کتاب فرندز
معرفی کتاب فرندز
کتاب فرندز (دوستان، عاشقان و یک چیز وحشتناک بزرگ) با عنوان انگلیسی Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing نوشته متیو پری (چندلر بینگ) با ترجمه مریم نفیسیراد، روایتی صریح و بیپرده از زندگی شخصی و حرفهای بازیگر مشهور سریال «فرندز» است. انتشارات نسل نواندیش در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. این کتاب در دستهٔ زندگینامه و خاطرات قرار میگیرد و به فرازونشیبهای زندگی، اعتیاد، شهرت و روابط انسانی میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب فرندز اثر متیو پری
کتاب فرندز اثری در ژانر خودزندگینامه و خاطرات است که به قلم متیو پری، بازیگر نقش چندلر بینگ در سریال پرطرفدار «فرندز» نوشته شده است. این کتاب با نگاهی صادقانه و بیپرده، مسیر زندگی نویسنده را از کودکی تا دوران شهرت و چالشهای شخصیاش دنبال میکند. ساختار کتاب بر پایهٔ روایت اولشخص و بازگویی خاطرات شکل گرفته و در کنار روایتهای شخصی، به موضوعاتی چون اعتیاد، احساس رهاشدگی، روابط خانوادگی و تلاش برای بازیابی خود میپردازد. کتاب فرندز نهتنها به پشتپردهٔ زندگی یک ستارهٔ تلویزیونی میپردازد، بلکه تصویری از مبارزهٔ انسان با ضعفها و امید به بهبود را ترسیم میکند.
این کتاب با مقدمهای از لیسا کودرو، همبازی متیو پری، آغاز میشود و در ادامه، متیو پری با زبانی صریح و گاه طنزآمیز، تجربههای تلخ و شیرین زندگیاش را به تصویر میکشد. روایت کتاب، ترکیبی از خاطرات شخصی، تحلیلهای روانشناختی و بازتاب تأثیر شهرت بر زندگی فردی است که خواننده را با لایههای پنهان زندگی یک چهرهٔ مشهور آشنا میکند.
خلاصه کتاب فرندز
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
در کتاب فرندز، متیو پری با صداقتی بیپرده، زندگی خود را از کودکی تا دوران بزرگسالی روایت میکند. او از خانوادهای با والدین جداشده و تجربهٔ رهاشدگی عمیق، به دنیای شهرت و بازیگری قدم میگذارد. کتاب با شرح دوران کودکی، مهاجرت به لسآنجلس و تلاش برای یافتن جایگاه خود در خانواده و جامعه آغاز میشود. متیو پری به چالشهای روانی و جسمی خود، از جمله اعتیاد به مواد مخدر و الکل، اشاره میکند و از تجربههای تلخ بستریشدن در بیمارستان و مراکز بازپروری میگوید. او در کنار روایت موفقیتهای حرفهای، به بازگویی احساس تنهایی، نیاز به تأیید دیگران و تلاش برای یافتن معنا در زندگی میپردازد.
کتابْ تصویری از فرازونشیبهای زندگی یک بازیگر مشهور ارائه میدهد که در پس ظاهر موفق، با دردها و ترسهای عمیق دستوپنجه نرم میکند. متیو پری در این روایت، نهتنها به خاطرات شیرین و تلخ خود اشاره میکند، بلکه به دغدغههای وجودی و تلاش برای رهایی از چرخهٔ اعتیاد نیز میپردازد. او با بازگویی روابط خانوادگی، دوستیها و عشقهایش، تصویری چندلایه از هویت و آسیبپذیری انسان ارائه میدهد.
چرا باید کتاب فرندز را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی صریح، تجربههای شخصی متیو پری را از شهرت، اعتیاد و تلاش برای بازسازی زندگی به تصویر میکشد. خواندن کتاب فرندز فرصتی است برای آشنایی با پشتپردهٔ زندگی یک چهرهٔ مشهور و درک عمیقتر از چالشهایی که بسیاری از افراد، حتی در اوج موفقیت، با آن روبهرو هستند. خواندن این اثر نهتنها برای علاقهمندان به سریال فرندز جذاب است، بلکه برای کسانی که به موضوعات خودشناسی، اعتیاد و روابط انسانی علاقه دارند، حرفهای تازهای دارد. روایت صادقانهٔ نویسنده امکان همدلی با تجربههای انسانی و آسیبپذیریهای او را فراهم میکند و مخاطب را به تأمل دربارهٔ معنای موفقیت و خوشبختی دعوت میکند.
مطالعهٔ این کتاب به علاقهمندان به زندگینامهها، دوستداران سریال «فرندز»، افرادی که با موضوعاتی چون اعتیاد، خودشناسی و روابط خانوادگی درگیر هستند و کسانی که بهدنبال شناخت عمیقتر چهرههای مشهور و چالشهای پنهان زندگی آنها هستند، پیشنهاد میشود.
درباره متیو پری
متیو لانگفورد پری در ۱۹ اوت ۱۹۶۹ چشم به جهان گشود و در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۳ درگذشت. او بیش از هر چیز با نقش چندلر در سریال پرطرفدار فرندز شناخته میشود. دوران ابتدایی تحصیلش را در مدرسهٔ راک کلیف گذراند و در همان سالها بهعنوان یکی از استعدادهای برجستهٔ تنیس در مدرسه شناخته شد. با وجود موفقیت در ورزش، بهتدریج علاقهٔ خود را به بازیگری کشف کرد و از طریق تئاترهای مدرسه وارد این مسیر شد. او از اوایل دههٔ ۱۹۸۰ بهصورت پراکنده در نقشهای کوتاه ظاهر میشد تا اینکه با ایفای نقش «راسل» در مجموعهٔ فرصت دوباره بهطور جدی وارد عرصهٔ تلویزیون شد.
در دههٔ ۱۹۹۰ در چندین فیلم تلویزیونی بازی کرد، اما نقطهٔ عطف کارنامهاش در سال ۱۹۹۴ رقم خورد؛ زمانی که مارتا کافمن و دیوید کرین او را برای بازی در سریال فرندز برگزیدند. این سریال که تا سال ۲۰۰۴ ادامه داشت، برای او و همبازیهایش شهرت جهانی به همراه آورد و چندین نسل با شخصیت دوستداشتنی چندلر خاطره ساختند.
پری چهار بار نامزد دریافت جایزهٔ امی شد و دوب ار این جایزه را به دست آورد. او هرچند در قاب تلویزیون با طنز و شوخطبعی شناخته میشد، در کتاب زندگینامهاش پرده از واقعیتهای تلخ زندگی و مبارزات شخصی خود برداشت؛ اثری که به گفتهٔ نشریهٔ نیویورکر مکاشفهای دردناک بود.
سرانجام در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۳ خبر درگذشت او در ۵۴سالگی بر اثر غرقشدن در جکوزی خانهاش منتشر شد؛ روزی که برای میلیونها هوادار سریال فرندز غمانگیز و فراموشنشدنی بود.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
متیو پری یک بار بهعنوان بخشی از گروه بازیگران سریال Friends برنده جایزهٔ Screen Actors Guild (SAG) شد. همچنین جایزهٔ TV Guide (Editor’s Choice) را همراه با دیگر اعضای گروه Friends دریافت کرد.
در سال ۲۰۱۳، بهدلیل تلاشهایش برای بهبودی از اعتیاد، جایزهٔ Champion of Recovery را از دفتر کنترل ملی مواد مخدر کاخ سفید دریافت کرد. چندین بار نیز نامزد جایزههای معتبری چون امی (Emmy)، گلدن گلوب (Golden Globe)، جایزههای کمدی آمریکایی (American Comedy Awards)، سگ (SAG) و... شد.
کتاب حاضر نیز بلافاصله پس از انتشار به فهرست پرفروشترینهای نیویورک تایمز راه یافت. همچنین در سایت Goodreads برای بخش مِمورى و خودزندگینامه نامزد جایزه شد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر نخستین بار در سال ۱۴۰۴ با عنوان F.R.I.E.D.S (زندگی و خاطرات متیو پری) با ترجمهٔ مرجان حمیدی توسط نشر مون منتشر شده است.
بخشی از کتاب فرندز
«بیشترین حسی که این سه واژه ـمن زنده هستمــ به من میدهند، حس عمیق قدردانی است. اگر شما هم مثل من اینقدر به آن دنیا نزدیک شده بودید، واقعاً جز قدردان بودن هیچ انتخابی نداشتید. قدردانی مانند یک کتاب مصور گرانقیمت روی میز پذیرایی قرار میگیرد؛ حتی متوجهش هم نمیشوید، اما وجود دارد. پشتسر آن قدردانی، عذاب دردناک مداومی بهطور پنهانی مدفون شده است؛ جایی در اعماق نوشابۀ رژیمی با اندکی طعم انیسون و شیرینبیان که مانند تکتک پکهایم به سیگار، ریههایم را پر میکند.
دست خودم نیست و مدام این پرسش عذابآور را از خودم میپرسم: چرا؟ چرا زندهام؟ سرنخ کوچکی برای پاسخ به این سؤال دارم، اما هنوز کامل شکل نگرفته است. در این حد میدانم که ربطهایی به کمک به همنوع دارد، اما نمیدانم چگونه. بهترین چیز دربارۀ من، بدون استثنا، این است که اگر یک فرد معتاد نزد من بیاید و از من بپرسد آیا میتوانم به او کمک کنم ترک کند یا نه، میتوانم بگویم بله و واقعاً هم سر حرفم بمانم و کمکش کنم. من میتوانم به فرد ناامیدی کمک کنم تا ترک کند. پاسخ «چرا زندهام؟» به نظرم جایی در آنجا نهفته است. هرچه نباشد، این تنها چیزی است که واقعاً حس خوبی به من میدهد. نمیتوان وجود خداوند را انکار کرد.»
حقیقتا من کتاب رو نخوندم.فقط با دیدن اسمشون احساسات زیادی توی من لبریز شد احساس غم، دلتنگی، افسوس، قدردانی، کلافگی، شوق و ... ایشون فقط بازیگر نبودند با بازی زیبایی که در نقص چندلر بینگ داشتند چیزای زیادی رو میخواستند به ما یاد