کتاب مقدمه ای بر روانشناسی یونگ
معرفی کتاب مقدمه ای بر روانشناسی یونگ
کتاب مقدمه ای بر روانشناسی یونگ نوشتهٔ فریدا فوردهام (پژوهشگر آثار یونگ) و ترجمهٔ مسعود میربها است. انتشارات جامی این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب مقدمه ای بر روانشناسی یونگ
«کارل گوستاو یونگ» در سال ۱۸۷۵ میلادی در سوئیس و در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود. پدر و عموهای او همگی کشیش بودند و اولین زمین بازی او گورستان کلیسا بود. او فیلسوف و روانپزشکی بود که با فعالیتش در حوزهٔ روانشناسی و ارائهٔ نظریاتی تحتعنوان «روانشناسی تحلیلی» شناخته میشود. فریدا فوردهام (پژوهشگر آثار یونگ) معتقد است که هر چه زیگموند فروید ناگفته گذاشته، یونگ تکمیل کرده است. یونگ بعضی از معروفترین مفاهیم روانشناسی را ابداع کرده است؛ مانند ناخودآگاه جمعی، سایهها، پرسونا، عقدهها، آنیما و آنیموس، درونگرایی و برونگرایی. از آثار مکتوب او میتوان به کتابهای «تحلیل رؤیاها» و «انسان و سمبولهایش» اشاره کرد. کارل گوستاو یونگ در ۸۵سالگی و در سال ۱۹۶۱ میلادی درگذشت. در کتاب
مقدمه ای بر روانشناسی یونگ، اندیشههای یونگ معرفی شده است. گفته شده است که خواننده میتواند هم از ایجاز و کیفیت ساده و دیباچهمانند این کتاب لذت ببرد و هم در معتبر و موثقبودن مطالب آن تردید نکند. عنوان برخی از فصلهای این اثر عبارت است از «روانشناسی و آموزش و پرورش»، «روان ـ درمانی»، «دین و فرایند فردیت»، «سنخهای باستانی ناخودآگاه قومی» و «رؤیاها و تعبیر آنها». این کتاب به قلم فریدا فوردهام (Frieda Fordham)، با پیشگفتاری به قلم خودِ یونگ آغاز شده است.
خواندن کتاب مقدمه ای بر روانشناسی یونگ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی و علاقهمندان به آرا و قلم «کارل گوستاو یونگ» پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مقدمه ای بر روانشناسی یونگ
«یونگ، نخستین گام برای فهم رؤیایی را، محقق و محرز ساختن زمینه و قرینه آن میداند، و این به معنای از هم باز کردن شبکه ارتباطات آن با خواببیننده و زندگانی او و کشف مفهوم تصاویر گوناگونی است که آن ــ رؤیاــ نشان میدهد. به عنوان مثال: مادر کسی ممکن است در رؤیاهای وی پدیدار شود. حال، با آنکه هر کسی تصور کلی ضمنی و تلویحی درباره مادر دارد، ولیکن برای هر شخصی تصویر مادر مختلف است، و معنای این تصویر ممکن است حتی از زمانی به زمان دیگر، دگرگونی یابد. اندیشه مادر، امکان دارد در کسی با عشق، مراقبت، و محافظت، مرتبط باشد، و در دیگری این اندیشه با قدرت، خشم، یا نومیدی عاطفی پیوستگی نشان دهد؛ بدینترتیب مفهوم خواب بیمار به حسب اشخاص میتواند تغییر نماید. هر نقش یا نشانهای، به نوبه خود، هر اندازه که میسر است بایستی مورد دقت واقع شود، تا آنکه مفهوم آن حتیالامکان به مکنون خواببیننده نزدیکتر گردد، و تا هنگامی که این عمل بهدقت صورت نپذیرفته است، کسی نمیتواند در موقعیت فهم آنچه که رؤیا معنی میدهد، قرار گیرد. از این قرار میبینیم که یونگ روش ثابتی برای تفسیر رؤیا ندارد. (به عنوان مورد، کسی نمیتواند بگوید که به فحوای کتابهای عامیانه، رؤیای گربههای سیاه به معنای حوادثِ خوشایند است) چه هر خوبی توجیه و تظاهر مستقیم ناخودآگاه است، و تنها بدینطریق و با این برآورد، آن میتواند درک گردد.
راه و رسم یونگ درباره رؤیاها، با روش تداعی آزاد، اختلاف دارد، چه این روش همانگونه که وی میگوید، ممکن است به آشکار شدن عقدهها یاری کند، اما این عقدهها لزوما، همیشه مرتبط با رؤیا نیستند؛ در حقیقت امر، تداعی آزاد معمولاً امکان دارد که تفسیرکننده را به خارج از مضمون رؤیا، رهنمون گردد.
هنگامی که کسی یک «میز چوب سفید» به خواب میبیند، برای وی کافی نخواهد بود که آن را با میز تحریر خود، که معمولاً از چوب سفید ساخته نمیشود، مرتبط سازد. حدس و گمان اینکه، چیزی بیشتر از آنچه که نقش ظاهر رؤیا نشان میدهد، برای خواببیننده پیش نیامده است، تحدید حدودی است که مفهوم نهایی جزمی دارد، زیرا که اینگونه حدس و گمان ایجاب میکند که در پیرامون و حوالی نقش ظاهری رؤیا، همه چیز ظلمانی و نامفهوم در نظر آید و چنین ایجابی مشکوک و تردیدآمیز مینماید. ما واقعا بایستی در انتظار آن باشیم که در اندیشه خواببیننده، یک دوجین تداعی با میز چوب سفید وجود داشته باشد، و این نامفهومی ظاهری، به خودی خود حائز معنی و مفهوم است. در چنین مواردی من مراجعه مکرر به تصویر را ادامه میدهم و علیالمعمول به بیمار خود میگویم «گمان کنید که من تصوری درباره معنای «میز چوب سفید» ندارم. این شیء را برایم توصیف نمایید و داستان آن را، به نحوی که من از درک ماهیت این شیء عاجز نیایم، برایم بازگویید. «بدینطریق، بررسی تقریبا همه تصویر رؤیا، برای ما صورت تحقیق مییابد. هنگامی که ما برای همه تصاویر رؤیا چنین کاری بکنیم، آماده آنیم که به تعبیر آن، با جرأت و جسارت اقدام نماییم.»
بدون تردید یونگ از روانکاوان برجسته و بسیار تأثیر گذار بر تفکر روانکاوی قرن بیستم و تکمیل کننده دیدگاه فروید در مباحث ضمیر ناخودآگاه است. یونگ با ارایه نظریه ی ( ضمیر ناخودآگاه
برای کسانی ک در دوره میانسالی یا بعد از اون دوره هستند پیشنهاد میشه بخونین. باعث تغییر نگرش افراد در باره کهنسالی یا میانسالی میشه ک یونگ دوران میانسالی رو دوره "بهار عمر"هرکس معرفی کرده . دوره ای ک افراد اضطراب
کتاب توضیح مختصری از نظریات یونگ میده که توسط یکی از شاگردان نزدیک یونگ نوشته شده و خود یونگ هم کتاب رو مطالعه کرده و از این نظر درخور توجه هست. اما ترجمه ی کتاب روان نیست و لطمه ی
این کتاب در سال ۱۳۴۶ توسط روانشاد دکتر میربها ترجمه شده و همانطور که از نام آن پیداست مقدمه ای بر روانشناسی یونگ که توسط خانم فریدا کوردهام تالیف گردیده . جای بسی افتخار که این ترجمه ۵۰ سال عمر
گویا ترجمه بسیار قدیمیه. کلمات نامانوس و ترجمه ای که اصلا روان نیست، نمیدونم در سالهای اخیر مجددا ترجمه شده این کتاب یا نه، بنظرم جا داره آثار ارزشمندی مثل این کتاب چندین سال یک بار مجددا ترجمه بشن تا
ترجمه ضعیف بود. به نظر میرسد مترجم در حوزه روانشناسی دانشی نداشته است. جالب است که مثلا feeling را هیجان ترجمه کرده است. مترجم محترم اگر دست کم زمینه روانشناسی هیلگارد را تورقی میکرد بد نبود. حیف که کتابی به
سلام. میتونید یک کتاب خوب در حوضه اشنایی روانشناسی (اصطلاحات و نظریه ها) معرفی کنید?🙏
چیزی که انتظار داشتم در مورد مهمترین آرای یونگ (کهنالگوها) هیچکدام آورده نشده است
واقعا حیف کتاب ب این خوبی با ترجمه خیلییی بد، انگار گوگل ترجمه کرده! ترجمه لفظ به لفظ شده واز کلمات ناملموس استفاده شده، واصلا مفهوم نیست
دربین کتابهایی که درباره یونگ نوشته شدن این کتاب جز بهترین هابود .به خصوص که خودایشون به خانم فوردرهام به خاطرنوشتن این کتاب تشکرمیکنن ومیگن منو مدیون خودتون کردید و خیلی ازمفاهیم سخت منو روان بیان کردید