کتاب جاناتان مرغ دریایی اثر ریچارد باخ | معرفی و دانلود

معرفی کتاب جاناتان مرغ دریایی

جاناتان مرغ دریایی با عنوان اصلی Jonathan Livingston Seagull رمانی از ریچارد باخ نویسنده‌ی آمریکایی است. این رمان که در سال ۱۹۷۰ به زبان انگلیسی منتشر شد، به ده‌ها زبان زنده‌ی دنیا برگردانده شده است. داستان از جایی شروع می‌شود که جاناتان مرغ دریایی جوان به‌جای زندگی کلیشه‌ایِ به ارث برده که بر شکار، خوردن، زنده ماندن و پروازی آرام و بی‌دردسر خلاصه می‌شد، پروازی پرشکوه و بی‌محدودیت را برمی‌گزیند. این انتخاب او به مذاق هم‌گله‌ای‌هایش خوش نمی‌‌آید و به طرد او می‌انجامد؛ اما این پایان کار او نیست و زندگی پرهیجان او تازه از اینجا آغاز می‌شود. رمان جاناتان مرغ دریایی را نسیم امیرعظیمی به فارسی برگردانده و نشر ثالث چاپ کرده است. شما می‌توانید نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جاناتان مرغ دریایی اثر ریچارد باخ

کتاب جاناتان مرغ دریایی رمانی کوتاه نوشته‌ی ریچارد باخ خلبان و نویسنده‌ی آمریکایی است. جاناتان مرغ دریایی ابتدا در قالب مجموعه داستان کوتاه چاپ و در سال ۱۹۷۰ در قالب کتاب منتشر شد؛ استقبال چشمگیر مخاطبان از آن فروشی میلیونی را برایش رقم زد. این کتاب تا پایان سال ۱۹۷۴ میلادی، بیش از یک‌میلیون بار چاپ شد. برخی منابع فروش این رمان را تا به امروز بیش از ۴۴ میلیون نسخه برآورد کرده‌اند. داستان جاناتان مرغ دریایی داستان گسستن بند از پا و پرواز است. پروازی که جاناتان لیوینگستون مرغ دریایی جوان در آرزویش سختیِ طعنه و طرد هم‌نوعانش را به جان خرید، از گله بیرون و در ناکجا رها شد؛ اما این پایان داستانش نبود. این قمار سنگین پرواز تا ارتفاعاتی دست‌نیافتنی را برایش به ارمغان آورد. شوق پرواز و آزادی جاناتان الهام‌بخش بسیاری از جوانان و مخاطبان کتاب شد. این اشتیاق به رمان جاناتان مرغ دریایی تا به‌امروز امتداد یافته و نقطه‌ی مشترک نسل‌هایی است که با هم تفاوت بسیار دارند. برخی سه فصل کتاب را به سه مرحله‌ی عرفان تفسیر کرده‌اند و بعضا آن را روایتی مدرن از سلوک عرفانی خوانده‌اند. باخ خود کتاب را درباره‌ی رسیدن به کامل‌ترین شکل بودن وصف کرده است.

کتاب جاناتان مرغ دریایی را انتشارات Macmillan Publishers در آمریکا چاپ کرد. این کتاب در سه فصل و همراه با عکس‌های راسل مانسون منتشر شد. ریچارد باخ در سال ۲۰۱۴ بخش چهارمی به کتاب اضافه کرد. فصلی که از تجربه‌ی یک حادثه‌ی سخت الهام گرفته شد. جذابیت روایت باخ و پختگی‌اش استقبالی جهانی را برایش رقم زد و ده‌ها مترجم از سراسر جهان آن را به زبان‌های مختلف برگرداندند. این رمان چندین ترجمه‌ی فارسی هم دارد. ترجمه‌ی نسیم امیرعظیمی از کتاب را نشر ثالث منتشر کرده است.

خلاصه کتاب جاناتان مرغ دریایی

جاناتان یک مرغ دریایی متفاوت بود. درحالی‌که مرغان دریایی اکثر به ساده‌ترین شکل پرواز قناعت می‌کنند، او سودای دیگری در سر داشت. او می‌کوشید شکل‌های متفاوت پرواز را بیازماید و در این‌ راه رنج سقوط را نیز به جان می‌خرید. بااین‌که سقوط ننگ مرغان دریایی است، بی‌تفاوت به کار خود ادامه می‌داد تا به آرزویش یعنی پروازی بلند و بی‌حد برسد. در این راه طعنه‌ی دیگر مرغان دریایی را نیز تحمل می‌کرد. این طعنه و گاه دلسوزی مرغان نزدیک‌تر به او پس از مدتی به طرد و اخراجش از گله انجامید. اخراج آغاز صعود او به دنیایی بود که مرغان دریایی بسیار کمی را به آنجا راه است. پس از تجربه‌ی جایی غریب که آن را بهشت می‌پنداشت، او دیگر یک مرغ دریایی معمولی نبود. جاناتان اما قصد نداشت از مرغان دریایی دیگری که با آن‌ها زندگی می‌کرد دوری کند. او بازگشت و این بار با مرغان دیگری برخورد کرد که مثل او ذهنی آزاد و رؤیاپرداز داشتند. جاناتان معلم آن‌ها شد و توانست گروه دیگری را مثل خود تربیت کند. جایگاه جاناتان و توان و ارتفاع پرواز او باعث شد کسانی او را فراتر از یک مرغ دریایی بپندارند. بعضی در او خدا می‌دیدند و برخی او را شیطان می‌پنداشتند. جاناتان اما یک مرغ دریایی مانند دیگران بود که تنها می‌خواست آزاد و رها باشد. این آزادی درنهایت او را به مرحله‌ای فراتر برد و از دید شاگردان ناپدیدش کرد، پس از آن‌که از شاگردانش خواست نه با چشم سر بلکه با چشم دل به دنیا نگاه کنند.

جاناتان مرغ دریایی

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

جاناتان مرغ دریایی رمانی کوتاه اما بسیار جذاب، مهم و تأثیرگذار است. این رمان بر اندیشه‌ی نسل‌های مختلفی تأثیر گذاشته و برای مخاطبانش درک بهتری از آزادی و معنویت ایجاد کرده است. بسیاری آن را کتابی درخشان در ژانر خودیاری به حساب می‌آورند.

دانلود کتاب جاناتان مرغ دریایی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب را به علاقه‌مندان رمان کوتاه و داستان‌های انگیزشی با موضوع رهایی از بندهای ذهنی و دستیابی به آزادی پیشنهاد می‌کنیم. مخاطبان کتاب‌های معنوی و خودیاری نیز از خواندن این رمان لذت خواهند برد.

درباره ریچارد باخ؛ نویسنده‌ی کتاب

ریچارد دیوید باخ نویسنده و خلبان آمریکایی در ۲۳ ژوئن سال ۱۹۳۶ در ایلینوی به دنیا آمد. او از نوادگان یوهان سباستین باخ آهنگساز شهیر آلمانی بود. باخ از نوجوانی به پرواز و نویسندگی علاقه‌ داشت و موفق شد در هر دو رشته نیز کار کند. او در کالج لانگ بیچ کالیفرنیا تحصیل کرد. اولین کتاب باخ با عنوان بیگانه‌ای بر زمین در سال ۱۹۶۳ منتشر شد. مهم‌ترین کتاب باخ با عنوان جاناتان مرغ دریایی در سال ۱۹۷۰ چاپ شد و برایش شهرتی جهانی به ارمغان آورد. پندار، پلی به‌سوی جاودانگی، یادداشت‌های مرد فرزانه، اوهام و هیچ چیز تصادفی عناوین برخی از مهم‌ترین کتاب‌های اوست. رد و نشان عشق به پرواز در همه‌ی آثار باخ دیده می‌شود. ریچارد باخ سه بار ازدواج کرد، و صاحب شش فرزند شد. او در سال ۲۰۱۲ حادثه‌ای نزدیک به مرگ را تجربه کرد و مدتی طولانی را به درمان جسمی و روحی خود گذراند؛ باخ تحت‌ تأثیر این واقعه فصل چهارمی به جاناتان مرغ دریایی افزود.

بهترین ترجمه کتاب جاناتان مرغ دریایی

ترجمه‌ی نسیم امیرعظیمی از کتاب جاناتان مرغ دریایی روان و خوش‌خوان است و با وفاداری به متن اصلی ترجمه شده است. کاوه میرعباسی مترجم نام‌آشنای ایرانی نیز این کتاب را به‌خوبی و با حفظ ارزش ادبی آن ترجمه کرده و نشر نی آن را به چاپ رسانده است. احمد شاملو دیگر مترجم شناخته‌شده‌ی این رمان است.

جوایز و افتخارات کتاب

کتاب جاناتان مرغ دریایی با استقبالی جهانی مواجه و به بیش از ۴۰ زبان برگردانده شد؛ در مدتی کوتاه به فروشی میلیونی رسید و هفته‌ها در صدر لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز قرار گرفت. این رمان همچنین در سال‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۳ در صدر فهرست پرفروش‌ترین رمان‌های Publishers Weekly جای گرفت. این رمان گرچه از جوایز مهم کتاب بی‌بهره ماند، اما نویسندگان و متفکران بزرگی از سراسر جهان آن را ستودند و تفاسیر متعددی از آن ارائه دادند.

نظرات افراد مشهور درباره کتاب

بسیاری از اندیشمندان و منتقدان ادبی کتاب جاناتان مرغ دریایی را ارج نهاده و با تعابیر مختلفی ستوده‌اند. مارتین ای. مارتی الهی‌دان آمریکایی این کتاب را روایت مدرن از سلوک روحانی وصف کرده است. تام باتلر بودن، نویسنده، این کتاب را در فهرست ۵۰ اثر کلاسیک جاودانه‌ی معنوی قرار داده است. احمد شاملو شاعر برجسته‌ی ایرانی که مترجم رمان به فارسی‌ است آن را نمادین و الهام‌بخش خوانده است. برخی از پژوهشگران ایرانی نیز این کتاب را با منطق‌الطیر عطار مقایسه کرده و به شباهت‌های این دو اثر پرداخته‌اند.

اقتباس‌های کتاب

از کتاب جاناتان مرغ دریایی اقتباس‌هایی در قالب‌های مختلف ساخته شده است. فیلم جاناتان مرغ دریایی ساخته‌ی هال بارتلت که در سال ۱۹۷۳ اکران شد یکی از مهم‌ترین اقتباس‌های این کتاب است. فیلمنامه‌ی این اثر را ابتدا خود ریچارد باخ نوشت، اما اعمال تغییرات در آن به جدایی و شکایت او از کمپانی سازنده‌ی فیلم انجامید. نیل دایموند نیز برای ساختن آلبوم فیلم جاناتان مرغ دریایی برنده‌ی جایزه‌ی گرمی سال ۱۹۷۴ شد. این رمان الهام‌بخش ساخت چند پارودی‌ و رقص باله نیز بوده است.

کتاب‌های مشابه

اگر این کتاب را دوست داشتید یا به‌دنبال کتاب‌هایی با حال‌وهوای مشابه می‌گردید، از مطالعه این عناوین نیز لذت خواهید برد: کیمیاگر اثر پائولو کوئیلو، زندگی پی اثر یان مارتل، پیامبر اثر جبران خلیل جبران، سیدارتها اثر هرمان هسه و راهبی که فراری‌اش را فروخت اثر رابین شارما.

بخش‌هایی از متن کتاب جاناتان مرغ دریایی

ازآنجایی‌که او اکنون از زمین، بالای ابرها و به همراه دو مرغ دریایی درخشان می‌آمد متوجه شد بدن خودش نیز به درخشندگی آن‌ها می‌شود. در حقیقت همان جاناتان جوان که همیشه در پشت چشمان طلایی‌اش زندگی کرده بود آنجا بود با این تفاوت که شکل بیرونی‌اش تغییریافته بود. بدنش شبیه اندام یک مرغ دریایی بود با این تفاوت که اکنون خیلی بهتر از اندام قبلی‌اش با آن پرواز می‌کرد. با خود گفت: چراکه نه، با نصف تلاش به‌سرعت و موفقیتی دو برابر از بهترین روزها در روی زمین دست خواهم یافت. اکنون پرهایش با سفیدی و تلالو خاصی می‌درخشید و بال‌هایش چون ورقه‌های نقره‌ای صیقل یافته‌ای نرم و کامل بودند. او شادمانه با وارد آوردن نیرو به این بال‌های تازه به پی بردن مواردی درباره‌ی آن‌ها پرداخت.

در سرعت دویست و پنجاه مایل در ساعت احساس کرد به حداکثر سرعت رسیده است. در سرعت دویست و هفتاد و سه مایل با خودش فکر کرد اینک با آخرین سرعتی که می‌تواند در حال پرواز است و این موضوع او را تاحدی مأیوس کرد.

❤ محمد حسین ❤
۱۳۹۹/۰۱/۲۵

همیشه کسایی ک خلاف جهت آب شنا میکنن، چیزایی رو تجربه میکنن ک واسه بقیه ناشناخته هست و نمیتونن اون رو حس و لمس کنن. یکی از این تجربه‌ها،آموختن تا روزی هست ک زنده‌ایم، و این آموختن با چیزی محقق

farez
۱۳۹۶/۱۲/۲۲

چرا دشوارترین کار در جهان این است که به پرنده ای این باور را بدهی که آزاد است؟! ریچارد باخ واقعا دشوارترین کار دنیاست... برای بسیاری از مرغان، تنها خوردن غذا مهم است و پرواز اهمیتی ندارد... پرواز اهمیتی ندارد برای خیلی از

ترانه
۱۳۹۸/۰۹/۱۳

داستان قشنگیه ما ادم ها هم نیازه که مثل جاناتان از روزمرگی ها دور بشیم و متعالی تر زندگی کنیم

ماهی
۱۳۹۸/۰۵/۰۴

آموزنده و جالب بود 👌 جاناتان داستان مرغ دریایی که علی رغم مشکلات ، طرد شدن و نادیده گرفته شدن توسط همنوعانش از پای ننشست و هدفش (پرواز ) را تا انتها دنبال کرد. .. داستانش من رو یاد هزاران هزار آدمی

م.حکیمی
۱۳۹۹/۱۰/۰۱

از دید من این کتاب مصداقی ازون بیت حضرت مولاناست که میگه:((ای برادر تو همان اندیشه ای / مابقی تو استخوان و ریشه ای)) کتابی کوتاه و زیبا مطالعه کنید و لذت ببرید💛

مرضیه کامکار
۱۳۹۹/۰۹/۰۳

برای کسانی با این اندیشه که جهانشان پیله ی تنگ و تاریک است و در آن پروانه شدن رویایی محال، توصیه می کنم این کتاب را عمیق بخوانند..

R Ka
۱۳۹۶/۱۱/۲۷

این کتاب رو سال ها پیش استاد ریاضی بنده به دانشجوهایش معرفی نمود .استاد آبسالان عزیز...استاد اخلاق بودن واقعأ... هر جا است سلامت باشد🙏.بگذریم... بنده هم به توصیه ایشان کتاب را تهیه و مطالعه کردم. در ابتدا داستان ساده به

H E D I Y E
۱۳۹۸/۱۲/۲۲

بهشت زمان و مکان ندارد بهشت، کمال است🍃

ll
۱۳۹۸/۱۱/۱۳

برش کوچک و خلاصه‌ای از کتب عرفانی هست که داریم و بعید نیست نویسنده به طور کامل با مولوی آشنایی داشته به همان زبان فقط در تمثیل مرغ دریایی .. و کتابی بوده که مایکل جکسون به کوبی برایانت پیشنهاد داده بوده که بخونه!!

faezeh
۱۳۹۸/۰۶/۱۷

خلی کتاب قشنگی بود❤ با این کتاب قشنگ میش معنی پشتکار و تلاش فهمید و اینکه ذهن هیچ محدودیتی نداره ما محدودش میکنیم فقط کافیه محدودش نکنیم همین ویژگی ک هر کسی رو متمایز میکنه نسبت به دیگری