دانلود و خرید کتاب لهوف علی‌بن‌موسی ابن طاووس ترجمه ابوالحسن میرطالبی
تصویر جلد کتاب لهوف

کتاب لهوف

معرفی کتاب لهوف

کتاب لهوف نوشته‌ٔ سید ابن طاوس یکی از مقتل‌های معتبر و دربارهٔ رخدادهایی که به حادثهٔ کربلا منتهی شده، است. در لهوف همچنین درباره‌ٔ اصل جنگ و رخدادهای بعدی آن می‌خوانیم. کتاب لهوف با ترجمهٔ سید ابوالحسن میرابوطالبی در اختیار دوستداران حسین (ع) قرار دارد.

درباره‌ کتاب لهوف

کتاب لهوف که با نام اللُّهوف عَلی قَتَلی الطّفوف هم شناخته می‌شود، یکی از مورد‌اعتمادترین کتاب‌های مقتل در میان تمام آثار و مقاتل موجود است. از آنجایی که کتاب لهوف برای مسافرت‌ها و هنگام زیارت نوشته شده است، بسیار مختصر است. به‌همین‌خاطر، سلسله اسناد روایات حذف شده و تنها آخرین راوی یا کتاب مرجعی که روایت از آن نقل شده آمده‌است.

کتاب لهوف در چند بخش تهیه و تنظیم شده است. مقدمه‌ٔ لهوف شامل مطالبی در عظمت واقعهٔ عاشورا و مقام حسین‌بن‌علی و ارزش گریه و عزاداری بر او و انگیزهٔ نگارش کتاب است. مسلک اول: پیرامون مسائل قبل از شروع واقعهٔ عاشورا است، مسلک اول از ولادت حسین تا وقایع روز عاشورا را شامل می‌شود. مسلک دوم: شامل وقایع روز عاشورا تا کشته‌شدن امام حسین است. مسلک سوم: شامل وقایع بعد از کشته‌شدن حسین است که از فرستادن سر کشته‌شدگان به کوفه شروع شده و اسارت خاندان حسین را بیان کرده و با مراجعت اسرا به مدینه به اتمام می‌رسد. پس از آن نیز حالات سجاد را در گریهٔ بر پدرش بیان نموده‌است.

کتاب لهوف را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به علاقه‌مندان به مطالعهٔ بیشتر دربارهٔ حماسهٔ کربلا پیشنهاد می‌شود.

درباره‌ سید ابن طاوس

رضی الدین علی بن موسی بن طاووس، معروف به سید ابن طاووس در تاریخ ۵۸۹ ه.ق در حِله، یکی از شهرهای عراق متولد شد. او از علمای شیعه و نویسندگان سدهٔ هفتم هجری است. نسب سید ابن طاووس از جانب پدر به حسن‌بن‌علی و از جانب مادر به حسین‌بن‌علی می‌رسد. سید ابن طاووس به‌خاطر کتابخانه و آثار فراوانش، که دست‌نخورده باقی مانده و خواننده را با علایق علمای دین در اواخر دورهٔ عباسی آشنا می‌کند، معروف است. سید ابن طاووس در زمان هلاکوخان، نقابت شیعیان را بر‌عهده داشت. او به‌سبب سجایای اخلاقی بسیار، تقوا و مراقبهٔ فراوان، حالات عرفانی و کراماتش به «جمال العارفین» معروف است. او همچنین استاد بزرگانی چون علامه‌حلی و شیخ یوسف سدیدالدین، پدر علامه‌حلی بوده است.

بخشی از کتاب لهوف

مقتل الحسین ۱۰۱ / ۲؛ الکامل فی التاریخ ۲۹۶ / ۳؛ إحقاق الحقّ ۴۹۱ / ۱۱. ۱۹ - چون حسین‌ علیه‌السلام به شهادت رسید، کلاغی خود را در خونش انداخت و خود را بدان آغشت و در مدینه بر فراز دیوار خانه فاطمه دخت حسین نشست.

 مقتل الحسین ۹۲ / ۲؛ إحقاق الحقّ ۴۹۳ - ۴۹۲ / ۱۱. ۲۰ - چون حسین‌ علیه‌السلام به شهادت رسید، جمعی بسیار از مردم نوحه جن را بر آن حضرت شنیدند: الا یا عینُ فَاحْتَفلی بِجُهدٍ وَ مَنْ یبکی عَلَی الشُّهَداءِ بَعدی ای دیده هر‌چه در توان داری گریه کن، چه بعد از من چه کسی بر شهدا می‌گرید عَلی رهطٍ تَقُودُ همُ المَنایا اِلی مُتَحَیرٍ فی مُلک عَبْدٍ بر آن گرده که مرگ آنان را به‌جای نامعلوم در حکومت عبدی می‌برد. 

أیهَا القاتِلُونَ جَهْلاً حُسَیناً اَبْشِروا بِالْعَذابِ وَالتَّنْکیلِ ای کسانی که حسین را از سر نادانی کشتید، شما را به عذاب کیفر بشارت باد کلُّ اَهْلِ السَّماءِ یدْعُو عَلَیکمْ وَ نَبِی مُرْسَلٌ وَقَبیلٌهم همه آسمانیان و پیامبران و طوایف شما را نفرین کنند قَدْ لُعِنْتُم عَلی لِسانِ ابنِ داود وَ مُوسی وَ صاحِبِ الْاِنْجیل حقاً که از زبان فرزند داود (سلیمان) و موسی و عیسی بر شما نفرین فرستاده شد خیر نساء الجنّ یبکین شجیات ویلطمن خدوداً کالدنانیر نقیاتویلبسن ثیاب السّود القصیات بهترین زنان جنّ سیاهپوش از سرغم می‌گریند و بر صورت‌های زیبایشان سیلی میزنند...

Amir_13_Doulabi
۱۳۹۷/۱۰/۲۴

🌸 بریده ای از کتاب 🌸 . . 📔 امام حسین (ع) خطاب به اجنه ی مؤمن می فرمایند : خداوند آن روز که بساط زمین را می گستراند، کربلا را برای من انتخاب نمود و آن جا را مأمن و پناهگاه شیعیان و

- بیشتر
sadeghi
۱۳۹۷/۰۷/۰۲

«اللهوف علی قتلی الطفوف_ اه های سوزان بر کشتگان بیابان» کتابی از مجموعه کتب مقاتل که معتبر وقابل استناد به شمار می اید وباتوجه به متن کتاب وهماهنگی بسیاری از مطالب ذکر شده با کتب دیگر دلیلی بر صحت این موضوع

- بیشتر
S
۱۳۹۵/۰۵/۰۲

زیباترین و در عین حال غمگین ترین کتابیست که در شرح قیام و شهادت حضرت ابا عبداللّه الحسین علیه السلام خوانده ام.امیدوارم شفاعت حضرت شامل حال همه ما بشود. التماس دعا.

Hemmat
۱۳۹۵/۰۸/۳۰

السّلام علیک یا ابا عبدالله الحسین السّلام علیک یا ثارالله و بن ثاره والوتر الموتور علیک منّی سلام الله ابدأ ما بقیتُ و بقی الّیل و النّهار._____________________ در باره ی حادثه ی جانسوز کربلا و واقعه ی جانگداز عاشورا ، کتب و

- بیشتر
◕‿◕
۱۳۹۹/۰۵/۰۴

(۱۶ وقایع عاشورا رو به خوبی روایات می‌کنه. مطالعه کنید تا توی ایام محرم بتونید روضه ها و مداحی‌های تحریف شده و معتبر رو از هم افتراق بدین :))

فطرس
۱۳۹۷/۰۲/۰۴

به نظرم خوبه مقتل خوانی بین مردم رواج پیداکنه.اینجوری اطلاعاتشون بالامیره وخودشون میتونن جلوی رواج خرافات رابگیرن

امیرحسین
۱۳۹۸/۰۶/۲۲

با خواندن این کتاب احتمالاً خیلی از اسرار و واقعیات کربلا و عاشورا همچنان مخفی می ماند،اما با نخواندن آن همچنان برخی از پرت و پلا گویی ها نیز مخفی و نادانسته باقی خواهد ماند

یار مهربان
۱۳۹۹/۰۶/۰۵

السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین

داوود
۱۳۹۶/۱۲/۰۶

فوق العاده ،معتبر ،روان ،گیرا . واقعا کتاب عالی هست.

ketabbaz
۱۳۹۹/۰۲/۲۹

یکی از بهترین مقتل های موجود که میشه بهش استناد کرد

ای دیده هر چه در توان داری گریه کن،
F313
بعد از شهادت امام حسین‌ علیه السلام همه چیز بر او گریست، حتّی وحوش بیابان و ماهیان دریا، و پرندگان آسمان، آفتاب و ماهتاب و ستارگان و آسمان و زمین و مؤمنانِ انس و جنّ و همه فرشتگانِ آسمان و زمین و رضوان و مالک و حاملانِ عرش.
Basil
«حتی اگر پیامبر دستور ستم به ما را می‌داد با این‌همه ستم بر ما نمی‌رفت»
F313
بعد خون صغیر را با دو کف دست بگرفت تا پُر شدند و آن خون را بسوی آسمان پاشید و فرمود: «چه آسان است آنچه در محضر خدا بر من وارد می‌آید!».
هانیه سادات
مبادا بر آنچه از دست دادید متأسف، و بدانچه بدان دست یافتید شادمان باشید
مستاجر
چون ابن سعد با اسیران به کوفه نزدیک شدند مردم برای تماشای آنان آمدند. راوی گوید: زنی از کوفیان بر اسیرانِ اشراف یافته و گفت: شما از اسیران کجایید؟ گفتند: ما اسیران از آلِ محمّدیم صلی الله علیه وآله. آن زن از بام فرود آمده و ملاحف و شلوارها و مقنعه‌هایی فراهم آورده به اسراء داد تا خود را بپوشانند. راوی گوید: همراه زنان، علی بن الحسین ‌علیهما السلام نیز بود که بیماری لاغرش کرده بود، و حسن بن حسن المثنّی که در صحنه نبرد عاشورا با عمو و امامش در صبر بر سختی‌ها و تیرها شکیب ورزیده بود و جراحت شدید داشت همراه بود. و زید بن حسن و عمرو بن الحسن‌ علیه السلام نیز همراه بودند. کوفیان نوحه سروده می‌گریستن
Hemmat
حسین‌ علیه السلام فرمود: (إیتونی بثوبٍ لایرغب فیه أجعله تحت ثیابی، لئلّا أُجرّد منه)؛ «پیراهن کهنه‌ای به من دهید تا زیر لباسم پوشیده مرا از آن برهنه نکنند». پیراهن تنگی آورده شد، فرمود: «این نه زیرا این لباس اهل ذلّت است». بعد پیراهن کهنه‌ای را بگرفت و پاره‌اش کرد و زیر لباسش پوشید و بعد از شهادت وی را از آن هم برهنه کردند و بردند.
دیدی
«آنان را به سکوت فراخوانید قسم به جانم چه گریه‌ها که در پی دارند
LiLy !
چون بر ابن زیادش درآوردند، مسلم بر وی سلام نکرد، پاسبانی گفت: بر امیر سلام کن. مسلم فرمود: خاموش باش، وای بر تو، به خدا که او امیرِ من نیست. ابن زیاد گفت: چه سلام کنی یا نکنی باید کشته شوی. مسلم بدو فرمود: اگر مرا بکشی (عجیب نیست) چه بدتر از تو بوده که بهتر از مرا کشته است، و اگر مرا به بدترین وضع و قبیح‌ترین نحوه مُثله کنی حکایت از خباثت درون و فرومایگی تو دارد، چه این‌گونه جنایات در خورِ تُوست
sadeghi
اللَّهم اشْهد، فقد برز إلیهم غلامٌ أشبه الناس خَلقاً و خُلقاً و مَنطقاً برسولک صلی الله علیه وآله، وکنّا إذا اشتقنا إلی نبیک نظرنا إلیه
ali
و خدا متکبّر فخرفروش را دوست ندارد
Rezvan
«ای قوم! شیعیان و اهل بیتم را کشتید و فقط این طفل باقی مانده که از عطش بخود می‌پیچد، او را با شربتی از آب سقایت کنید»
Nerd
امام خاک از چهره‌اش پاک می‌کرد و می‌فرمود: «تو حرّی آن گونه که مادرت حُرَّت نام نهاد، تو حرّی - آزادمردی - در دنیا و آخرت».
هانیه سادات
از امام صادق‌ علیه السلام روایت شده که فرمود: براستی که زین‌العابدین ‌علیه السلام چهل سال بر پدر گریست، روزها صائم و شب‌ها را به عبادت قیام فرمود، چون خادم افطاری وی را از آب و غذا می‌آورد و نزدش می‌نهاد و عرض می‌کرد: مولایم تناول فرمایید. می‌فرمود: فرزندِ رسول را گرسنه کشتند، فرزند رسول‌اللَّه را با لب تشنه کشتند، و مرتباً تکرار می‌کرد و می‌گریست تا غذایش از اشک چشم تَر می‌شد، و با آب امتزاج می‌یافت. این برنامه همیشگی امام بود تا به رفیق اعلی پیوست.
ناهید
خادمی به نقل از امام می‌گفت: روزی امام به صحرا رفت و من در پی وی بودم، دریافتمش که بر بستر سنگی خشن به سجده رفت، من ایستادم و بانگِ گریه‌اش را می‌شنیدم و شمردم که هزار بار در سجده گفت: «لا اله الَّا اللَّه حقّاً حقّاً لا اله الّا اللَّه تعبّداً ورقّاً لا اله الّا اللَّه ایماناً و تصدیقاً». بعد سر از سجده برداشت در حالی که چهره و محاسن وی غرقه در اشک بود. گفتمش: مولای من، آیا زمان آن نرسیده که اندوهت پایان گرفته اشکت رو به نقصان نهد! به من فرمود: وای بر تو، یعقوب بن اسحاق بن ابراهیم علیهم السلام پیامبر بود و پیامبرزاده و نوه پیامبر و دارای دوازده پسر، خدای سبحان یک پسر را از دید او پنهان کرد، موی سرش از اندوه سپید و پشتش از غم و همّ خمیده و از گریه نابینا گردید، با آن که پسرش زنده بود، و من با چشم خود دیدم که پدر و برادرم و هفده نفر از اهل بیتم به شهادت رسیدند، پس چگونه اندوهم پایان پذیرفته و اشکم رو به کاهش نهد
sadeghi
چون حسین‌ علیه السلام دید که اثربخشی پند و موعظه کم، و شتاب دشمن برای جنگ زیاد است به برادرش عباس فرمود: «اگر توانستی که جنگ را امروز به تأخیر اندازی این کار را بکن، باشد که امشب را برای پروردگارمان نماز گزاریم، چه او می‌داند که من نماز و تلاوت کتابش را دوست دارم.
sadeghi
آرایش مرگ بر فرزند آدم چون آرایش گردنبد بر گردنِ دوشیزگان است، گرایش و اشتیاقم به زیارت اسلافم (جدّ و پدر و مادر و برادرم) چون اشتیاق یعقوب به یوسف است، و برایم قتلگاهی گزیده شد که من بدان جایم باید رفت، گوئیا می‌نگرم که گرگ‌های بیابان بندبند مفاصلم را از هم جدا کنند در میان نواویس و کربلاء، چه شکم‌ها از من پُر، و چه انبان‌ها که از من آکنده گردد، گریزی از آن‌چه بر قلم تقدیر رفته نیست، ما - اهل البیت - خشنودی خدا را خرسندی خود دانسته، بر بلایش صابریم، و او اجرِ صابران را به ما می‌دهد،
sadeghi
چون امام حسین‌ علیه السلام با عمر بن سعد تلاقی نمودند و جنگ برپا شد، خداوند نصرت خود را فرو فرستاد تا آن جا که بر سر حسین‌ علیه السلام سایه گسترد، و آنگاه امام مخیر شد بین پیروزی بر دشمنانش و بین ملاقات و لقای پروردگارش، او لقای پروردگارش را برگزید.
هانیه سادات
به محمّدبن بشیر حضرمی خبر رسید که پسرت در مرز ری به اسارت افتاد. گفت: پاداشش را از خدا می‌گیرم، دوست نداشتم در حیاتم به اسارت گرفتار گردد. حسین ‌علیه السلام سخن وی را بشنید و فرمود: «خدایت رحمت فرماید، بیعت را از تو بازگرفتم برای آزاد کردن پسرت برو دست بکار شو». عرض کرد: درندگان مرا زنده بخورند اگر از ساحت تو جدا شوم.
مهدی
امام زین‌العابدین علیه‌السلام می‌فرماید: «حتی اگر پیامبر دستور ستم به ما را می‌داد با این‌همه ستم بر ما نمی‌رفت»
هاشم

حجم

۱۶۰٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۶

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

حجم

۱۶۰٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۶

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

قیمت:
۵۰,۰۰۰
۲۵,۰۰۰
۵۰%
تومان