کتاب اسم تو (چاباموچی) ماکوتو شینکای + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب اسم تو (چاباموچی)

کتاب اسم تو (چاباموچی)

امتیاز
۴.۹از ۱۰ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اسم تو (چاباموچی)

کتاب اسم تو (چاباموچی) (Your Name) نوشته ماکوتو شینکای، داستان دو نوجوان در دو دنیای ظاهراً جداست که زندگی و شخصیت‌شان به‌ طرزی رازآلود با هم گره می‌خورد. تاکی، پسر دبیرستانی ساکن توکیو، و میتسوها، دختری دبیرستانی در روستایی کوچک، هر دو خواب‌هایی عجیب می‌بینند؛ خواب‌هایی که در آن در بدن فردی دیگر بیدار می‌شوند و در شهری یا روستایی ناآشنا زندگی می‌کنند. این جابه‌جایی‌ها بهانه‌ای می‌شود برای کشف زندگی دیگری، لمس سنت و مدرنیته، و تجربه‌ی بزرگ‌شدن در بدنی که مال خودشان نیست. انتشارات پرتقال این داستان را با ترجمه زهرا توفیقی منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اسم تو (چاباموچی)

کتاب اسم تو اثر ماکوتو شینکای روایتی از پیوند میان زمان، سنت و مدرنیته است. شینکای تضاد میان ریتم پرشتاب زندگی در توکیو و سکونِ معنوی روستای ایتوموری را به بستری برای یک جابه‌جایی جادویی بدل می‌کند. این اثر با تکیه بر استعاره‌ی موسوبی (پیوند)، نشان می‌دهد که چگونه رشته‌های رنگیِ بافته‌شده در معبد میامیزو، نمادی از جریان زمان و گره خوردن سرنوشت دو انسان است که فرسنگ‌ها و حتی سال‌ها از هم فاصله دارند. در ساختار روایی کتاب، جابه‌جایی بدن‌ها مسیری برای خودشناسی و درکِ دیگری است. تاکی در کالبد میتسوها، با ریشه‌های کهن و طبیعت انس می‌گیرد و میتسوها در کالبد تاکی، آزادی و هیجان زندگی شهری را تجربه می‌کند. شینکای حس فقدان و اشتیاقی مبهم را ترسیم می‌کند که پس از هر بیداری به شخصیت‌ها دست می‌دهد؛ گویی حافظه‌ی آن‌ها قادر به نگاه‌داشتن جزئیات نیست، اما قلب‌شان حقیقتِ این پیوند را حس می‌کند. اسم تو داستانی است درباره‌ی جست‌وجوی ابدی برای یافتن چیزی یا کسی که نامش از یاد رفته، اما حضورش در تار و پود وجودِ ما باقی مانده است..

خلاصه داستان اسم تو (چاباموچی)

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

در مرکز داستان، دو نوجوان قرار دارند که هر کدام در نقطه‌ای متفاوت از ژاپن زندگی می‌کنند. تاکی تاچیبانا در توکیو، میان برج‌ها، قطارها، کافه‌ها و کار پاره‌وقت در رستوران ایتالیایی، روزهایش را می‌گذراند. او در ظاهر زندگی معمولی یک پسر دبیرستانی را دارد. در سوی دیگر، میتسوها میامیزو در روستای ایتوموری، در خانه‌ای سنتی و معبد خانوادگی، زیر سایه‌ی مادربزرگ راهبه و پدر دهیارش، با آیین‌های قدیمی و نگاه مردم دست‌وپنجه نرم می‌کند. یک روز، هر دو شروع به دیدن خواب‌هایی عجیب می‌کنند؛ خواب‌هایی که در آن در بدن فرد دیگری بیدار می‌شوند. میتسوها در بدن تاکی در آپارتمان کوچک توکیو چشم باز می‌کند و از دیدن شهر شلوغ و کافه‌های گران‌قیمت ذوق‌زده می‌شود. بعد از آن تاکی در بدن میتسوها در روستا بیدار می‌شود، با یوتسوها و مادربزرگ به کوهستان می‌رود، بر پشتش مادربزرگ را کول می‌کند، در آیین‌ها شرکت می‌کند و با سنت‌های معبد میامیزو و مفهوم موسوبی آشنا می‌شود. کم‌کم هر دو می‌فهمند این فقط رؤیا نیست؛ اطرافیان‌شان از رفتارهای عجیب دیروز حرف می‌زنند، در دفتر و موبایل‌شان یادداشت‌هایی با دست‌خطی غریبه می‌بینند و خاطرات مبهمی از زندگی دیگری در ذهن‌شان می‌ماند. این جابه‌جایی‌ها، در کنار طنز و سوءتفاهم، کم‌کم به پیوندی عاطفی و حسی عمیق تبدیل می‌شود؛ پیوندی که هنوز نامی برایش ندارند اما هر دو مطمئن‌اند آن‌سوی رؤیا، کسی واقعی در انتظارشان است.

چرا باید کتاب اسم تو (چاباموچی) را بخوانیم؟

خواندن این کتاب فرصتی است برای همراه‌شدن با دو صدای متفاوت؛ صدای پسری شهری که ناگهان در بدن دختری روستایی بیدار می‌شود و باید با معبد، آیین‌ها و خانواده‌ای ناشناخته کنار بیاید، و صدای دختری که یک‌باره وسط توکیو، در بدن پسری دبیرستانی، با کافه‌های گران، رستوران‌های شلوغ و روابط کاری روبه‌رو می‌شود. کتاب همچنین تصویری پرجزئیات از کار نوجوانان، روابط هم‌کلاسی‌ها، فشار نگاه جمعی در محیط‌های کوچک و شکل‌گیری دوستی و علاقه در سکوت و فاصله ارائه می‌دهد. برای کسانی که به دنبال داستانی هستند که هم حال‌وهوای نوجوانی و هم تضاد سنت و شهر را به‌خوبی نشان دهد، این اثر انتخابی قابل‌توجه است.

خواندن اسم تو (چاباموچی) به کسانی پیشنهاد می‌شود که به داستان‌های نوجوانانه، فضای مدرسه، و دوستی‌های دبیرستانی علاقه‌مندند. کسانی که دغدغه‌ی هویت و جست‌وجوی معنای زندگی را دارند هم می‌توانند با جهان این کتاب ارتباط برقرار کنند.

درباره ماکوتو شینکای

ماکوتو شینکای (Shinkai Makoto) (متولد ۱۹۷۳)، کارگردان، نویسنده و هنرمند ژاپنی است. او که دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی ادبیات ژاپنی از دانشگاه چوو است، مسیر حرفه‌ای خود را با طراحی گرافیک در بازی‌های ویدئویی آغاز کرد. سپس با ساخت آثار مستقلی چون «صداهای ستاره‌ای دوردست»، که تقریباً تمام مراحل آن را به تنهایی به سرانجام رساند، مهارت خود را در روایت داستان‌های انسانی به اثبات رساند. آنچه شینکای را به عنوان هنرمند در جایگاهی متمایز قرار می‌دهد و لقب «میازاکی جدید» را برای او به ارمغان آورده، توانمندی‌اش در تبدیل پدیده‌های روزمره به استعاره‌هایی شاعرانه و متافیزیکی است. شینکای در حوزه‌ی ادبیات نیز داستان‌هایی همچون «او و گربه‌اش» را به انتشار رسانده است.

اقتباس از کتاب اسم تو (چاباموچی)

خود ماکوتو شینکای انیمیشن اسم تو. (.Your Name) را در سال ۲۰۱۶ (تقریباً دو ماه بعد از انتشار کتاب) اکران کرد که در سطح بین‌المللی بسیار موفق بود و جوایز زیادی را نصیبش کرد.

بخشی از کتاب اسم تو (چاباموچی)

«عطر و صدایی خاطره‌انگیز. نور و گرمایی دل‌چسب.

روبه‌روی کسی ایستاده‌ام که برایم خیلی عزیز است. آن‌قدر نزدیکیم که هیچ فاصله‌ای بینمان نیست. باهم یکی شده‌ایم و نمی‌شود جدایمان کرد. مثل نوزادی‌ام که به مادرش چسبیده؛ نه اضطراب دستش به من می‌رسد، نه تنهایی. تابه‌حال زهر از دست دادن را نچشیده‌ام. حسی شیرین و خاص تمام تنم را مورمور می‌کند.

ناگهان چشم‌هایم باز می‌شود.

سقف بالای سرم است.

توی اتاقم هستم. صبح شده.

تنهایم.

توی توکیو.

خب پس...

داشتم خواب می‌دیدم. روی تختم می‌نشینم.

توی همین دو ثانیه، حس یکی شدن که چند لحظهٔ پیش تمام وجودم را گرفته بود، از بین می‌رود؛ بدون هیچ رد و نشانی. آن‌قدر سریع که تا بخواهم به خودم بیایم، اشک‌هایم می‌ریزد.

گاهی با گریه بیدار می‌شوم، خودم هم نمی‌دانم چرا.

... و هیچ‌وقت یادم نمی‌ماند چه خوابی دیده‌ام.»

Ho3ein Mosavi
۱۴۰۵/۰۲/۱۵

انیمه که از روی رمان ساختن بهترین انیمه که تو تین ژانر تو عمرم دیدم باهاش خندیدم اشک ریختم ماجراجویی کردم ... حتما از دستش ندین

ashkan
۱۴۰۵/۰۲/۱۴