقت کنند و مطالب آن را بین خود مورد مذاکره قرار دهند.

۳. بدان عمل کنند تا آثار آن را در زندگی خود نشان دهند.

۴. از آن نسخه برداری کنند و آن را به دست یکدیگر برسانند.

۵. هر از چند گاه بدان مراجعه کنند و بار دیگر آن را مطالعه کنند و آن را به فراموشی نسپارند.

۶. مبادا آنچه به صرفه آنهاست عمل کنند، و آنچه با هواهای نفسانی موافق نیست کنار گذارند!

***

نامه امام علیه‌السلام بر روی چشم

شیعیان آن عصر به خوبی قدر چنین نعمتی را دانستند، و خواسته‌های امامشان درباره این نامه را به صورت جدی به اجرا گذاشتند. تا آنجا که این نامه را در جانمازهای خود در خانه‌هایشان گذاشته بودند، و وقتی از نماز فراغت می‌یافتند آن را مطالعه می‌کردند.

اکنون نوبت ماست که بار دیگر پاکت این نامه اماممان را باز گشایی نماییم، و آن را بر سر و چشم خود بگذاریم، و این پیام پدرانه را با اشک شوق بخوانیم، و با تمام وجود آماده عمل بدان شویم.

***

از وقار تا حیا

آنچه همه صالحان عالم دستور العمل قرار داده‌اند مشابهت کاملی با یکدیگر دارد؛ چه نیکی‌هایی که باید عملی شود و چه بدی‌هایی که باید اجتناب گردد. حضرت صادق علیه‌السلام در این باره می‌فرمایند:

وعَلَیکمْ بِالدَّعَةِ والْوَقَارِ والسَّکینَةِ. وعَلَیکمْ بِالْحَیاءِ والتَّنَزُّه عَمَّا تَنَزَّه عَنْه الصَّالِحُونَ قَبْلَکمْ.

بر شما باد بر آرامش و وقار و سکون، و بر شما باد بر شرم و حیا، و از آنچه مردمان شایسته پیش از شما دوری کرده‌اند شما هم دوری کنید.»

بهزاد
۱۳۹۵/۱۱/۱۳

من سعی کردم هر روز بعد از نماز صبح قسمت کوچیکی از نامه رو بخونم و به جملات عربی و ترجمه فارسی جملات توجه کنم و باعث شد چیزهایی برای اولین بار دستگیرم بشه: اگر میخواید بدونید دقیقا چه رفتاری نسبت

- بیشتر
قیصر
۱۳۹۷/۰۴/۱۷

شهادت رییس مذهب و ششمین اختر آسمان امامت و ولایت، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام را خدمت دوستان عزیز تسلیت عرض میکنم ان شاء الله با مطالعه این کتاب مفید و عمل به آن ، همگی از شیعیان و محبین

- بیشتر
Neda.R.R
۱۳۹۹/۰۴/۲۹

جان عالم به فدای شما!! کاش توفیق عمل داشته باشیم.

ای که مرا خوانده ای ،راه نشانم بده
۱۳۹۷/۰۸/۲۹

کتاب خوبی بود و راه های بیشتر لذت بردن و بیشتر بندگی کردن یاد می ده و اهمیت بعضی از موضوع ها رو روشن می کنه

S
۱۳۹۵/۱۰/۰۷

آیا میدانستید امام صادق علیه السلام نامه ای به شیعیان نوشته بودند و شیعیان زمان ایشان این نامه را در جایگاه نمازشان قرار داده و بعد از نماز توصیه های حضرت را میخواندند زیرا حضرت مداومت به خواندن وعمل به

- بیشتر
مستاجر
۱۳۹۸/۱۱/۰۴

35- ممنون. (آیینه ی صداقت رو بیشتر دوست داشتم.)

hraeisi
۱۳۹۸/۰۴/۲۵

عالی بود و بسیار کاربردی و قابل تامل

f_altaha
۱۳۹۸/۰۳/۱۰

حتما مطالعه شود

حیدر حیدری
۱۳۹۵/۰۶/۳۱

عالی

mohamad.kamali
۱۳۹۹/۰۱/۲۷

نامه امام قطعا خوبه و جذاب و مفید و لازم الاجرا؛ اما انتظار داشتم نویسنده تحلیل بیشتری نسبت به نامه داشته باشه ولی خب اینطور نبود و اگه ترجمه نامه رو میخوندم به نظرم مفیدتر بود برام و چندان فرقی با

- بیشتر
مؤمن به خیرخواهیِ خدا نسبت به خود ایمان دارد.
حکیمی
یا رب! کمکم کن!
ــسیّدحجّتـــ
خودتان را در دنیا بر بلا شکیبا سازید
مستاجر
مبادا زبانتان را به گفتار دروغ و تهمت و گناه و دشمنی آلوده سازید
مستاجر
بر شما باد بر آرامش و وقار و سکون، و بر شما باد بر شرم و حیا، و از آنچه مردمان شایسته پیش از شما دوری کرده‌اند شما هم دوری کنید.
mohammadrs
«ظاهر گناه و باطن آن را ترک کنید
|قافیه باران|
رضای الهی با اطاعت از فرستادگان خدا یعنی پیامبر و امامان علیهم‌السلام به دست می‌آید، و هر کس این پایه را نداشته باشد نوبت به شفاعت او نمی‌رسد.
مادربزرگ علی💝
خدای تعالی شما را به داشتن حقیقت گرامی داشته، و شما را به راه حق بصیرت داده، ولی آنان را شایسته آن ندانسته است.
فاطمه
شیعیان آن عصر به خوبی قدر چنین نعمتی را دانستند، و خواسته‌های امامشان درباره این نامه را به صورت جدی به اجرا گذاشتند. تا آنجا که این نامه را در جانمازهای خود در خانه‌هایشان گذاشته بودند، و وقتی از نماز فراغت می‌یافتند آن را مطالعه می‌کردند. اکنون نوبت ماست که بار دیگر پاکت این نامه اماممان را باز گشایی نماییم، و آن را بر سر و چشم خود بگذاریم، و این پیام پدرانه را با اشک شوق بخوانیم، و با تمام وجود آماده عمل بدان شویم.
سلام بر مهدی «عج»
هر کس دوست دارد خدا را دیدار کند در حالی که به راستی و حقیقت مؤمن باشد، باید خدا و رسول را و آنان که ایمان آورده‌اند را دوست داشته باشد و به درگاه خدا از دشمنان ایشان بیزاری جوید، و در برابر آنچه از فضیلت و برتری آنها به او می‌رسد تسلیم گردد، زیرا درک فضل آنان را نکند فرشته مقربی و نه پیامبر مرسلی و نه پایین‌تر از آنها. مگر نشنیده‌اید آنچه را خدا در فضیلت پیروان با ایمان ائمه هدی علیهم‌السلام فرموده: «اینان با کسانی هستند که خدا موهبتشان داده از پیامبران و صدیقین و شهیدان و صالحین، و چه نیکو رفیقانی هستند». این است یکی از وجوه فضیلت پیروان امامان تا چه رسد به خود ایشان و فضیلتی که دارند.
S
وَ إِیاکمْ وَ مَا نَهَاکمُ اللّه‌ُ عَنْه أَنْ تَرْکبُوه، وَ عَلَیکمْ بِالصَّمْتِ إِلاّ فِیمَا ینْفَعُکمُ اللّه‌ُ بِه مِنْ أَمْرِ آخِرَتِکمْ، وَ یأْجُرُکمْ عَلَیه. مبادا آنچه خدا نهی فرموده مرتکب شوید، و بر شما باد به سکوت مگر در چیزهایی که خداوند شما را در کار آخرتتان بدان سود و پاداش دهد.
maadikhah
زبان مشکل بزرگ بشر است که مهار آن منافع بسیاری به همراه دارد، چه در دنیا و چه در آخرت.
سیّدعلی
مؤمن اضافه بر ناملایمات دنیا، پرونده‌ای برای تحمل فشارهای دشمنان دینش دارد. ایمان کامل نمی‌شود جز با تحمل آن طعنه‌ها و آزارها و تکذیب‌های اعداء اللّه‌، و باید مؤمن آماده چنین امتحانی باشد.
mohamad.kamali
خدا را بسیار بخوانید، زیرا خداوند خوش دارد که بندگان با ایمانش او را بخوانند و به آنها وعده اجابت داده است. خداوند دعای مؤمنان را در روز قیامت به صورت عملی برای آنان می‌آورد که برای رفتن به بهشت به وسیله آنها بر اعمالشان بیفزاید. پس بسیار یاد خدا کنید به هر اندازه که می‌توانید در هر ساعتی از ساعت‌های شب و روز که باشد، زیرا خداوند دستور فرموده که زیاد او را یاد کنید. خدا نیز یاد می‌کند هر بنده‌ای از مردمان با ایمان را که او را یاد کند، و بدانید که هیچ یک از بندگان با ایمان خدا را یاد نکند جز آنکه خداوند او را به نیکی یاد کند.
امیررضا
بر شما باد به پیروی از راه هدایت صالحان و وقار و آرامش آنها و بردباری، و فروتنی و پارسایی آنان از محرمات خدا، و راستی و وفا و کوششی که برای خدا در کار اطاعت او داشته‌اند
مستاجر
پس از خدا بترسید و زبان‌هایتان را جز از کلام خیر باز دارید. مبادا زبانتان را به گفتار دروغ و تهمت و گناه و دشمنی آلوده سازید، زیرا اگر زبان خود را از آنچه خدا خوش ندارد و از آن جلوگیری کرده باز دارید بهتر است نزد خداوند از اینکه زبان خود بدان بیالایید، چون لغزش زبان در آنچه ناپسند خداست و از آن جلوگیری فرموده، برای بنده باعث سقوط او نزد خداوند می‌شود
ادریس
مبادا بر یکدیگر حسد نمایید، زیرا ریشه کفر حسد است.
Zeinab
بدانید که ایمان نیاورد بنده‌ای از بندگان خدا مگر اینکه راضی باشد از خداوند در باره آنچه خدا نسبت به او انجام داده و با او رفتار کرده، چه مورد پسند او باشد و چه نباشد؛ زیرا خداوند نسبت به کسی که بردبار و خشنود از او باشد جز آنچه صلاح و شایسته او باشد انجام نمی‌دهد، و همان که خدا مقدر کرده برای او بهتر است از آنچه مورد پسند خود او باشد یا آن را خوش نداشته باشد.
مهدی نجفی
بر شما باد بر آرامش و وقار و سکون، و بر شما باد بر شرم و حیا، و از آنچه مردمان شایسته پیش از شما دوری کرده‌اند شما هم دوری کنید.
کاربر ۱۱۷۰۸۷۰
خواسته‌های امام علیه‌السلام درباره نامه امام علیه‌السلام با دلسوزی تمام این نامه را نوشته و آن را «ادب نامه اهل بیت علیهم‌السلام» اعلام کرده و فرموده‌اند: «هَذَا أَدَبُنَا أَدَبُ اللّه‌». سپس از شیعیان شش درخواست کرده‌اند، که درباره این نامه مراعات کنند: ۱. به محتوای آن ایمان داشته باشند. ۲. در آن دقت کنند و مطالب آن را بین خود مورد مذاکره قرار دهند. ۳. بدان عمل کنند تا آثار آن را در زندگی خود نشان دهند. ۴. از آن نسخه برداری کنند و آن را به دست یکدیگر برسانند. ۵. هر از چند گاه بدان مراجعه کنند و بار دیگر آن را مطالعه کنند و آن را به فراموشی نسپارند. ۶. مبادا آنچه به صرفه آنهاست عمل کنند، و آنچه با هواهای نفسانی موافق نیست کنار گذارند!
مادربزرگ علی💝

حجم

۹۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۶۴ صفحه

حجم

۹۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۶۴ صفحه

قیمت:
۱۵,۰۰۰
۷,۵۰۰
۵۰%
تومان