کتاب آبنبات هل دار
معرفی کتاب آبنبات هل دار
آبنبات هلدار داستان طنزی از زبان یک کودک بجنوردی است که برادرش به جبهه میرود و اسیر میشود. مهرداد صدقی کتاب آبنبات هلدار را نوشته است و نشر سوره مهر آن را منتشر کرده.
درباره کتاب آبنبات هلدار
کتاب آبنبات هلدار نوشته مهرداد صدقی داستانی طنز از حالو هوای پشت جبهه در دوران دفاع مقدس است. این داستان از زبان یک کودک بجنوردی به نام محسن روایت میشود که برادرش به جبهه میرود. محسن، راوی داستان، فرزند آخر یک خانوادة پنجنفری است. آنها همراه مادربزرگشان در یکی از محلههای قدیم بجنورد زندگی میکنند. فضای داستان سرتاسر ماجراهای خندهدار و حیرتآور است؛ ماجراهایی که محسن آنها را ایجاد میکند. یکی از نقاط قوّت کتاب توانایی نویسنده در نشاندادن فضای پشت جبهههاست؛ نویسنده نشان میدهد که چگونه مردم در این فضا زندگی روزمرة خود را میگذراندند و سرگرمیهای خاص خود را داشتند.
در کتاب آبنبات هلدار، نویسنده نشان میدهد، در سالهایی که به ظاهر برای بسیاری یادآور روزهای جنگ است، بخش عمدهای از مردم ایران زندگی شاد و پُرماجرایی داشتند؛ زندگیای همراه با خنده و سرزندگی. این کتاب، برای کسانی که از روزگار دهة ۱۳۶۰ خاطرات نوستالژیک دارند، برای نسل امروز هم، که دوستدارِ موقعیتهای طنزِ کُمیکاند، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. محسن، قهرمان داستان، از روزگاری میگوید که مردم با مسائل ساده شادیهای بزرگی میآفریدند، مثلِ اولین تجربة رفتن به سینما؛ دیدنِ اولین تلویزیون رنگی؛ تجربة حضورِ نخستین خوراکیهای لوکس در خانة مردم. انجامدادنِ کارهای ساده برای محسن به ماجراجوییهایی تبدیل میشود که کمتر از هفتخان رستم نیست؛ کارهایی مثل رفتن به مدرسه و پخش آش نذری یا پخشِ کارتِ عروسی برای محسن ماجراهایی را رقم میزند.
خواندن کتاب آبنبات هلدار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر علاقهمند به شنیدن خاطرات شیرینی هستید که در دوران جنگ و دفاع مقدس در پشت جبههها پیش میآمد خواندن کتاب آبنبات هلدار را به شما پیشنهاد میکنیم. هریک از داستانهای این کتاب دنیایی است پُر از خنده و نشاط.
جملاتی از کتاب آبنبات هلدار
بیبی قشقرقی به راه انداخت که بیا و ببین. با این حرفها که «شما منِ آدم حساب نِمکنین.» و «من آرزوی دیدن عروسی نوهمِ باید به گور ببرم.» و «منِ بگو که یک بسته روشورِ امروز تو حموم تموم کردم.» و ... خلاصه، از آنجا که ماندنِ من هم بهتنهایی صلاح نبود، همه به سمت خانۀ عروس راه افتادیم. البته همه که نه. عمو جواد و زنعمو هاجر نیامدند؛ چون توی مشهد زندگی میکردند و عمویم نتوانسته بود مرخصی بگیرد. عمه بتول هم برای دلیل نیامدنش گلایه کرده بود چرا فرد دیگری را که او میپسندد برای محمد نمیگیریم؛ اما مسئله این بود که او اصلاً هیچکس را نمیپسندید و فقط دنبال بهانه بود تا بهانه بگیرد! مامان میگفت عمه بتول، وقتی جوان و مهربان بوده، یک نفر را میخواسته و او هم عمه بتول را؛ ولی یکدفعه، با اینکه عمه بتول هنوز هم او را میخواسته، او دیگر عمهام را نخواسته و از آنموقع اخلاق عمه بتول سگ شده! طفلکی، با اینکه چهل سالش شده بود، هنوز عروسی نکرده بود و میگفت: «مردا آدم نیستن.» یک بار از او پرسیدم: «یعنی منم عمه؟» و عمه جواب داد: «تا بچهای خوبی؛ ولی بزرگ که بشی تو یَم یک خری مِشی مثل بقیه!»
برای خواندن جملات بیشتر از کتاب آبنبات هلدار نوشته مهرداد صدقی بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
فهرست کتاب آبنبات هلدار
• خانم اوشین، آقای دلار
• چشمداشت
• اولین موزی که خوردم
• از نگاه یاران
یکی از باحال ترین رمان های ایرانی که انصافا از ته دل خیلی جاها منو خندوند و آخرشم منو به گریه انداخت. بینهایت جالب بود برام خوندنش و کیف کردم در زمانی که به این کتاب اختصاص دادم و حتما
این کتاب خوب نیست!! بلکه محشره. واقعا از خوندنش حتی لحظه ی خسته نشدم فقط خندیدم البته مطالب آموزنده وجالب هم زیاد داره. هنوز کتاب تموم نکردم و چیزی ازش نمونده به خاطر همین ترغیب شدم دیگر اثاری که آقای صدقی مرتکب
اگر می خوای ازته دلت بخندی ،اگرمی خواهی شادیهای کودکیت به زیبایی یک خواب شیرین جلو چشمات نقش ببنده و برای چند دقیقه هم که شده بی دغدغه به دنیای دور و برت نگاه کنی، خودت را وارد دنیای قصه
کتاب داستانی راجع به خانواده ای پنج نفره ساکن بجنورد در زمان جنگ با عراق است. راوی کتاب پسر کوچک خانواده است که برعکس خواهر و برادر بزرگترش شخصیتی شیطون و البته بانمک دارد. داستان خیلی ساده و زیبا بیان شده چون
اگه میخوای برای چند ساعتی حال دلت خوب بشه حتما بخون. عالی بود عالی. طنز شیرین و گیرایی داشت. فضای داستان من به یاد فیلم قصه های مجید انداخت، یه سادگی شیرین و خاصی تو کل داستان موج میزد.
کسایی که علاقه ی زیادی به کتاب های دفاع مقدس ندارند به نظرم این کتاب رو بخونید چون این کتاب از یه زاویه ای خاطرات اون دوران رو بازبان بامزه ای تعریف وشرح داده است
خیلی داستانش عالی بود مخصوصا حاضر جوابی های محسن پیشنهاد میکنم حتما بخونین،👌👌👌👌
شیرین و دلنشین طنز خوب و عالی بدون اینکه بخواد کسی مسخره کنه یا به کسی توهین کنه خنده به لب میاره از زبون یه پسر بچه شیرین زبون و شیطون نگاه جالبی به زندگی و دنیا داره و تفسیری
آبنبات هل دار داستانی ساده،طنز و شیرینَه که مِتانه برای ساعاتی شما رِ اَ هرچی مشغله یِه دور کنه. جملات زیبایی به لهجه بجنوردی دارَ که آدم کیف مِکُنه. روایتی دلنشین اَ یَه خانواده یِه. . . . فوق العاده زیباست😊
بسیار بسیار زیرکانه نوشته شده بود و بحق هم هست که طنز واقعی اینگونه است.تعجب می کنم از کسایی که میگن این کتاب فقط جنبه ی سرگرمی داره و مطلبی رو یاد نمیده.،برعکس بعد از اندکی فکر کردن نماد ها