تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب دیوان حافظ
معرفی کتاب دیوان حافظ
معرفی کتاب دیوان حافظ
کتاب الکترونیکی «دیوان الحافظ الشیرازی (مع تفأل)؛ همراهبا تفال (دوزبانه فارسی-عربی)» اثری از «حافظ شیرازی» با تصحیح و تفأل «مهدی سجودی مقدم»، بازنگری و ترجمهٔ مجدد «محمدرضا میرزاجان (ابوامین)» و بازبینی نهایی و ترجمهٔ تفأل غزلیات «قبس زعفرانی» است که توسط انتشارات مهراندیش منتشر شده است. این دیوان، مجموعهای از غزلیات حافظ را با اعرابگذاری دقیق، ترجمهٔ عربی و تفأل برای هر غزل ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دیوان حافظ
این دیوان، بر پایهٔ نسخهٔ تصحیحشدهٔ سید عبدالرحیم خلخالی و با مقابله با نسخههای معتبر دیگر، یکی از جامعترین و دقیقترین نسخههای غزلیات حافظ را در اختیار مخاطب قرار میدهد. متن فارسی با نشانهگذاری قانونمند و اعرابگذاری هدفمند همراه است تا خواندن صحیح ابیات برای عموم آسانتر شود. بخش عربی کتاب نیز بر اساس نسخهٔ دکتر الشورابی تنظیم شده و توسط محمدرضا میرزاجان و قبس زعفرانی بازنگری و ترجمه شده است. برای هر غزل، تفألی متناسب با مضمون آن و تکبیتی خلاصهگر افزوده شده است. این دیوان نهتنها متن اشعار حافظ را ارائه میدهد، بلکه با ترجمهٔ منثور عربی، شرح و تفسیر عرفانی و فال حافظ، تجربهای چندلایه از مواجهه با شعر حافظ را فراهم میکند. کتاب در قالبی دوزبانه و با رسمالخط نوین و مطابق با مصوبات فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی تدوین شده است. در انتهای هر غزل، معانی کلمات دشوار و مصرعهای عربی نیز آمده تا فهم شعر برای مخاطب آسانتر شود. این اثر، حافظ را نه فقط به عنوان شاعر، بلکه به عنوان پدیدهای فرهنگی و معنوی در زندگی ایرانیان بازمیخواند.
چرا باید کتاب دیوان حافظ را خواند؟
این دیوان، علاوه بر ارائهٔ متن دقیق و مقابلهشدهٔ غزلیات حافظ، با ترجمهٔ منثور عربی و تفأل برای هر غزل، تجربهای متفاوت از خواندن حافظ را رقم میزند. نشانهگذاری و اعرابگذاری قانونمند، امکان خواندن صحیح ابیات را برای مخاطبان فراهم میکند و ترجمهٔ عربی، دریچهای تازه به فهم شعر حافظ میگشاید. تفألها و تکبیتهای افزودهشده، لایهای از تفسیر و تأمل را به هر غزل اضافه میکنند و مخاطب را به تأملی عمیقتر در مضامین عاشقانه، عرفانی و فلسفی شعر حافظ دعوت میکنند.
خواندن کتاب دیوان حافظ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به شعر کلاسیک فارسی، پژوهشگران ادبیات، دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و عربی، و کسانی که به فال حافظ و تفسیر عرفانی علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال نسخهای دقیق و قابل اتکا از دیوان حافظ با ترجمه و شرح هستند، گزینهای کاربردی به شمار میآید.
فهرست کتاب دیوان حافظ
- مقدمه و معرفی نسخهٔ تصحیحشده: توضیح دربارهٔ نسخهٔ خلخالی و دیگر منابع مورد استفاده، روش نشانهگذاری و اعرابگذاری، و اهداف تدوین این دیوان.- غزلیات فارسی حافظ: متن کامل غزلیات با نشانهگذاری و اعرابگذاری قانونمند، همراه با معانی کلمات دشوار و مصرعهای عربی در انتهای هر غزل.- ترجمهٔ منثور عربی: برای هر غزل، ترجمهای منثور و روان به زبان عربی که مضمون و پیام اصلی شعر را منتقل میکند.- تفأل و تکبیت: پس از هر غزل، تفألی متناسب با مضمون غزل و تکبیتی خلاصهگر از نگارنده آمده است.- شرح و تفسیر عرفانی: برای هر غزل، شرحی کوتاه و تفسیر عرفانی یا اخلاقی ارائه شده که به فهم بهتر شعر کمک میکند.- توضیحات دربارهٔ رسمالخط و نشانهگذاری: شرحی دربارهٔ اصول نشانهگذاری، اعرابگذاری و استفاده از علائم نگارشی خاص در این نسخه.- فهرست غزلیات: فهرست شمارهگذاریشدهٔ غزلها برای دسترسی سریع به هر شعر.
بخشی از کتاب دیوان حافظ
«آلا یا ایهاالساقی آیز کاساً و ناولهاکه عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلهابه بوی نافهای کآخر صبا زان طره بگشایدز تاب جعد مشکینش چه خون افتاد در دلهامرا در منزل جانان چه امن عیش چون هر دمجرس فریاد میدارد که بربندید محملهابه می سجاده رنگین کن گرت پیر مغان گویدکه سالک بیخبر نبود ز راه و رسم منزلهاشب تاریک و بیم موج و گردابی چنین هایلکجا دانند حال ما سبکباران ساحلها؟همه کارم ز خودکامی به بدنامی کشید آخرنهان کی ماند آن رازی کز او سازند محفلها؟حضوری گر همیخواهی از او غایب مشو حافظمتی ما تلق من تهوی دع الدنیا و اقبلها»