کتاب شکستن هسته زردآلو
معرفی کتاب شکستن هسته زردآلو
کتاب شکستن هسته زردآلو نوشته سینا دادخواه، از دل یک لحظهی ظاهراً شخصی آغاز میشود؛ لحظهای که راوی میان اضطراب، خاطره، عشقِ ازدسترفته و زندگیِ تازه معلق مانده است. متن، همزمان به گذشته و اکنون رفتوآمد میکند و از خلال یک تماس، یک رابطهی قدیمی و یک آستانهی تازه، تصویری از آدمهایی میسازد که زیر فشار انتخاب، مهاجرت، سوگ و میل به شروع دوباره شکل گرفتهاند. این رمان کوتاه در قالب مجموعهی «هزاردستان» نشر چشمه منتشر شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شکستن هسته زردآلو
کتاب شکستن هسته زردآلو نوشتهی سینا دادخواه، از همان سطرهای آغازین، راوی را در موقعیتی حساس نشان میدهد: زنی دور از تهران که در آستانهی مادرشدن ایستاده و همزمان با گذشتهای حلنشده روبهرو است. این موقعیت فقط یک نقطهی شروع روایی نیست، بلکه دریچهای است به شبکهای از خاطرهها، رابطهها، دلخوریها و بازخوانیهای پیدرپی. سینا دادخواه در این فضا، زندگی عاطفی نسل شهری را در کنار تجربهی مهاجرت، سوگ خانوادگی، درماندگی روانی و میل به نجاتدادن خود قرار داده است.
کتاب بیش از آنکه بر حادثههای بیرونی تکیه کند، بر حرکت ذهن و حافظه استوار است. راوی از اکنون به گذشته میرود، از یک تماس اسکایپی به رابطهای قدیمی میرسد و از آنجا به جمعهای دوستانه، شکستهای عاطفی، مهاجرت، بحرانهای روحی و حتی بحثهای اجتماعی و اخلاقی کشیده میشود. در متن، تهران فقط یک پسزمینه نیست؛ شهری است که روابط، جاهطلبیها، دوستیها و فرسودگیهای شخصیتها را شکل داده است. در کنار آن، زیست مهاجرانه نیز حضوری پررنگ دارد و نشان میدهد فاصلهی جغرافیایی لزوماً به معنای پایان گذشته نیست.
کتاب شکستن هسته زردآلو از نظر حالوهوا، میان تلخی، طنز، حسرت و بیقراری در نوسان است. راوی مدام خودش و دیگران را بازبینی میکند و همین بازبینی، متن را به تأملی دربارهی عشق، حافظه، خودفریبی، بخشش و میل به آغاز دوباره تبدیل میکند. شخصیتها نیز یکدست و ساده نیستند و هر کدام زخمی، متناقض و درگیر تصویری هستند که از خود و دیگری ساختهاند. این رمان کوتاه تجربهی خواندنِ ذهنی آشفته اما دقیق را پیش چشم میگذارد؛ ذهنی که میخواهد از دل مرور گذشته، معنایی برای اکنون پیدا کند.
خلاصه داستان شکستن هسته زردآلو
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان شکستن هسته زردآلو با بنفشه آغاز میشود؛ زنی مهاجر که در انتظار نتیجهی تست بارداری است و در همان لحظه، خاطرهی رابطهاش با میلاد دوباره به زندگیاش هجوم میآورد. مثبتشدن تست، او را به جای آرامش کامل، وارد چرخهای از مرور گذشته میکند. میلاد، عشق سابق او، از ماجرای آشناییاش با زنی به نام صدف گفته و همین روایت، لایههای مختلفی از زندگی بنفشه را بیدار کرده است؛ از جدایی، مهاجرت و فروپاشی روانی تا ازدواج تازه با میخائیل.
داستان در رفتوآمد میان اکنون و گذشته، نشان میدهد که هیچ رابطهای واقعاً تمام نمیشود و آدمها گاهی در آستانهی شروعی تازه، بیش از همیشه با زخمهای قدیمی روبهرو میشوند.
چرا باید کتاب شکستن هسته زردآلو را بخوانیم؟
دلایل خواندن شکستن هسته زردآلو را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این نوولا تصویری دقیق از درهم تنیدگی عشق، مهاجرت، سوگ و حافظه در زندگی شخصیتهای شهری ارائه میدهد.
- متن نشان میدهد یک رابطهی تمامشده چگونه میتواند سالها بعد هم بر تصمیمها و احساسات آدمها اثر بگذارد.
- خواننده با ذهنیتی روبهرو میشود که مدام میان خودآگاهی، تردید، خشم و میل به ترمیم در رفتوآمد است.
- کتاب از خلال یک روایت شخصی، به جمعهای دوستی، مناسبات عاطفی و تنشهای اخلاقی و اجتماعی هم نزدیک میشود.
خواندن کتاب شکستن هسته زردآلو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن شکستن هسته زردآلو به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای ایرانی که بر روابط عاطفی و بحرانهای درونی تمرکز دارند.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور با رفتوآمد میان گذشته و حال علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند روایتهایی دربارهی مهاجرت، سوگ و شروع دوباره بخوانند.
- مخاطبانی که از داستانهای شهری با پسزمینهی تهران و جمعهای دوستی لذت میبرند.
- خوانندگانی که به شخصیتهای متناقض، آسیبدیده و درگیر بازخوانی گذشته جذب میشوند.
درباره سینا دادخواه
سینا دادخواه (متولد ۱۳۶۳) داستاننویس، مقالهنویس و پژوهشگر حوزهی مطالعات شهری است. او با وجود تحصیل در رشتهی مهندسی عمران، مسیر حرفهای خود را بر روایتپردازی زیست مدرن شهری و بازنمایی دغدغههای نسل جوان دههی ۱۳۸۰ در تهران متمرکز کرد. آثار داستانی دادخواه به واسطهی نگاه ریزبینانه به جغرافیا، معماری و هویت روانشناختی شهر تهران شناخته میشوند. از جمله آثار داستانی او میتوان به رمانهای «یوسفآباد، خیابان سیوسوم» و «زیباتر» اشاره کرد. دادخواه افزون بر رمان، داستان بلند «قطعه نایاب برای تعمیر ریشتراش» و کتاب پژوهشی «آشیانهی خرس» (در حوزهی تهرانپژوهی و مطالعات فرهنگ شهری) را به نگارش درآورده است.
بخشی از کتاب شکستن هسته زردآلو
«ماشین خدا… همهاش باید همین بوده باشد؛ از شکستن هستهٔ زردآلو و سفری که سه سال و بیشتر طول کشید تا آن تماس اسکایپی…
ایستادهام جلوِ آینهٔ توالت. یادم رفته دمپاییهایم را بپوشم. کف پاهایم یخ کردهاند. ببین ها! بالای پیشانیام پر از موهای سفید شده. لعنتیها دست از سرم برنمیدارند. انگار قرنها بر من گذشته تا اینجا روی این کاشیهای مسخرهٔ گلبهی بایستم و منتظر اعلام نتیجه باشم. ماه قبل نشد. ماه قبلش هم. استرس میخائیل از من بیشتر است. بعضی وقتها تعجب میکنم که مرد گنده چهقدر دلنازک است. از همان مراسم مختصر عروسیمان فهمیدم که دلنازک است. چه اشکی میریخت؛ اشک شوق، اشک شادی. قشنگ بودند، ولی… مثلاً متولد سیبری است و با خرسها بزرگ شده. همیشه وقتی سربهسرش میگذارم همین را بهاش میگویم و او فقط قهقهه میزند. برعکس میلاد که فقط لبخند میزد. بامزهترین چیزها را هم برایش تعریف میکردم، نیشش فقط یکذره باز میشد…
حرفهایش رهایم نکردهاند. حتماً باید دلیلی داشته باشد که رها نشدهام. من را برای عبور از آدمهای مهم زندگی نساختهاند. نهایتاً عبور موقت، نه دائم و کامل. این بزرگترین نفرین دنیاست؛ معجون غلیظی از پاکیزگی و آلودگی. چه شد آنهمه خشم و درماندگی؟ چرا دلم میخواست بیشتر و بیشتر از عشق تازهاش برایم بگوید؟ مگر خودش نبود که کارد را به استخوانم رساند و چرخاند؟ کاری کرد بیایم این سر دنیا و اینجا بایستم و اشکها و قهقههها همزمان یادم بیایند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب شکستن هسته زردآلو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | شکستن هسته زردآلو |
| موضوع | رمان، داستان ایرانی |