کتاب تله زنبور مارک ادواردز + دانلود نمونه رایگان

کتاب تله زنبور

انتشارات:نشر گویا
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب تله زنبور

کتاب تله زنبور نوشته‌ی مارک ادواردز با ترجمه‌ی پرستو جهان‌بین، اثری در ژانر رمان پلیسی و معمایی است که نشر گویا آن را منتشر کرده است. این کتاب با محوریت گردهمایی گروهی از دوستان قدیمی پس از سال‌ها، داستانی پرتعلیق و رازآلود را روایت می‌کند که گذشته و حال شخصیت‌ها را به هم گره می‌زند. فضای داستان در انگلستان معاصر می‌گذرد و با بازگشت به تابستانی سرنوشت‌ساز در سال ۱۹۹۹، لایه‌های پنهان روابط و رازهای شخصیت‌ها را آشکار می‌کند. تله زنبور با روایتی چندلایه، شخصیت‌پردازی دقیق و فضاسازی ملموس، مخاطب را به دنیای معماها و سوءظن‌ها می‌برد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تله زنبور

کتاب تله زنبور اثر مارک ادواردز، داستانی معمایی و روان‌شناختی است که با محوریت یک مهمانی شام آغاز می‌شود. گروهی از دوستان قدیمی که زمانی در یک پروژه استارتاپی اینترنتی با هم همکاری می‌کردند، پس از بیست و پنج سال به بهانه‌ی بزرگداشت استاد و مدیر سابق‌شان، سباستین مارلو، دوباره دور هم جمع می‌شوند. این گردهمایی در خانه‌ای مجلل در ناتینگ هیل لندن برگزار می‌شود و هر یک از شخصیت‌ها با گذشته‌ای پر از خاطرات تلخ و شیرین، رازها و گره‌های حل‌نشده، وارد داستان می‌شوند. روایت کتاب در دو بازه‌ی زمانی جریان دارد: تابستان ۱۹۹۹، زمانی که گروه برای راه‌اندازی یک سایت همسریابی نوآورانه گرد هم آمده بودند، و زمان حال که هر یک از اعضا با زندگی و دغدغه‌های شخصی خود روبه‌رو هستند. مارک ادواردز با استفاده از زاویه دید اول‌شخص و روایت‌های متقاطع، به تدریج لایه‌های پنهان شخصیت‌ها و اتفاقات گذشته را آشکار می‌کند. فضای داستان آمیخته با حس نوستالژی، سوءظن و تعلیق است و روابط میان شخصیت‌ها، به‌ویژه پس از افشای رازهایی درباره‌ی گذشته، به چالش کشیده می‌شود. تله زنبور با تمرکز بر روان‌شناسی شخصیت‌ها، تأثیر تصمیمات گذشته بر زندگی کنونی و بازگشت رازهای قدیمی، داستانی پرکشش و پررمزوراز خلق کرده است.

خلاصه داستان تله زنبور

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان تله زنبور با بازگشت ویل، راوی داستان، به جمع دوستان قدیمی‌اش آغاز می‌شود؛ گروهی که زمانی در تابستان ۱۹۹۹ برای راه‌اندازی یک سایت همسریابی نوآورانه گرد هم آمده بودند. این گروه شامل شخصیت‌هایی با پیشینه‌های متفاوت است: لی‌لی نابغه‌ی برنامه‌نویسی، سوفی با گذشته‌ای پر از فرازونشیب، تئو و جورجینا که حالا زوجی موفق و ثروتمند هستند، و روهان که همیشه نگاهی منتقدانه به اطراف دارد. پس از مرگ سباستین مارلو، استاد و مدیر پروژه، این گروه به دعوت تئو و جورجینا در خانه‌ای مجلل در لندن جمع می‌شوند تا یاد استاد را گرامی بدارند. اما این گردهمایی به‌تدریج به محفلی برای بازگشایی زخم‌های قدیمی و افشای رازهای پنهان تبدیل می‌شود. در خلال روایت، گذشته‌ی گروه و اتفاقات سرنوشت‌ساز تابستان ۱۹۹۹ به‌صورت فلاش‌بک بازگو می‌شود؛ از جمله طراحی آزمونی برای شناسایی روان‌پریش‌ها و رقابت شدید برای موفقیت استارتاپ. در زمان حال، هر یک از اعضا با دغدغه‌ها و شکست‌های شخصی خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند و حضور یک غریبه به نام فین، که دستیار سباستین در سال‌های آخر عمرش بوده، بر ابهام و سوءظن‌ها می‌افزاید. با پیشرفت داستان، رازهایی درباره‌ی شکست پروژه، ناپدیدشدن یکی از اعضای خانواده و تأثیرات تصمیمات گذشته بر زندگی کنونی شخصیت‌ها آشکار می‌شود. فضای داستان با تعلیق، سوءظن و بازگشت به خاطرات گذشته، خواننده را تا انتها درگیر نگه می‌دارد.

چرا باید کتاب تله زنبور را بخوانیم؟

تله زنبور با ترکیب عناصر معمایی، روان‌شناختی و اجتماعی، تجربه‌ای متفاوت از یک رمان پلیسی ارائه می‌دهد. روایت چندلایه و رفت‌وبرگشت‌های زمانی، امکان شناخت عمیق‌تر شخصیت‌ها و انگیزه‌های آن‌ها را فراهم کرده است. این کتاب نه‌تنها به معمای یک رویداد گذشته می‌پردازد، بلکه تأثیر تصمیمات و روابط قدیمی بر زندگی امروز را به تصویر می‌کشد. فضاسازی دقیق، شخصیت‌پردازی واقع‌گرایانه و پرداختن به موضوعاتی چون اعتماد، خیانت، جاه‌طلبی و هویت، از ویژگی‌های شاخص این اثر است. همچنین، تله زنبور با ایجاد تعلیق و طرح سؤالات متعدد، مخاطب را تا پایان با خود همراه می‌کند و فرصت خوبی برای علاقه‌مندان به داستان‌های معمایی و روان‌شناختی فراهم می‌آورد.

خواندن تله زنبور به علاقه‌مندان رمان‌های معمایی، دوست‌داران داستان‌های روان‌شناختی و کسانی که به روایت‌های چندلایه و شخصیت‌محور علاقه دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که دغدغه‌ی روابط انسانی، رازهای گذشته و تأثیر آن‌ها بر زندگی امروز را دارند، این کتاب توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب تله زنبور

«مرگ باعث شده بود که ما دوباره دور هم جمع شویم. بدین‌وسیله شما با احترام به یک مهمانی شام برای بزرگداشت زندگی سباستین مارلو دعوت می‌شوید میزبانان: تئو و جورجینا هاوارد لطفاً پاسخ دهید دعوت‌نامه روی یک کارت کرم رنگ ضخیم چاپ شده بود، که حالا از بس آن را وارسی کرده بودم، لبه‌هایش کمی کثیف شده بودند. زیر لطفاً پاسخ دهید یک آدرس ایمیل بود و در پشت کارت، با دستخط نستعلیق پیوسته‌ای با جوهر آبی، پیامی شخصی نوشته شده بود: ویل عزیز. لطفاً بیا! همهٔ دوستان قدیمی آنجا خواهند بود و خیلی خوب است که یاد استاد را گرامی بداریم. مشتاق دیدار. ج. با عشق می‌بینمت. به ما بگو در بیست و پنج سال گذشته مشغول چه کاری بوده‌ای. این کار بیست و پنج ثانیه طول می‌کشید. و همین فکر، تصور تلاش‌های جورجینا برای پنهان‌کردن ترحمی که نسبت به من داشت، تقریباً باعث شد که به ایستگاه مترو بروم، به آپارتمان کوچک خودم در جنوب رودخانه برگردم، جایی که یک شب دیگر را جلوی تلویزیون می‌گذراندم، منتظر پیک غذا می‌ماندم و شامم را با برنارد، گربه‌ام ‒تنها همراهم از وقتی دَنیِل رفته بود‒ شریک می‌شدم. یک بطری نوشیدنی سوپرمارکتی کنارم بود و خوش‌بینانه لپ‌تاپم را باز کردم، مکان‌نمای چشمک‌زن روی صفحهٔ خالی بود. منتظر بود تا داستانم را بگویم. همین مکان‌نمای چشمک‌زن یکی از دلایل اصلی این بود که دعوت را پذیرفته بودم.»