کتاب موهبت درمان
معرفی کتاب موهبت درمان
«موهبت درمان» نوشته اروین د ـ یالوم(-۱۹۳۱)، نویسنده و رواندرمان آمریکایی است. این کتاب دربردارنده یادداشتهایی از وی درباره مفهوم و رویکرد رواندرمانی خاصی به نام رواندرمانی اگزیستانسیال است.
یالوم درباره این کتاب و یادداشتهای آن مینویسد:
توصیهها و اندرزهای موجود در این کتاب، از یادداشتهای من در چهل و پنج سال کار بالینی استخراج شده و ترکیبی غریب از نظرات و فنونی است که از آنها در کار استفاده کردهام. این اندیشهها، خودسرانه، شخصی، و گاهی چنان بکر هستند که بعید میدانم خوانندگان این کتاب بتوانند مشابه آنها را در جای دیگری بیابند. در نتیجه، این کتاب را نه یک کتاب راهنما، بلکه ضمیمهای برای تکمیل یک برنامه جامع آموزشی میدانم. در انتخاب این هشتاد و پنج فصل، بیشتر از ترتیب، و پیروی از قاعدهای ویژه، کوشیدهام بر اتفاق و اشتیاق تمرکز کنم. کار را با فهرستی دویست شمارهای آغاز کردم و از آن میان، آنچه را که برانگیزاننده اشتیاقی کمتر بود، کنار نهادم.
عامل دیگری نیز در گزینش این هشتاد و پنج یادداشت دخالت داشت. داستانهایی که اخیرا نوشتهام، حاوی توصیفهای زیادی راجع به روشهای گوناگون درمانی مفید در کار بالینی من بودهاند، ولی چون مبنای نوشتاری کتابها، طنزآلود است، تعداد زیادی از خوانندگان نمیدانند تا چه اندازه در توصیف روشهای درمانی جدی بودهام. «موهبت درمان» فرصتی ایجاد کرد تا این موضوع را آشکار سازم.
این یادداشتها، مجموعهای از مداخلات درمانی و عبارات مطلوب من است که بسیار کم بر نظریهپردازی و بسیار زیاد بر فنون عملی تمرکز دارد. خوانندگان مایل به مطالعه پیشزمینههای نظری، میتوانند «رواندرمانی اگزیستانسیال» و «رواندرمانی گروهی نظری و کاربردی» را که کتابهای مرجع محسوب میشوند، بخوانند.
من همه کتاب های اروین یالوم رو دوست دارم. این کتاب بیشتر برای رواندرمانگران مفید و آموزنده است ولی برای دیگران هم می تونه لذت بخش باشه و با آنها رو با رواندرمانی آشنا کنه و اهداف درمانگران رو در
برای هر روانشناسی واجبه خوندن این کتاب
اروین یالوم؛ یکی از بهترین و با سواد ترین افرادی که تو حوزه رواندرمانگری میشناسم.
یه کتاب با توصیات فوق العاده و پر از تجربیات کاربردی االبته این کتاب برای کسایی که دانشجوی روانشناسی نیستن و روانشناسی رو تخصصی نمیخونن کاربرد زیادی نداره و ممکنه خسته کننده باشه