دانلود و خرید کتاب آیین‌ها و نمادهای تشرف: اسرار تولد و نوزایی میرچا الیاده ترجمه محمدکاظم مهاجری
تصویر جلد کتاب آیین‌ها و نمادهای تشرف: اسرار تولد و نوزایی

کتاب آیین‌ها و نمادهای تشرف: اسرار تولد و نوزایی

معرفی کتاب آیین‌ها و نمادهای تشرف: اسرار تولد و نوزایی

آیین تشرف طریقی است که بشر جامعه سنتی با آن از تصویر خودش آگاهی می‌یابد، آن را می‌شناسد و می‌پذیرد. بدیهی است که تشرف بنابر ساختارهای اجتماعی متفاوت و گستره‌های فرهنگی، انواع بی‌شمار و اشکال فراوان دارد؛ اما موضوع مهم این است که در نگاه همه جوامع پیشامدرن (جوامعی که در اروپای غربی تا انتهای قرون وسطا و در مناطق دیگر جهان تا جنگ جهانی اول ادامه حیات دادند) ایدئولوژی و شیوه‌های تشرف در درجه اول اهمیت قرار دارد. در واژگان جدید می‌توانیم بگوییم که تشرف مرز پایان انسان طبیعی است و ورود مبتدی به فرهنگ. اما از منظر جوامع کهن و سنتی فرهنگ دستاورد بشر نسیت بلکه خاستگاهی فراطبیعی دارد. میرچا الیاده اسطوره‌شناس و دین‌پژوه معاصر، در کتاب «آیین‌ها و نمادهای تشرف» اسرار تولد و نوزایی بشر را فاش کرده است. این کتاب حاصل سخنرانی‌های الیاده در در اواخر سال ۱۹۵۶ در دانشگاه شیکاگو تحت عنوان «الگوهای تشرف» است. اصطلاح تشرف درکلی‌ترین معنایش به مجموعه‌ای از آیین‌ها و تعالیم شفاهی اشاره دارد که هدف از آن ایجاد تحول و دگرگونی بنیادین در جایگاه مذهبی و اجتماعی شخصی است که قرار است تشرف یابد. در واژگان فلسفی، تشرف معادل است با تغییری اساسی در شرایط وجودی؛ مبتدی یا نوآموزی که با پشت‌ سر گزاردن آزمون سخت آیین تشرف دوباره متولد می‌شود، از وجودی برخوردار می‌گردد که با وجود پیش از تشرف او کاملاً متفاوت است؛ او انسان دیگری می‌شود. الیاده در این کتاب شش بخشی از اسرار تشرف در ادیان ابتدایی، آزمون‌های سخت آیین تشرف،آیین‌های قبیله‌ای و کیش‌های سری، تشرف‌های فردی و انجمن‌های سری، تشرف‌های حماسی و شمنی و الگوهای تشرف در ادیان تکامل‌یافته‌تر همانند هندوئیسم و مسیحیت سخن می‌گوید. مخاطب این کتاب، هر خوانندهٔ متخصص یا غیرمتخصصی است که به تاریخ معنوی بشر علاقه‌مند است.
تصاویر و نمادها
محمدکاظم مهاجری
هنر اسرار آمیز
میرچا الیاده
اسطوره، رویا، راز
میرچا الیاده
اسطوره و واقعیت
میرچا الیاده
تاریخ اندیشه‌های دینی(۱) از عصر حجر تا اسرار الئوسیس
میرچا الیاده
تاریخ اندیشه‌های دینی(۲) از گوتمه بودا تا پیروزی مسیحیت
میرچا الیاده
هنر و نمادگرایی سنتی
راجر لیپسی
تاریخ اندیشه‌های دینی (۳) از محمد(ص) تا عصر اصلاحات
میرچا الیاده
اسطوره‌ی آفرینش در آیین مانی
ابوالقاسم اسماعیل پور مطلق
در پی سرچشمه‌های ادیان
میرچا الیاده
یوگای پاتنجلی
میرچا الیاده
نمادشناسی تطبیقی ۴: طبیعت و جهان
حیدر شجاعی
نمادشناسی تطبیقی ۶: متون کهن و مقدّس
حیدر شجاعی
سرود رستگاری
داتا تریا
هزارتوی آزمون های دشوار
میرچا الیاده
نماد شناسی تطبیقی ۲: جانوران
حیدر شجاعی
نمادشناسی تطبیقی ۳: گیاهان
حیدر شجاعی
روانشناسی و علوم غیبی
کارل گوستاو یونگ
رمزشناسی حالات دست و بدن در هنرهای بودایی و هندویی
امیرحسین ذکرگو
نمادشناسی تطبیقی ۵: رنگ‌ها، اعداد، اَشکال
حیدر شجاعی
esrafil aslani
۱۴۰۲/۰۲/۰۱

مثل همه آثار دیگرش بی‌نظیر بود، میرچا الیاده متخصص ریشه یابی ادیان و مذاهب.

در واژگان جدید، می‌توانیم بگوییم که تشرّف مرز پایانی انسانِ طبیعی است، و ورود مبتدی به فرهنگ. اما از منظر جوامع کهن و سنتی، فرهنگ دستاورد بشر نیست بلکه خاستگاهی فراطبیعی دارد.
الهام
این کتاب حاصل سخنرانی‌های هاسکل است که مفتخر بودم در اواخر سال ۱۹۵۶ در دانشگاه شیکاگو تحت عنوان «الگوهای تشرف» ایراد کنم.
arman eghbali
طبق بررسی‌های برنت، پیش از آن‌که تبلیغات دینی مسیحیت در سرزمین آرنْهِم فراگیر شود، این آیین پیچیده‌تر و با آوازهایی همراه بود. گاهی قوم‌شناسان جدید تنها با رسومی مواجه می‌شوند که در آستانهٔ از میان رفتن‌اند. ولی در موردی که ما بررسی می‌کنیم ارکان اصلی باقی مانده‌اند، زیرا حضور جمعیت و هلهلهٔ زنان در پایان مراسم، ویژگی شاخص تشرف دختران است. در برخی مناطق، جدایی با رقص جمعی پایان می‌یابد و این رسم شاخصهٔ ویژهٔ کشاورزان اولیه است. در میان همین کشاورزان اولیه، دخترانی که تشرف یافته‌اند، در برابر دیدگانِ همه ظاهر می‌شوند و به خود می‌بالند، یا به صف به خانه‌ها می‌روند تا هدایایی را دریافت کنند.
esrafil aslani
گمان می‌رود مبتدی برای تقدیس به آسمان می‌رود. صعود به آسمان به کمک یک درخت یا یک تیرک،
کاربر ۲۸۴۰۶۳۸

حجم

۷۵۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۸۴ صفحه

حجم

۷۵۵٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۸۴ صفحه

قیمت:
۱۲۱,۰۰۰
تومان