کتاب آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش
خواندن نظراتمعرفی کتاب آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش
نورا الیزابت مری بویس(۱۹۲۰-۲۰۰۶)، تاریخنگار بریتانیایی و متخصص زبانهای ایران باستان و دین زرتشت است.
دین زرتشت، آیین رسمی ایرانیان باستان بود و هنوز نیز جامعههای زرتشتی ساکنِ ایران، هندوستان، اروپا، ایالات متحده، کانادا، استرالیا و دیگر نقاط جهان به آن باور دارند.
این آیین در سدههای بسیار نمادِ خُلق و خویِ ایرانی بود و ارزشهای سیاسی و اجتماعی و روحانی وی را در برمیگرفت و از اینرو به جامعه انسجام و ثبات میداد. گرچه ایرانیان دستاوردهای درخشان در هنر و ادب در کارنامه خود دارند، کیش زرتشت را باید بزرگترین دستاورد فرهنگی و روحانی آنان شناخت.
«آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش» سلسله سخنرانیهای درسی در زمینه ایرانشناسی است که در دانشگاه کلمبیا آغاز شد و پروفسور مریبویس، در جایگاه استاد صاحبنظرِ آیین زرتشتی و سنتهایش، اجرای آنها را در ۱۹۸۸ به عهده داشت.
در این سخنرانیها مریبویس با برخورداری از سرچشمههای دانشی عظیم به طرح جزئیاتی میپردازد که ریشههای آیین زرتشت، اصول بنیادی و ردّپای رشد و تحول آن را تا به امروز شامل میشود، و از این راه آگاهیهای نوین و تعبیراتی تازه به دست میدهد.
پروفسور بویس به سال ۱۹۴۵ دکترای خود را در رشته شرقشناسی از دانشگاه کیمبریج دریافت کرد. در ۱۹۴۷ در دانشگاه لندن به سمت استادیاری، و در ۱۹۶۳ به سمت استاد ایرانشناسی گمارده شد.
نشر آثار پرشمار وی به دانش ما از تاریخ و آداب دینی زرتشتیان، زبانهای ایرانی میانه و کیش مانی بسیار افزوده است.
زندگی کوروش
بابک خرم دینسعید نفیسی
شاه جنگ ایرانیان (جنگ خشایارشاه با یونانیان)جان بارک
نادر پسر شمشیرنورالله لارودی
قدم به قدم با اسکندر در کشور ایرانهارولد لمب
تاریخ کامل ایران (از ابتدا تا انقراض قاجاریه)حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
زندگانی شاه عباس اول (نسخه کامل دو جلدی)نصرالله فلسفی
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
۷۸,۴۰۰۳۰%
خانم مری بویس از ایران شناسان برجسته ی انگلیسی است که آثار ایشان در تیران باستان از اهمیت ویژه ای برخور دار است. کتاب کیش زرتشت و هخامنشیان او از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
کتا ب بسیار خوبی برای کسانی هست که میخواهند با دین زردشتی آشنا شوند. من این کتاب رو برای آزمون کارشناسی ارشد زبانهای باستانی خونده بودم.
کتاب بدی نیست ولی نثر روانی نداره.ولی برای شناخت دین و ایین و شخصیت زرتشت خوبه اگه حوصله داشته باشین
خوبه
بسیار عالی ست
کتاب خوبیه.
سپاس
عالی است
نویسنده انگلیسی است بنابراین انتظار نداشته باشید در مورد حمله غارتگران به سرکردگی اسکندر و از بین بردن اوستا و ویرانیها و آسیبی که به زرتشتیان زده شد و لقب ملعون گرفت چیزی بگوید و تنها جایی که از آزادی
بد نیس😕😕😕