کتاب وقتی برگ برنده رو می شود آگاتا کریستی + دانلود نمونه رایگان

کتاب وقتی برگ برنده رو می شود

انتشارات:نشر گویا
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب وقتی برگ برنده رو می شود

کتاب وقتی برگ برنده رو می شود با عنوان اصلی Cards on the table نوشتهٔ «آگاتا کریستی» (پرفروش‌ترین نویسندهٔ داستان‌های جنایی در جهان) و ترجمهٔ «نوید فرخی» در سال ۱۴۰۴ توسط نشر گویا منتشر شده است. این اثر که در دستهٔ رمان‌های پلیسی قرار گرفته، یکی از داستان‌های معمایی با محوریت شخصیت مشهور، «هرکول پوارو» است. داستان در باب قتلی مرموز در یک مهمانی شام است که با حضور چندین مظنون و فضایی پرتعلیق، شما را تا پایان با خود همراه می‌کند. نسخه‌ٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب وقتی برگ برنده رو می شود اثر آگاتا کریستی

کتاب «وقتی برگ برنده رو می‌شود» ازجمله رمان‌های معمایی و پلیسی است که با محوریت شخصیت «هرکول پوارو»، کارآگاه معروف آثار «آگاتا کریستی»، به بررسی یک پروندهٔ قتل پیچیده پرداخته است. داستان در فضای اشرافی و اجتماعی انگلستان شکل می‌گیرد. کتاب با دعوت چند مهمان به یک مهمانی شام آغاز می‌شود. ساختار این رمان بر پایهٔ گفت‌وگوهای دقیق، بازجویی‌های پی‌درپی و تحلیل‌های روان‌شناختی شخصیت‌ها بنا شده است. رمان با توصیف‌های جزئی‌نگرانه و فضاسازی‌های دقیق، خواننده را به قلب معما می‌برد و با هر فصل، لایه‌های جدیدی از رازها و انگیزه‌های پنهان شخصیت‌ها را آشکار می‌کند. این اثر نمونه‌ای از رمان‌های کلاسیک پلیسی است که با بهره‌گیری از تعلیق، ذهن مخاطب را به چالش می‌کشد و تا پایان، هویت قاتل را در هاله‌ای از ابهام نگه می‌دارد. رمان حاضر نخستین‌بار در سال ۱۹۳۶ روانهٔ بازار کتاب جهان و سریالی براساس آن در سال ۲۰۰۵ میلادی ساخته شد.

از رمان «وقتی برگ برنده رو می‌شود» برای تولید آثار گوناگون در رسانه‌های مختلف، اقتباس شده است. این کتاب در سال ۱۹۸۱ به‌صورت نمایشنامهٔ صحنه‌ای درآمد و در تئاتر وودویل در لندن به روی صحنه رفت. در تلویزیون، از این کتاب توسط شبکهٔ آی‌تی‌وی و برای مجموعهٔ «آگاتا کریستی: پوآرو» اقتباس شد. این قسمت در دسامبر ۲۰۰۵ در آمریکا و مارس ۲۰۰۶ در بریتانیا پخش شد؛ همچنین یک اپیزود از سریال تلویزیونی فرانسوی «قتل‌های کوچک آگاتا کریستی» (Les Petits Meurtres d'Agatha Christie) در سال ۲۰۱۴ براساس این رمان ساخته شد. در سینما، فیلم «بنگالی» ساختهٔ «چورابالی» (Chorabali) در سال ۲۰۱۶ با اقتباس از این رمان منتشر شد و نیز «مایکل بیکوِل» از این کتاب برای تولید برنامه‌ای در رادیو ۴ بی‌بی‌سی اقتباس کرد.

خلاصه داستان وقتی برگ برنده رو می شود

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با دعوت «هرکول پوارو» به یک مهمانی شام توسط مردی مرموز به نام «شیطانا» آغاز می‌شود. شیطانا که علاقهٔ خاصی به جنایت و جنایتکاران دارد، جمعی از افراد را به خانهٔ خود دعوت می‌کند؛ ازجمله پوارو، «خانم الیور» (نویسندهٔ داستان‌های جنایی)، «کلنل ریس»، «سربازرس باتل» و چهار مهمان دیگر که هر یک گذشته‌ای مبهم دارند. پس از صرف شام، مهمانان به دو گروه تقسیم و مشغول بازی بریج می‌شوند. در میانهٔ بازی، شیطانا به قتل می‌رسد. جسد او در حالی پیدا می‌شود که با یک دشنهٔ ظریف به قتل رسیده است. از آن لحظه، پوارو و دیگر کارآگاهان حاضر در مهمانی، تحقیق دربارهٔ قتل را آغاز می‌کنند. هر یک از چهار مظنون اصلی (دکتر رابرتز، خانم لوریمر، سرگرد دسپارد و آنه مردیت) فرصت و انگیزهٔ بالقوه برای ارتکاب قتل دارند و هرکدام در طول شب، به بهانه‌ای میز بازی را ترک کرده‌اند. روند داستان با بازجویی‌های دقیق، بررسی جزئیات رفت‌وآمدها و تحلیل شخصیت‌ها پیش می‌رود. پوارو باتکیه‌بر قدرت استدلال و دانش روان‌شناختی خود، تلاش می‌کند حقیقت را از میان لایه‌های دروغ و پنهان‌کاری بیرون بکشد. گذشتهٔ هر یک از مظنونان و ارتباط احتمالی آن‌ها با شیطانا در طول رمان آشکار می‌شود.

چرا باید کتاب وقتی برگ برنده رو می شود را بخوانیم؟

این کتاب، نمونه‌ای از رمان‌های معمایی و پلیسیِ کلاسیک است که خواننده را به دنیای رازآلود قتل و تردید می‌برد. حضور «هرکول پوارو» و سبک خاص استدلال این کارآگاه، به داستان عمق و جذابیت ویژه‌ای بخشیده است. رمان «وقتی برگ برنده رو می‌شود» نه‌تنها یک معمای جنایی را روایت می‌کند، بلکه به بررسی انگیزه‌ها، ضعف‌ها و رازهای پنهان انسان‌ها نیز می‌پردازد. خواندن این اثر فرصتی است برای تجربهٔ یک داستان پرتعلیق و همراهی با روند حل معما تا کشف حقیقت.

مطالعهٔ این کتاب به علاقه‌مندان رمان‌های پلیسی، دوستداران آثار معمایی و کسانی که به داستان‌های کلاسیک با محوریت کارآگاهان علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود؛ همچنین این اثر به کسانی که به‌دنبال داستان‌هایی با شخصیت‌پردازی قوی و فضای پررمزوراز به قلم «آگاتا کریستی» هستند، پیشنهاد می‌شود.

درباره آگاتا کریستی

«آگاتا کریستی» (Agatha Christie) با نام اصلی «آگاتا مری کلاریسا میلر» (Agatha Mary Clarissa Miller) در سال ۱۸۹۰ به دنیا آمد و در ۱۹۷۶ میلادی درگذشت. این نویسندهٔ شهیر انگلیسی، یکی از بزرگ‌ترین خالقان داستان‌های جنایی و ادبیات کارآگاهی در جهان است که با خلق شخصیت‌های جاودانه‌ای چون کارآگاه «هرکول پوآرو» (که اولین‌بار در رمان «ماجرای مرموز در استایلز» در سال ۱۹۲۰ معرفی شد) و «خانم مارپل» به شهرت رسید. او رکوردار پرتیراژترین نویسندهٔ جهان است و پس از شکسپیر و ژول ورن در چنین دسته‌ای قرار گرفته است؛ همچنین نمایشنامهٔ او به نام «تله‌موش» (The Mousetrap) دارای طولانی‌ترین زمان اجرای مداوم در تاریخ تئاتر جهان است. آگاتا کریستی که در خانواده‌ای ثروتمند و نیز با تحصیل در خانه رشد کرد، در طول هر دو جنگ جهانی به‌عنوان خدمتکار بیمارستان تجربیاتی به دست آورد. دانشی که او درمورد سم‌ها کسب کرد، در بسیاری از آثارش مورد استفاده قرار گرفت؛ علاوه‌براین سفرهای مکرر او به خاورمیانه به‌دلیل علائق باستان‌شناسی همسرش، منبع الهام دیگری برای آثارش بود. او شش رمان عاشقانه را با نام مستعار «مری وست‌ماکوت» منتشر کرد و از بسیاری از کتاب‌هایش مانند «قتل در قطار سریع‌السیر شرق» و «مرگ در رودخانهٔ نیل» چندین‌بار برای تولید آثاری در فیلم، رادیو و تلویزیون اقتباس شده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

آگاتا کریستی در سال ۱۹۵۵ به‌عنوان نخستین نویسنده، جایزهٔ «استاد اعظم» را از سوی انجمن نویسندگان معمایی آمریکا دریافت کرد و در همان سال نمایشنامهٔ او با عنوان «شاهد پرونده» (Witness for the Prosecution) موفق به کسب جایزهٔ «ادگار» برای بهترین نمایشنامه شد؛ همچنین در سال ۱۹۷۱ به پاس خدمات ارزنده‌اش به ادبیات، لقب «دِیم» (DBE) را دریافت کرد. کتاب‌های او با فروشی بیش از دو میلیارد نسخه، در رکوردهای جهانی گینس به‌عنوان پرفروش‌ترین آثار داستانی تمام دوران‌ها ثبت شده‌اند.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

به‌گفتهٔ دیلی مِیل (Daily Mail) رمان «وقتی برگ برنده رو می‌شود» بهترین داستان در باب یک قتل در دوران کاری آگاتا کریستی است و این نویسنده هیچ‌گاه این‌قدر زیرک و مبتکر نبوده است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

‏‫ک‍ت‍اب‌ ح‍اض‍ر اولین‌بار در س‍ال‌ ۱۳۷۲ با ع‍ن‍وان‌ «ش‍ی‍طان‌ ب‍ه‌ ق‍ت‍ل‌ م‍ی‌رس‍د» با ت‍رج‍م‍ه‌ٔ «ج‍م‍ش‍ی‍د اس‍ک‍ن‍دران‍ی‌» ت‍وس‍ط ن‍ش‍ر روای‍ت‌ و سپس در سال‌های مختلف با عناوین گوناگون توسط مترجمان و ناشران متفاوت منتشر شده است. فهرست زیر برخی از چاپ‌های این رمان را نشان می‌دهد:

- «ورق‌ها روی میز» ترجمهٔ «مجتبی عبدالله‌نژاد»، نشر هرمس (کتاب‌های کارآگاه)، ‏‫۱۳۹۵.‬

- «شیطان به قتل می‌رسد» ترجمهٔ «جمشید اسکندانی»، نشر ثالث، ‏‫‬‏۱۳۹۲.

- «ات‍ف‍اق‌ ب‍ع‍د از ش‍ام‌» ترجمهٔ «م‌. ح‌. ع‍ب‍اس‍پ‍ور‌ت‍م‍ی‍ج‍ان‍ی‌»، نشر راه‌ ک‍م‍ال‌ (س‍ب‍زآرن‍گ‌‏‫)، ۱۳۸۵.

بخشی از کتاب وقتی برگ برنده رو می شود

«پوارو ناگهان خندید. نتوانست جلوی خودش را بگیرد. سرش را عقب برد و صدای خندهٔ بلند و فرانسوی‌اش اتاق را پر کرد.

گفت: «ببخشید، مادام.» و هم‌زمان که اشک‌هایش را پاک می‌کرد، ادامه داد: «نمی‌تونستم خودم رو کنترل کنم. ما اینجا نشستیم، بحث می‌کنیم، استدلال می‌کنیم! سؤال می‌پرسیم! پای مسائل روان‌شناسی رو وسط می‌کشیم. درحالی‌که تمام این مدت، یه شاهد عینی برای این جنایت وجود داشته. ازتون خواهش می‌کنم، برام تعریف کنین.»

خانم لوریمر گفت: «اون شب تقریباً دیروقت بود. آنه مردیت فقط تماشاچی بود. از جاش بلند شد، دست هم‌بازی‌ش رو نگاه کرد و بعد شروع کرد به قدم‌زدن توی اتاق. دست چندان مهمی نبود... نتیجه معلوم بود. نیازی نبود حواسم به ورق‌ها باشه. درست وقتی که به سه بازی آخر رسیدیم، نگاهی به سمت شومینه انداختم. آنه مردیت خم شده بود روی آقای شیطانا. همون‌طور که داشتم نگاه می‌کردم، صاف ایستاد ‒ دستش واقعاً روی سینهٔ اون بود ‒ حرکتی که باعث تعجبم شد. اون صاف ایستاد و من صورتش رو دیدم و نگاه سریعی که به سمت ما کرد. گناه و ترس؛ این چیزی بود که توی صورتش دیدم. البته، اون لحظه اصلاً نمی‌دونستم چه اتفاقی افتاده. فقط با خودم گفتم این دختره چه کاری ممکنه کرده باشه. بعداً فهمیدم.»»

معرفی نویسنده
عکس آگاتا کریستی
آگاتا کریستی
انگلیسی | تولد ۱۸۹۰ - درگذشت ۱۹۷۶

آگاتا کریستی با نام اصلی آگاتا مری کلاریسا میل، ۱۵ سپتامبر ۱۸۹۰ در دون شایرِ انگلستان به دنیا آمد. پدر آمریکایی‌اش فردریک میلر نام داشت. مادرش کلارا بومر انگلیسی و از خانواده‌ای اشرافی بود. آگاتا به دلیل آمریکایی بودن پدر می‌توانست تبعه ایالات متحده نیز باشد، ولی هرگز از آن کشور تقاضای تابعیت نکرد. آگاتا یک خواهر و یک برادر داشت که هردوی آن‌ها از او بزرگ‌تر بودند. گر چه خواهر و برادر آگاتا را به مدرسه شبانه‌روزی و خود او را به یک مدرسه تکمیلی در فرانسه فرستاده بودند اما آگاتا در پنج سالگی خودش خواندن را یاد گرفت و بعد با استفاده از کتابخانه پدرش به معلوماتش اضافه کرد و تحصیلات آکادمیک نداشت.