معرفی و دانلود کتاب رویاپرداز توده + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
نشر قطره

معرفی کتاب رویاپرداز توده

کتاب رویاپرداز توده نوشته آنتونیو بوئرو بایخو و ترجمه نگار اصغری است که نشر قطره آن را منتشر کرده است. این نمایشنامه خواننده را به مادریدِ ۱۷۶۶ می‌برد؛ جایی که اصلاحات حکومتی، خشم خیابان و رقابت‌های درباری به هم گره می‌خورند. در مرکز ماجرا، اسکوئیلاچه قرار دارد؛ سیاستمداری که می‌خواهد جامعه را تغییر دهد، اما هر قدمش فاصله‌ی میان قدرت و مردم را آشکارتر می‌کند. متن، فقط یک روایت تاریخی نیست و از دل گفت‌وگوها، مسئله‌ی هویت، قدرت، سوءتفاهم و سرنوشت آرمان‌گرایی را پیش می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رویاپرداز توده

کتاب رویاپرداز توده نمایشنامه‌ای از آنتونیو بوئرو بایخو است که یک بحران سیاسی و اجتماعی را در مادریدِ قرن ۱۸ به صحنه می‌آورد. ماجرا در روزهای پرتنشِ شورش اسکوئیلاچه شکل می‌گیرد؛ زمانی که تصمیم‌های حکومتی درباره‌ی نظم شهری، پوشش، مالیات و اداره‌ی پایتخت با واکنش تند مردم روبه‌رو می‌شود. متن از همان آغاز، خیابان، دربار و خانه‌ی وزیر را کنار هم می‌گذارد تا نشان دهد کشمکش اصلی فقط میان حاکم و معترض نیست، بلکه میان چند نگاه متفاوت به پیشرفت، اقتدار، سنت و شأن مردم جریان دارد.
کتاب رویاپرداز توده فقط بر یک حادثه‌ی تاریخی تکیه نمی‌کند، بلکه از دل آن تصویری پیچیده از شخصیت‌ها می‌سازد. اسکوئیلاچه در این نمایشنامه صرفاً یک مقام سیاسی نیست؛ او چهره‌ی کسی است که می‌خواهد جامعه را دگرگون کند، اما زبان و منطقش همیشه به مردم راه پیدا نمی‌کند. در برابر او، اشراف ناراضی، مأموران، خدمتکاران، مردم کوچه و بازار و زنانی از طبقات مختلف قرار می‌گیرند که هرکدام بخشی از فضای اجتماعی را روشن می‌کنند. حضور شخصیت‌هایی مثل فرناندیتا، برناردو، ویاسانتا و پاستورا باعث می‌شود تنش سیاسی فقط در سطح فرمان و اعتراض نماند و به حسادت، ترس، منفعت، عشق، تحقیر و بی‌اعتمادی هم کشیده شود.
کتاب رویاپرداز توده از نظر نمایشی نیز بر تضادهای پررنگ بنا شده است: روشنایی و تاریکی، نظم و آشوب، گفت‌وگوی رسمی و صدای خیابان، آرمان و مصلحت. دکورها، رفت‌وآمدها، اعلامیه‌ها و صداهای بیرون صحنه در شکل‌دادن به این فضا نقش مهمی دارند. متن نشان می‌دهد که چگونه یک تصمیم اداری ظاهراً محدود می‌تواند به مسئله‌ای بزرگ‌تر درباره‌ی مشروعیت قدرت و رابطه‌ی حکومت با مردم تبدیل شود. نتیجه، نمایشی است که هم بُعد تاریخی دارد و هم پرسش‌هایی ماندگار درباره‌ی اصلاح از بالا، مقاومت جمعی و بهای رؤیاپردازی سیاسی مطرح می‌کند.

خلاصه کتاب رویاپرداز توده

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
کتاب رویاپرداز توده در روزهایی می‌گذرد که اسکوئیلاچه، وزیر بانفوذ دربار، می‌کوشد با مجموعه‌ای از اصلاحات چهره‌ی مادرید را تغییر دهد. او به نظم شهری، بهداشت، سامان اداری و کنترل آشوب فکر می‌کند، اما همین تصمیم‌ها در خیابان به نشانه‌ی دخالت، تحقیر و بیگانگی تعبیر می‌شوند. هم‌زمان، مخالفان درباری و ناراضیان اجتماعی از این نارضایتی نیرو می‌گیرند. نمایشنامه با رفت‌وآمد میان فضای رسمی قدرت و زندگی مردم عادی نشان می‌دهد که چگونه سوءتفاهم، فاصله‌ی طبقاتی و ناتوانی در شنیدن صدای دیگری، یک پروژه‌ی اصلاحی را به بحران تبدیل می‌کند.

چرا باید کتاب رویاپرداز توده را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب رویاپرداز توده را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب کشمکش میان اصلاح سیاسی و واکنش اجتماعی را در قالب یک موقعیت نمایشی پرتنش نشان می‌دهد.
  • خواننده از خلال گفت‌وگوهای شخصیت‌ها با چند نگاه متفاوت به قدرت، سنت، نظم و هویت جمعی روبه‌رو می‌شود.
  • این اثر فقط به دربار محدود نمی‌ماند و صدای خیابان، خدمتکاران، مأموران و اشراف را هم وارد ماجرا می‌کند.
  • نمایشنامه نشان می‌دهد که تصمیم‌های ظاهراً اداری چگونه می‌توانند به مسئله‌ای عاطفی و سیاسی تبدیل شوند.
  • خواندن آن برای کسانی که به تنش میان آرمان‌گرایی و واقعیت اجتماعی فکر می‌کنند، شناخت دقیق‌تری فراهم می‌کند.

خواندن کتاب رویاپرداز توده به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به نمایشنامه‌هایی که بر تنش‌های سیاسی و اجتماعی متمرکزند.
  • خوانندگانی که به شخصیت‌های گرفتار میان آرمان، قدرت و شکست علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند یک واقعه‌ی تاریخی را از خلال صحنه، گفت‌وگو و کنش نمایشی دنبال کنند.
  • مخاطبانی که از آثاری با فضای درباری، خیابانی و تقابل طبقاتی لذت می‌برند.
  • دانشجویان و پژوهشگران تئاتر که به ادبیات نمایشی اسپانیایی‌زبان توجه دارند.

بخشی از کتاب رویاپرداز توده

«اسکوئیلاچه: (ضعیف)
تظاهر نبود... فقط گاهی چیزهای خیلی کوچیک من رو نگران می‌کنه... من وسواسی‌ام.
دستش را روی پیشانی‌اش می‌کشد.
راستی، یه چیزی رو فراموش کردم... کاری که با مباشر داشتم...
انسنادا: (سرد)
پادشاه به تو چی گفته؟
اسکوئیلاچه: (به او نگاه می‌کند.)
بشین.
انسنادا با آهی ازسر ناامیدی دوباره می‌نشیند. اسکوئیلاچه مردد قدم می‌زند.
یه بار دیگه به نفع تو باهاش صحبت کردم... چیزی نگفت.
چطور، هیچی؟
اسکوئیلاچه:
می‌دونی که گاهی چقدر نفوذناپذیر می‌شه... وقتی اسم تو رو می‌شنوه، هیچ‌وقت چیزی نمی‌گه. من خدمات بزرگت رو بهش یادآوری کردم. گفتم تو از مردهایی هستی که کشور امروز بهشون نیاز داره... خلاصه، همه‌چی.
انسنادا سرش را پایین می‌اندازد.
فکر می‌کنی کجا ممکنه اون رو ناراحت کرده باشم؟
کی می‌دونه؟
اما یه حدس‌هایی می‌زنی.
اسکوئیلاچه:
بعداز اینکه از تبعید برگشتی، زیاد بهش سر زدی... شاید فکر کرده تو خودت رو ضروری می‌دونی... چند بار که ازت مشورت خواست، محتاط بودی؛ شاید فکر کرد این‌جوری می‌خوای به قدرت برگردی... خلاصه، نمی‌دونم. اون چیزی نگفته.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب رویاپرداز توده و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابرویاپرداز توده
موضوعنمایشنامه
نویسندهآنتونیو بوئرو بایخو
مترجمنگار اصغری
انتشاراتنشر قطره
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۰۷
فرمت کتابEPUB
مجموعه و فروستتئاتر و ادبیات نمایشی نشر قطره، نمایشنامه خارجی نشر قطره، نمایشنامه های اسپانیایی زبان نشر قطره

نظری برای کتاب ثبت نشده است.