کتاب زنان و قدرت
معرفی کتاب زنان و قدرت
زنان و قدرت، یک بیانیه کتابی درباره زنان برای زنان نوشته مری بییرد است. او در این کتاب جایگاه زن غربی در اجتماع و در مقام قدرت را بررسی کرده است.
خلاصه کتاب زنان و قدرت
کتاب زنان و قدرت دو بخش دارد بخش اول جایگاه زن در اجتماع را بررسی کرده و بخش دوم جایگاه زن در مقام قدرت را بررسی کرده است. در بخش اول کتاب، مری بییرد با مرور افسانهها و اساطیر به کندوکاو در جایگاه اجتماعی زن از اوان تمدن تا کنون پرداخته است و در بخش دوم قدرت زنان در جامعه را بررسی کرده است.
بییرد عقیده دارد در طول تاریخ زنان به شیوههای مختلف از صحنه اجتماع به ویژه اظهار نظر و سخنوری دور نگاه داشته شدهاند و اکنون که در قرن بیست و یکم هستیم، هنوز هم این نگاه غلط به زنان از میان نرفته است.
کتاب قدرت زنان برای چه کسانی مناسب است
کتاب زنان و قدرت نگاهی جامعهشناسانه و روانشناسانه به جایگاه زن در اجتماع دارد و میتواند برای پژوهشگران حوزه علوم اجتماعی بهویژه مطالعات زنان سودمند باشد.
جملاتی از کتاب زنان و قدرت
ما هیچ الگویی نداریم که نشان دهد زن قدرتمند چه شکلی است، غیر از اینکه بیشتر شبیه مردهاست. کتوشلوار مقرر، یا دستکم شلوار، که بسیاری از زنان سیاستمدار غربی میپوشند، از آنگلا مرکل گرفته تا هیلاری کلینتون، شاید راحت و کاربردی باشد؛ شاید علامت امتناع از رختآویز شدن باشد، آنچه سرنوشت بسیاری از زنان سیاستمدارهاست؛ اما از سویی شگرد سادهای است -مثل پایین آوردن زنگ صدا- تا ظاهر مؤنثها بیشتر شبیه مذکرها شود، تا برازندهٔ نقش قدرت شوند. الیزابت اول (یا هرکس که سخنرانی معروفش را جعل کرده است) وقتی گفت "دلوجرأت یک پادشاه" را دارد، دقیقاً قواعد بازی را میدانست. و تفکر جدایی میان زنان و قدرت بود که هجوهای ملیسا مککارتی از دبیر مطبوعاتی سابق کاخ سفید، شان اسپایسر،۵۰ را در برنامهٔ زندهٔ شنبه شب اینقدر تأثیرگذار و چشمگیر کرد. میگفتند که این هجوها بیشتر از اکثر طنزها و طعنهها به دولت، اوقات ترامپ را تلخ کرد، چون بهگفتهٔ یکی از "منابع نزدیک"، "او خوشش نمیآید افرادش ضعیف به نظر برسند". آن را رمزگشاییکنید، معنی واقعیاش این است که خوشش نمیآید زنان ادای مردان دولتش را دربیاورند و مثل زنان ترسیم شوند. ضعف با جنسیت مؤنث توأم است.
این امر پیامد این واقعیت است که هنوز تصور میشود زنان به خارج از دایرهٔ قدرت تعلق دارند.
این کتاب از این جهت مفیده که میاد از دوران باستان جنسیتزدگی رو میکشه بیرون و نشونمون میده که "ببین ما وضعیتمون بهتر شده ولی هنوز همونیم!" از اونجایی که کتاب "مقالهطور"ه و اسپویل نمیشه، باید بگم از صدا میگه. از
شاید به خاطر بررسی و استناد به تاریخ یونان و روم باستان برای نشان دادن ریشه فرهنگی عمیق محرومسازی زنان از قدرت، اگر آشنایی با این تاریخ وجود نداشته باشه ناملموس به نظر بیاد؛ دوست داشتم این اتفاق درباره تاریخ
به این کتاب با وجود ترجمهی کمی نامفهوم و نارسای آن، پنج ستاره میدهم، چون معتقدم کتابهای این چنین که موجب آگاهی مردم، خصوصا زنان، از ناحقیهایی که در حق زنان شده میشود، برای جامعهی جنسیتزده و مردسالار ما بسیار
کتاب جالبی بود. خیلی دقیق و جزئی مسائل رو بررسی نکرده بود، ولی نکات و اتفاقات جالبی رو گفته بود که من تا به حال از این منظر بهش نگاه نکرده بودم (مثل نگاه به زن در ایلیاد و نمونه
اوایل بسیار جذاب بود اما در ادامه سردرگم شد! ترجمه هم به نظرم واژه به واژه بود!
متن کتاب به هم ریخته بود و هیچ کدوم از عکسها هم نبودند. ترجمه هم چنگی به دل نمیزد.
کتاب مختصر و مفید زنان و قدرت، به طور خلاصه تبعیض شدید بین زن و مرد رو از حیث تاریخی تا عصر امروز در غرب بیان کرده.البته که غرب و شرق نداره، همه جای جهان متاسفانه این تبعیض ها مشهوده. ترجمه
نویسنده هیچ آلترناتیوی برای تغییر ساختار قدرت ندارد. و بیشتر احساسی برخورد کرده است.