کتاب انسان در جستجوی معنا ویکتور فرانکل + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب انسان در جستجوی معنا

کتاب انسان در جستجوی معنا

معرفی کتاب انسان در جستجوی معنا

کتاب انسان در جستجوی معنا با عنوان انگلیسی Man's Search for Meaning، اثری نوشته‌ی ویکتور فرانکل، روان‌پزشک و پایه‌گذار مکتب روان‌شناسی معنادرمانی یا لوگوتراپی است. ویکتور فرانکل که خود یکی از بازماندگان اردوگاه‌های کار اجباری نازی است در بخش اول این کتاب از خاطرات اسارت خود صحبت می‌کند و سپس تعریف می‌کند که این تجربیات وحشتناک چگونه مسیر زندگی‌اش را تغییر داده‌اند. فرانکل در نیمه‌ی دوم این کتاب از نوعی روان‌درمانی معناگرا سخن می‌گوید که در سخت‌ترین شرایط به کمک انسان می‌آید و به او یاری می‌رساند تا از بند مشکلات خلاص شود. انتشارات جامی این کتاب را با ترجمه‌ی امیر لاهوتی روانه‌ی بازار کرده است. این کتاب الکترونیکی را می‌توانید از سایت طاقچه خریداری و دانلود کنید.

درباره کتاب انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور فرانکل

انسان در جست و جوی معنا نام کتاب خاطرات ویکتور فرانکل است و همچنین از خواندنی‌ترین و تأمل‌برانگیزترین کتاب‌هایی‌ است که در زمینه‌ی روان‌شناسی و خودیاری به انتشار رسیده است. ویکتور فرانکل اولین‌ بار این کتاب را به زبان آلمانی و در سال ۱۹۴۶ به انتشار رساند و مدتی بعد، یعنی در سال ۱۹۵۹، این کتاب به زبان انگلیسی در آمریکا نیز به انتشار رسید و در اختیار مردم قرار گرفت. ویکتور فرانکل استاد عصب‌شناسی در دانشگاه وین بود و به‌عنوان روان‌پزشک نیز کار می‌کرد. او همچنین در رشته‌ی فلسفه‌ نیز دارای مدرک دکترا بود و در پایان‌نامه‌ی خود رابطه‌ی بین دین و روان‌شناسی را بررسی کرده بود.

پس از شروع جنگ جهانی دوم، فرانکل و خانواده‌اش به اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها منتقل شدند. پدر او در سال ۱۹۴۳ از شدت گرسنگی و ضعف جان باخت و مادر و برادرش هر دو در اتاق‌های گاز آشویتس کشته شدند. ویکتور فرانکل حتی اولین همسر خود را نیز در اردوگاه‌های کار اجباری از دست داد. به‌طور کلی او سه سال از زندگی خود را در چهار اردوگاه مختلف گذراند و باوجود تمام این مشکلات وحشتناک موفق شد تا از آن‌ها جان سالم به در ببرد. فرانکل در آن اردوگاه‌ها چون یک روان‌شناس وقت خود را صرف مشاهده و بررسی رفتار اطرافیانش می‌کرد. برایش سؤال بود که چطور همه در آن مکان رنج واحدی می‌کشند ولی تنها برخی از افراد نجات پیدا می‌کنند. نتیجه‌ی تجربیات او سرانجام به خلق کتاب انسان در جستجوی معنا منجر شد. او در این کتاب از معنادرمانی یا همان لوگوتراپی سخن می‌گوید. عقیده‌ی او بر این است که انسان با پیدا کردن معنای زندگی می‌تواند به امید دست یابد و تاب‌آوری خود در برابر رنج را افزایش دهد. فرانکل خود نیز با همین روش موفق شد از فاجعه‌ی هولوکاست نجات پیدا کند.

انسان در جستجوی معنا ویکتور فرانکل

شاید بتوان انسان در جستجوی معنای ویکتور فرانکل را اثری در حوزه‌ی کتاب‌های روان‌شناسی به حساب آورد از آن‌جا که با بررسی اتفاقاتی که در سرگذشت نویسنده افتاده است، توانسته معنایی را در زندگی حفظ کند. خواننده علاوه بر تئوریزه‌شدن عوامل روان‌شناختی که در کتاب به آن‌ها پرداخته شده و به واسطه‌ی آن‌ می‌تواند تا حدی به پیدا کردن معنا دست یابد، در عین حال با در نظر گرفتن شرایطی که نویسنده در آن حضور داشته می‌تواند تصویری از بدترین وضعیت ممکن را داشته باشد. این تصویر طبیعتاً به او کمک می‌کند تا شرایطی که زمانی در آلمان نازی اتفاق افتاد را با شرایط زیست و زندگی‌اش مقایسه کرده و بتواند جنبه‌های زندگی‌اش را با نگاهی از بیرون ببیند. همین موضوع که خواننده بتواند برخی از موضوعات و یا شرایط زندگی‌ خصوصی‌اش را از بیرون نگاه کند و با شرایط سخت و طاقت‌فرسای اردوگاه آشویتس مقایسه کند، می‌تواند تا حدی به جستجو برای معنای زندگی‌اش بیشتر کمک کند. از همین رو شاید بتوان گفت چنین کتابی می‌تواند نه تنها در زمینه‌ی کشف معنا مؤثر واقع شود، بلکه می‌تواند به عنوان کمک‌یار خواننده را به همان مسیر سوق دهد.

ویکتور فرانکل استدال می‌کند که ما نمی‌توانیم از درد و رنج جلوگیری کنیم، اما می‌توانیم روش یا معنایی در آن پیدا کنیم و با اهدافی تازه در آن پیش برویم. هدف اصلی در زندگی همان کشف معنایی است که انسان به‌دنبال آن است و نه لذت بردن از زندگی.

این کتاب در طاقچه با فرمت epub به انتشار رسیده است که نسبت به فرمت pdf انسان در جستجوی معنا مزیت‌های بیشتری دارد و راحت‌تر خوانده می‌شود. اگر شنیدن کتاب را ترجیح می‌دهید، کتاب صوتی انسان در جست‌وجوی معنا که از سوی نشر آوانامه و با صدای میلاد میرزایی به انتشار رسیده است، از پرطرف‌دارترین نسخه‌های صوتی این کتاب است. این نسخه را نیز می‌توانید با ترجمه‌ی امیر لاهوتی از طاقچه خرید و دانلود کنید.

جمله زیبا از کتاب انسان در جست و جوی معنی

موضوع و خلاصه کتاب انسان در جستجوی معنا

این کتاب به‌طورکلی به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود:

در بخش اول ویکتور فرانکل از تجربیات هولناک خود در اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها سخن می‌گوید. او خاطرات خود را از زمانی شروع می‌کند که به این اردوگاه‌ها منتقل شده بود و برای اولین‌ بار با شرایط طاقت‌فرسای آنجا روبه‌رو شده بود. فرانکل توضیح می‌دهد که هر زندانی پس از ورود به اردوگاه سه مرحله‌ی روان‌شناختی را پشت سر می‌گذاشت: شوک اولیه، بی‌‌اعتنایی و انزوا و در نهایت سرخوردگی و ناامیدی حتی پس از آزادی. فرانکل همچنین توضیح می‌دهد که گرچه تمامی زندانیان در آن مکان در شرایط یکسانی به سر می‌بردند؛ ولی در آن میان افرادی نیز بودند که نسبت به بقیه مقاوم‌تر و سرسخت‌تر بودند. فرانکل عقیده دارد که پشت مقاومت چنین افرادی اراده‌ی معطوف به معنا وجود داشت. این افراد هدف خود را در زندگی پیدا کرده بودند و بنابراین عزمی راسخ در آن‌ها به وجود آمده بود که با وجود سختی‌ها آن‌ها را وادار به ادامه دادن می‌کرد.

پس از به پایان رساندن شرح تجربیات خود در اردوگاه‌های کار اجباری؛ فرانکل در نیمه‌ی دوم کتاب شروع به توضیح روان‌درمانی معناگرا یا همان لوگوتراپی می‌کند. این رویکرد مبتنی بر جست‌وجوی معنا در زندگی است. فرانکل عقیده دارد که معنای زندگی همان چیزی است که به انسان‌ها امید و انگیزه می‌دهد تا در برابر مشکلات از خود مقاومت نشان دهند. انسان‌ها با از دست دادن این معنا دچار پوچی می‌شوند و قدرت روحی و بدنی آن‌ها پایین می‌آید. فرانکل همچنین توضیح می‌دهد که معنای زندگی هر کس با دیگری متفاوت است و افراد به روش‌های گوناگونی این معنا را پیدا می‌کنند. به‌طورمثال ممکن است معنای زندگی یک نفر به عشق مربوط باشد و دیگری به کار و مسئولیت‌پذیری. افراد حتی ممکن است در سخت‌ترین شرایط و درست با پشت سر گذاشتن رنج به معنای زندگی دست پیدا کنند. همان‌طور که فرانکل با رفتن به اردوگاه کار اجباری چنین بینشی را به دست آورد. فرانکل در سراسر این کتاب به خوانندگان توصیه می‌کند که در سخت‌ترین شرایط امید خود را حفظ کنند و دنبال چیزی بگردند که به زندگی‌شان معنا می‌دهد. روی‌هم‌رفته پیام و هدف کتاب انسان در جست‌وجوی معنا یافتن معنایی اصیل برای زندگی است که در بزنگاه‌ها ما را نجات بدهد. این که به خوانندگان نشان دهد که آزادی ما در انتخاب همان چیزی است که باعث رهایی ما از رنج و ناامیدی می‌شود.

عکس کتاب انسان در جستجوی معنا

خرید و دانلود کتاب انسان در جستجوی معنا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

لحن صمیمی و زبان ساده و روان ویکتور فرانکل در این کتاب باعث شده است که خواندن آن برای طیف گسترده‌ای از افراد مناسب باشد:

• افرادی که در زندگی خود با افسردگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، یا گرفتار بی‌معنایی و پوچی شده‌اند می‌توانند با خواندن این کتاب مسیر زندگی خود را به شکل مثبتی تغییر دهند.
  • اگر به‌تازگی از رنج بزرگی خلاص شده‌اید و امید خود را از دست داده‌اید، کتاب انسان در جستجوی معنا می‌تواند به شما کمک کند تا دوباره انگیزه‌ی ازدست‌رفته‌ی خود را پیدا کنید.
  • این اثر برای افراد علاقه‌مند به فلسفه و روان‌شناسی انتخاب مناسبی است. همچنین دانشجویان، استادان دانشگاه و مشاورانی که به نظریه‌های معنادرمانی علاقه دارند نیز می‌توانند با خواندن این کتاب اطلاعات ارزشمندی در این زمینه به دست آورند.
  • این کتاب در دسته‌ی روان‌شناسی عمومی قرار می‌گیرد، یعنی خواندن آن حتی برای افرادی که هیچ سررشته‌ای در روان‌شناسی ندارد مناسب است و تمامی خوانندگان می‌توانند درس‌هایی بزرگ از این کتاب فرا بگیرند.
  • انسان در جست‌وجوی معنا همچنین ارتباط تنگاتنگی با فلسفه‌ی اگزیستانسیال دارد. اگر از علاقه‌مندان به این فلسفه هستید از خواندن این کتاب لذت خواهید برد.
  • اگر کتاب‌هایی مانند چگونه رنجی را که نمی‌توانیم درمان کنیم به دوش بکشیم، شجاعت رنج بردن و تاب‌آوری در سیلی واقعیت را دوست داشته‌اید یا به دنبال کتاب‌هایی درباره یافتن معنا در میانه‌ی رنج، تاب‌آوری و امید هستید.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

این کتاب دریچه‌ای است به فهم معنای زندگی از گذر زندگی یک فیلسوف روان‌شناس. کسی که در دوران کودکی‌ خود به دنبال معنایی برای زیست‌اش گشته، با روان‌شناس‌های سرشناس آشنایی داشته، تحصیلات دانشگاهی‌اش را طی کرده و از همه مهم‌تر به دلیل دین یا مذهبی که داشته در اردوگاه سخت‌ترین کارهای انسانی قرار گرفته است. تجربیات این فیلسوف روان‌شناس توانسته فهم عمیقی از آن چیزی را ایجاد کند که انسان در شرایط سخت با آن دست و پنجه نرم می‌کند و شاید به همین دلیل است که خواندن کتاب انسان در جستجوی معنا می‌تواند از سایر کتاب‌هایی که درباره‌ی چنین موضوعاتی نوشته می‌شوند، مفیدتر واقع شود.

جوایز و افتخارات کتاب

کتاب انسان در جست و جوی معنا یکی از محبوب‌ترین کتاب‌های روان‌شناسی است و در سراسر دنیا به زبان‌های گوناگونی ترجمه شده است. این کتاب به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین آثار در آمریکا معرفی شده است و تا زمان مرگ فرانکل در سال ۱۹۹۷ بیش از ده‌میلیون نسخه از آن فروش رفته بود. در سال ۲۰۲۲ نیز فروش این کتاب به بیش از شانزده‌میلیون نسخه رسید.

کتاب انسان در جستجوی معنا چند صفحه است؟

انتشارات جامی کتاب انسان در جستجوی معنا با ترجمه امیر لاهوتی را در ۱۶۸ صفحه منتشر کرده است.

درباره ویکتور فرانکل

ویکتور امیل فرانکل (به آلمانی Viktor Frankl)، نویسنده کتاب انسان در جستجوی معنا، متولد ۲۶ مارس ۱۹۰۵ روان‌پزشک و عصب‌شناس اتریشی قرن بیستم است. او در نوجوانی شیفته‌ی فلسفه طبیعی، روان‌شناسی و روانکاوی شد. پس از گذراندن تحصیلات دبیرستان در سن ۱۶ سالگی با فروید مکاتباتی را آغاز کرد و در هجده‌سالگی مقاله‌ی روانکاوی‌ای را با عنوان «درباره‌ی حرکت تقلیدی تأیید و نفی» نوشت و آن را برای فروید فرستاد. این دست‌نوشته سه سال بعد در نشریه‌ی بین‌المللی روانکاوی به چاپ رسید. پس از آن فروید را ملاقات کرد اما به مرور زمان، گرایش‌های نظری‌اش به نظریات آلفرد آدلر نزدیک‌تر شد. او در سال ۱۹۲۵ مقاله‌ای را در نشریه‌ی بین‌المللی روانشناسی فردی با تمرکز بر مفاهیمی مانند معنا و ارزش به بررسی تفاوت‌های فلسفه و روان‌شناسی پرداخت.

فرانکل در سال ۱۹۲۵ مدرک دکتری پزشکی را از دانشگاه وین دریافت کرد و از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۲ مدیر بخش اعصاب بیمارستان روچیلد (بیمارستانی برای بیماران یهودی) بود. در طول این مدت شروع به نوشتن دست‌نوشته‌های «پزشک و روح» کرد که توانست زمینه را برای نوشتن کتاب انسان در جستجوی معنا فراهم کند. در سال ۱۹۴۶، او تجربیات یک روانشناس در اردوگاه کار اجباری را با عنوان «آری به زندگی» منتشر کرد که بعد از آزادی از اردوگاه آشویتس آن را نوشت، اما چون نسخه‌های آن محدود بود ترجمه نشد و خیلی زود به فراموشی سپرده شد.

او در سال ۱۹۴۹ از دو دانشگاه وین و آدیتشنالی درجه‌ی دکتری اعصاب و روان را گرفت و از ۱۲۰ دانشگاه در جهان دکترای افتخاری دریافت کرد. بعد از پایان جنگ جهانی دوم ریاست بخش اعصاب بیمارستانی را در وین را به عهده گرفت و استاد دانشگاه در رشته‌ی عصب‌شناسی و روان‌پزشکی شد. در سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۳ استاد دانشگاه سن دیگو شد که در حوزه‌ی نظریه‌ی معنا پیروان زیادی را بدست آورد. او سرانجام در سال ۱۹۹۷ دیده از جهان فرو بست.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب منتشر شده است؟

اگر برای دانلود کتاب انسان در جست‌وجوی معنا به طاقچه یا دیگر وب‌سایت‌های خرید کتاب مراجعه کنید می‌بینید که ترجمه‌های بسیاری از این کتاب صورت گرفته است. برخی از این ترجمه‌ها عبارت‌اند از: مهین میلانی، کیومرث پارسای، علیرضا ارجاع، ریحانه منظوری، مریم حسین‌نژاد و بسیاری از مترجمان دیگر اقدام به ترجمه‌ی این اثر کرده‌اند ولی ترجمه‌ی امیر لاهوتی محبوب‌ترین ترجمه‌ی این اثر به حساب می‌‌آید. این کتاب همچنین با عناوین دیگری چون «درون خود را جست‌وجو کنید» و «انسان در پی معنا» نیز به چاپ رسیده است. گفتنی است که قیمت کتاب انسان در جست‌وجوی معنا برای ترجمه‌های مختلف یکسان نیست و هر نسخه قیمت متفاوتی دارد. شما می‌توانید برای مقایسه‌ی ترجمه‌ها و انتخاب بهترین ترجمه کتاب انسان در جستجوی معنا به مجله‌ی طاقچه مراجعه کنید.

بخشی از کتاب انسان در جستجوی معنا ترجمه امیر لاهوتی

با وجود اینکه ما در اردوگاه‌ کار اجباری محکوم به یک زندگی ذهنی و جسمی بدوی بودیم، امکان این بود که در ژرفای زندگی معنوی نیز غوطه‌ور شویم. شاید افراد حساسی که اغلب، ساختمان بدنی ظریفی داشتند و به زندگی روشنفکرانه پرباری عادت کرده بودند، بیشتر از دیگران رنج می‌بردند؛ اما کمتر از دیگران به زندگی باطنی آنها آسیب می‌رسید. آنها می‌توانستند از محیط وحشتناک به زندگی باطنی پربار خود و به آزادی معنوی بازگردند. تنها به همین دلیل است که می‌توان پی به این راز آشکار برد که اغلب دیده می‌شد عده‌ای از زندانیان ضعیف و ناتوان بهتر از کسانی که نیرومند بودند، در برابر زندگی اردوگاهی دوام می‌آوردند.

۱۳۹۸/۰۸/۱۴

"Man’s search for meaning " در ابتدایِ کتاب دکتر "ویکتور فرانکل" زمان اسارتش در اردوگاه را بازگو میکند وی در ۳۷ سالگی به دست نازی ها اسیر شد. و این باعث شد که او "معناگرایی" را کشف کند و این سوال مطرح شد که

ماهی
۱۳۹۸/۰۹/۱۱

یکی از بهترین و تاثیرگذارترین کتاب هایی است که تا به حال مطالعه کردم.👌📚👌 دکتر ویکتور فرانکل در این اثر از تجربه ی اساراتش در اردوگاه کار اجباری که معروف به قتلگاه آدم سوزی است، می گوید. نظریه معنادرمانی(لوگوتراپی ) دکتر فرانکل

Hossein Gh
۱۳۹۹/۰۸/۲۰

این کتاب از سه بخش تشکیل شده بخش اول در مورد ۳ سال از زندگی دکتر ویکتور فرانکل اتریشی هست که توسط آلمان ها به اردوگاه کار اجباری برده شده بود و در نهایت با آزادی او تموم میشه بخش دوم در

Fereshte
۱۳۹۶/۰۷/۰۶

۵ساعته خوندمش ❓چرا دست به خودکشی نمی زنید؟ همین پرسش اول کتاب کافی بود تا متوجه بشم با یه کتاب خوب طرف هستم! قسمتی از کتاب😊👈 ۱ تا۲۴۵ص👇 نئوژنتیک:بیمار از یافتن معنا و مسئولیت در زندگی خویش ناتوان است. اگر زندگی برخی پررنج هست پس

zeinab ghazizadeh
۱۳۹۸/۱۰/۰۴

من نسخه ی چاپی شو خوندم، اگه می خواین بخونین توصیه می کنم اصلا سراغ این ترجمه نرین، انقدر تحت الفظی و ناشیانه ترجمه شده که آدم جونش درمیاد تا یه پاراگراف پیش بره. در مورد مضمون هم، اسم کتاب عالیه،

محمد
۱۳۹۷/۰۵/۱۷

به نظر من خواندن خاطرات یک اسیر جنگی وحشتناک نیست. مخصوصا زمانی که هدفی پشت این خاطرات هست. (برای من کتاب دخترشینا و کتاب "دا" سوزناک تر بود) من فکر می کنم واقعا پر محتوا و با ارزش و بدون حتی

💮rosy💮
۱۳۹۹/۰۹/۱۰

من یه ترجمه دیگه از این کتاب رو خوندم و در این رابطه نمیتونم نظر بدم ولی در رابطه با محتوای کتاب باید بگم که لحظه به لحظه با ویکتور فرانکل تو اردوگاه آشویتس زندگی کردم،،گاهی دردهاشو تا عمق قلبم

مهدی ابراهیمی
۱۳۹۹/۰۶/۳۰

کسی هستم که از یک اردوگاه اسیران جان سالم به در برده است. چشمانم چیزهایی دیده که چشم هیچ انسانی نباید می‌دیده، اتاق‌های گازی را دیدم که توسط بهترین و ماهرترین مهندسین ساختمان ساخته‌شده بودند. بهـترین و متخصص‌ترین پزشکانی را

M3iti
۱۳۹۶/۰۷/۱۰

کتاب خوبیه. یکم ترجمه و وارد کردن ادبیات شخصی مترجم کتاب رو اذیت کرده. منتها نظریات این کتاب با وجود ارزشمند بودن، لزوما همه حقیقت نیست. پس این کتاب نباید پایان راه خواننده باشه. چیزی که تو این کتاب خیلی

poone
۱۳۹۹/۰۴/۰۱

من کتابهایی رو که سرگذشت واقعی هستن و از روی واقعیت نوشته شدن و در کنارش جدای از شرح ماوقع تحلیل هم میکنند برام بسیار جذابه از این کتاب بسیار اموختم و تونستم ارتباط برقرارکنم و خودم رو جای اشخاص قرار بدم بنظرم

بریده‌هایی از کتاب

من خداوند را از تنگنای زندان فراخواندم و او در پهنای آسمان گسترده به من پاسخ داد.
ماهی
«آنچه که مرا نکشد، قطعا مرا نیرومندتر می‌سازد
Roghaye
اگر زندگی کردن رنج بردن اسست پس برای زنده ماندن باید معنایی در رنج‌بردن جست.
someone2
می‌توان همه چیز را از انسان گرفت مگر یک چیز: آزادی انسان در انتخاب رفتارش در هر شرایط و نیز انتخاب راه خود.
مـَه‌سـا
کسانی که پزشک بودند، زودتر از همه پی بردند که همه‌ی «کتاب‌های درسی پر از دروغ است» در کتاب‌های درسی آمده بود که انسان تنها می‌تواند برای ساعات محدودی بی‌خوابی بکشد ولی خلاف آن ثابت شد.
Mash
«کسی کهدر زندگی خود چرایی را بیابد، با هر چگونه‌ای خواهد زیست»
احمد
«آنچه که مرا نکشد، قطعا مرا نیرومندتر می‌سازد.»
زهرا
اگر همه چیز را از انسان بگیرند، باز هم حتی اگر یک لحظه و یک دم هم که شده می‌تواند خوشبخت بماند. و آن زمانی است که به محبوب خویش بیندیشد.
مـَه‌سـا
انسان حتی نمی‌داند در آرزوی چیست. در نتیجه یا در آرزوی کاری است که دیگران می‌کنند و یا رفتاری می‌نماید که دیگران از او می‌خواهند.
مـَه‌سـا
«چنان زندگی کن که انگار بار دوم است که پا به عرصه‌ی وجود نهاده‌ای و اکنون در حال ارتکاب همان خطاهایی هستی که در زندگی نخست خویش نیز مرتکب شده بودی
احمد