کتاب رقیب های ازلی ربکا راس + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب رقیب های ازلی

کتاب رقیب های ازلی (Divine Rivals) نوشته ربکا راس، ترجمه اطلسی خرامانی، ویراسته مریم چراغ پور و رمانی است که در سال ۱۴۰۲ توسط انتشارات آذرباد منتشر شده است. این رمان که برای نوجوانان نوشته شده و در فضایی فانتزی و جنگ‌زده روایت می‌شود، شخصیت‌هایی را دنبال می‌کند که در میانه‌ی نبرد میان خدایان و انسان‌ها با چالش‌های شخصی و اجتماعی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. داستان اصلی درمورد زندگی آیریس وینو (دختری جوان و نویسنده‌ی روزنامه) و رومن کیت (رقیب کاری آیریس) است. رمان حاضر افزون‌بر روایت رقابت و همکاری این دو شخصیت، به موضوعاتی همچون نهاد خانواده، امید، فقدان، جادو و حقیقت پرداخته است. فضای رمان با عناصر جادویی، اسطوره‌ای و اجتماعی ترکیب شده و روابط انسانی را در بستر جنگ و بحران به تصویر کشیده است. امتیاز اقتباس از رمان حاضر توسط کمپانی پارامونت خریداری شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رقیب های ازلی اثر ربکا راس

کتاب رقیب های ازلی به قلم ربکا راس، رمانی فانتزی با درون‌مایه‌های اجتماعی و عاشقانه است که در بستری از جنگ و جادو و برای نوجوانان روایت می‌شود. این رمان با محوریت دو شخصیت اصلی، آیریس وینو و رومن کیت، به رقابت و تعامل آن‌ها در محیط کاری یک روزنامه می‌پردازد. رمان در شهری به نام اوث می‌گذرد. این شهر بر بقایای خدایان شکست‌خورده بنا شده و اکنون درگیر جنگی تازه میان دو خدا، انوا و دیکر، است. داستان با جزئیات زندگی روزمره، دغدغه‌های خانوادگی، مشکلات مالی و روابط پیچیده‌ی شخصیت‌ها آمیخته و لایه‌هایی از اسطوره و جادو را به تصویر کشیده است. زندگی آیریس، تلاش‌های او برای پیشرفت شغلی، مراقبت از مادرش و جست‌وجوی حقیقت درباره‌ی جنگ و خدایان را با مطالعه‌ی این اثر دنبال خواهید کرد. همچنین مکاتبات مخفیانه‌ای میان آیریس و فردی ناشناس شکل می‌گیرد که به‌تدریج به یکی از موضوعات اصلی رمان تبدیل می‌شود. کتاب رقیب های ازلی تصویری از مقاومت، امید و جست‌وجوی هویت ارائه داده است.

خلاصه داستان رقیب های ازلی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با خداحافظی آیریس وینو از برادرش (فورست) در ایستگاه قطار آغاز می‌شود. فورست برای شرکت در جنگی که میان دو خدا، انوا و دیکر، درگرفته، عازم جبهه است. آیریس، دختر جوان و بااستعداد، پس از رفتن برادرش ناچار می‌شود برای تأمین معاش خانواده از دانشگاه انصراف دهد و در روزنامه مشغول به کار شود. او در محیط کاری با رومن کیت، نویسنده‌ای جاه‌طلب و مرموز، رقابت شدیدی دارد. این رقابت نه‌تنها حرفه‌ای، بلکه شخصی و احساسی نیز می‌شود. همچنین آیریس با مشکلاتی چون اعتیاد مادرش، فقر و نگرانی برای برادرش دست‌وپنجه نرم می‌کند. او به‌طور اتفاقی وارد مکاتبه‌ای مخفیانه با فردی ناشناس می‌شود؛ نامه‌هایی که از طریق کمد جادویی خانه‌شان ردوبدل و کم‌کم به نقطه‌ی اتکای عاطفی او تبدیل می‌شود. این مکاتبات رازهایی را درباره‌ی هویت طرف مقابل و پیوندهای پنهان میان شخصیت‌ها آشکار می‌کند. آیریس درگیر تحقیق درباره‌ی ناپدیدشدن سربازان در خط مقدم و افسانه‌های خدایان می‌شود و می‌کوشد حقیقت جنگ را کشف کند. رمان با ترکیب زندگی روزمره، رقابت کاری، جست‌وجوی حقیقت و عناصر جادویی، اثری چندوجهی درباره‌ی امید، فقدان و مقاومت را شکل داده است.

چرا باید کتاب رقیب های ازلی را بخوانیم؟

رمان رقیب های ازلی در ژانر فانتزی، به ماجراهای جادویی و اسطوره‌ای می‌پردازد و دغدغه‌های ملموس زندگی مانند فقر، روابط خانوادگی، رقابت شغلی و جست‌وجوی هویت را نیز به تصویر می‌کشد. روایت چندلایه و شخصیت‌پردازی دقیق، امکان همذات‌پنداری نوجوانان با شخصیت‌ها را فراهم کرده و خواننده را به دنیایی پر از رمزوراز، احساسات متضاد و انتخاب‌های دشوار می‌برد. مکاتبات مخفیانه و تدریجی میان دو شخصیت اصلی این رمان، لایه‌ای از تعلیق و کشف را به اثر افزوده و پیوند میان جادو و واقعیت را پررنگ‌تر کرده است.

این رمان عاشقانه که ویژه‌ی نوجوانان نوشته شده، همچنین به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا و قالب رمان در ژانر فانتزی، دوستداران داستان‌های اسطوره‌ای و کسانی که به روایت‌هایی درباره‌ی رقابت، امید، فقدان و جست‌وجوی حقیقت علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. اثر حاضر به کسانی که در باب روابط خانوادگی، بحران‌های اجتماعی و هویت فردی می‌اندیشند نیز توصیه شده است.

درباره ربکا راس

ربکا راس (Rebecca Ross) نویسنده‌ای آمریکایی است که تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته‌ی زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه جورجیا به پایان رسانده است. او مسیر حرفه‌ای خود را از حوزه‌ی تغذیه و رژیم‌درمانی آغاز کرد و سپس به دنیای ادبیات قدم گذاشت. این نویسنده که در خلق رمان‌های فانتزی برای رده‌های سنی نوجوان و بزرگسال مهارت داشته است، عمدتاً به‌واسطه‌ی دوگانه‌ی پرفروش Letters of Enchantment (حاضر در لیست پرفروش‌های نیویورک تایمز) در میان مخاطبان شناخته می‌شود. سبک نوشتاری ربکا راس که خود را از علاقه‌مندان جین آستن می‌داند، به‌وضوح متأثر از قلم جولیت ماریلیر و ملینا مارکتا است. رمان رقیب‌های ازلی (Divine Rivals) از آثار شاخص او در سبک فانتزی برای نوجوانان محسوب می‌شود که روایتگر ماجرای دو خبرنگار رقیب و نامه‌نگاری‌های آن‌ها در فضای جنگ است. این اثر در آوریل ۲۰۲۳ میلادی توسط انتشارات Wednesday Books به چاپ رسید. اثر یادشده با جلب نظر مثبت منتقدان و خوانندگان، موفق شد جایگاه نخست مجله‌ی ساندی تایمز و فهرست پرفروش‌های نیویورک تایمز را از آن خود کند. رمان رقیب‌های ازلی افتخارات فراوانی کسب کرده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

از افتخارات و جوایز کتاب رقیب های ازلی (Divine Rivals) می‌توان اشاره کرد به نامزدی در جایزه‌ی لوکاس برای رمان نوجوان (۲۰۲۴)، دریافت جایزه‌ی انتخاب خوانندگان نوجوان پنسیلوانیا، دریافت جایزه‌ی کتاب نوجوان رود آیلند (۲۰۲۵)، دریافت جایزه‌ی لینکلن و جوایز ادبی بلاگرهای کودک و نوجوان (۲۰۲۳). همچنین این رمان به قلم ربکا راس در رقابت‌های معتبری نظیر جوایز گودریدز در بخش فانتزی نوجوان (۲۰۲۳)، جایزه‌ی کتاب گرین مانتین (۲۰۲۵)، جایزه‌ی کتاب سال Barnes & Noble (۲۰۲۳) و جایزه‌ی لیبی برای بهترین رمان نوجوان (۲۰۲۴) کاندیدا شده و به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین آثار تحسین‌شده در ادبیات نوجوان جایگاه خود را حفظ کرده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

booksaremythirdplace.com: کتاب رقیب های ازلی اثری درخشان در سبک فانتزی - تاریخی است که روایت را از طریق دو دیدگاه (POV) متفاوت، یعنی آیریس وینو و رومن کیت پیش می‌برد. یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های این رمان، استفاده‌ی هنرمندانه از فرمت نامه‌نگاری است که باعث می‌شود خواننده شاهد شکل‌گیری پیوند عاطفی عمیق میان دو شخصیت از طریق کلمات مکتوب باشد. دنیای این کتاب با الهام از دوران جنگ جهانی اول طراحی شده است. نویسنده مخاطب را با شخصیت‌های جانبیِ دوست‌داشتنی و فضایی پراحساس همراه می‌کند تا نهایتاً همگی به پایانی نفس‌گیر برسند.

takestwotobookreview.com: این کتاب فوق‌العاده است. این کتاب شاهکار است. من همیشه سبک نگارش ربکا راس را دوست داشته و عاشق قلم غنایی، زیبا و پراحساس او بوده‌ام. رمان رقیب های ازلی فضاسازی قدرتمندی دارد و لایه‌هایی از تنش در هر صفحه‌ی آن احساس می‌شود. ربکا راس به‌شکلی بسیار مؤثر درباره‌ی فجایع جنگ نوشته است. این اثر درباره‌ی سوگ است و درباره‌ی گرفتاربودن در یک زندگی که نمی‌توانیم در آن برای خودمان تصمیم بگیریم و درباره‌ی تنهایی و پیوند انسانی و درباره‌ی یافتن عشق و نیز درباره‌ی پیچیدگیِ دوست‌داشتنِ خانواده‌ای با تمام نقص‌هایشان. این کتاب درباره‌ی قدرت نویسندگی و اثرگذاری نامه‌هاست. کمی اسطوره‌شناسی درباره‌ی خدایان جهان را هم به این ترکیب اضافه کنید تا این کتاب بی‌نقص شود.

اقتباس‌های کتاب رقیب های ازلی

به گزارش هالیوود ریپورتر (hollywoodreporter.com) کمپانی پارامونت، پس از رقابتی شدید و جنجالی میان چندین استودیو، موفق شد امتیاز اقتباس از رمان رقیب های ازلی (Divine Rivals) نوشته‌ی ربکا راس را از آن خود کند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سال‌های مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپ‌هایی از این کتاب را با عنوان رقبای الهی نشان می‌دهد:

- ترجمه‌ی المیرا امیری، نشر آرنیا، ‏‫‬‏۱۴۰۴.

- ترجمه‌ی پریسا رجوند، نشر آبیژ، ‏‫۱۴۰۴.‬

- ترجمه‌ی مهدی حلوائی، نشر آذربیان، ‏‫۱۴۰۴.‬

- ‏ترجمه‌ی مینا رمضانی، انتشارات میلکان‏‫، ۱۴۰۴.‮‬

- ترجمه‌ی اميرياسين ميرزانيا‌ جورشری، نشر راز معاصر، ‏‫۱۴۰۳.‬

- ترجمه‌ی سمانه رحیمی، نشر میعاد اندیشه، ۱۴۰۲. ‬

بخشی از کتاب رقیب های ازلی

«آن روز بعدازظهر، آیریس در اتاق پشت میز نشست و به نور خورشید که بر روی دشت‌هایی در دوردست عقب‌نشینی می‌کرد، چشم دوخت. مشغول تایپ کردن نامه‌هایی شد که در درمانگاه نوشته بود. حس کشتی‌ای را داشت انباشته از داستان‌ها، سؤال‌ها و دلگرمی‌هایی که سربازان با او در میان گذاشته بودند. برای افرادی می‌نوشت که آن‌ها را نمی‌شناخت. مادربزرگ‌ها، پدربزرگ‌ها، مادران، پدران، خواهران، برادران، دوست‌ها و معشوق‌ها. افرادی که هرگز آن‌ها را نمی‌دید؛ اما بااین‌حال، همه به این لحظه متصل بودند.

یکی پس از دیگری پس از دیگری. با هر کلمه‌ای که تایپ می‌کرد خورشید بیش‌ازپیش در افق فرومی‌رفت و چیزی نگذشت که ابرها به خونی طلایی‌رنگ آغشته شدند. لحظه‌ای بعد، نور به نفع تاریکی پا پس کشید. ستارگان تاریکی را آراستند و آیریس شام را هم در اتاقش خورد و زیر نور شمع به کارش ادامه داد.

داشت آخرین نامه را از ماشین تایپ بیرون می‌کشید که صدای آشنای لغزیدن کاغذ بر کف اتاقش را شنید.

او برایش نامه‌ای نوشته بود.»

حانیه بذرافشان
۱۴۰۳/۱۲/۱۷

من حس میکنم دارم به دو شکل عاشقش میشوم،چهره به چهره و کلمه به کلمه. خلاصه:این داستان راجع به آیریس وینو که در طول یک سال گذشته زندگیش دچار تغییرات شگرفی شده.برادر آیریس(فارست)به جنگ رفته،خودش درس رو در اخرین سال تحصیل

Allabout_shin
۱۴۰۴/۰۸/۲۶

این کتاب یه موضوع خیلی ناز و دلنشینی داشت. از همون اولش که شروع به نامه‌نگاری می‌کنن، یه حس نرم و گرم توی داستان جریان می‌افته که واقعاً حال آدمو خوب می‌کنه. اون جنس از صمیمیتی که کم‌کم بینشون شکل

roz
۱۴۰۴/۱۲/۰۲

آیریس چرا کیتو با خودخواهیاش نابود کرد❤️‍🩹 خیلییی اخراش ناراحت کننده بود و آیریس خیلی رو مخ میشد😣

۱۴۰۴/۱۲/۰۵

کتاب خیلی خوبی بود هر لحظه بیشتر دوست داشتی ادامشو بخونی این کتاب جلد دوم هم داره به عنوان رقیب های سرنوشت اما توی طاقچه پیداش نکردم از طاقچه درخواست دارم اضافه کنن

یاس آبی
۱۴۰۴/۱۱/۰۴

این کتاب یکی از بهترین، جذاب‌ترین و دلنشین‌ترین کتاب‌هاییه که تا به حال خوندم:) داستان جالب و قابل تاملی داره، قصه عشقی که آروم آروم راهش رو از دل کشمکش و رقابت و جنگ پیدا میکنه و روز به روز قوی‌تر

atosoltan
۱۴۰۴/۱۱/۰۱

یک عاشقانه ی فانتزی در دل جنگ... شروع فوق العاده زیبایی داشت در تمام مدتی که کتاب رو میخوندم احساس میکردم درون کتاب زندگی میکنم با وجود تخیلی بودن کتاب اصلا این حس که جادو و خدایانی مثل پیکر و انواع

shanay
۱۴۰۴/۱۰/۲۹

دختری که برای برادر گمشده اش نامه مینویسد و پسری که نامه های او را می خواند. جزو یکی از جالب ترین کتاب هایی ژانر فانتزی هستش که خوندم داستان جدیدی داره و اینکه با الهه ها اسطوره های یونانی قاطی

۱۴۰۴/۱۰/۲۱

این کتاب چند جلد هست ؟

𝒵𝒶𝓇𝒴
۱۴۰۴/۱۰/۲۱

خوب بود اما سانسور های الکیش منو اذیت کرد اینطوری بود که یه دفعه توی یه صحبت بودن و بعد از سانسور تویه صحبت دیگه . به نظرم برای یه بوسه نباید متن کتاب رو با سانسور خراب کرد .

۱۴۰۴/۰۹/۲۲

کتاب زیبایی بود. داستانی جدید با ترجمه از بسیار خوب. از خوندنش لذت بردم. منتظر جلد دوم هستم.

بریده‌هایی از کتاب

گاهی از اینکه دیگران رو دوست داشته باشم می‌ترسم.
artemis
«نمی‌خوام یه روز توی هفتادوچهارسالگی از خواب بیدارشم و متوجه بشم که اصلاً زندگی نکردم.»
artemis
فکر می‌کنم که همه زره تنمون می‌کنیم. فکر می‌کنم اونایی که این‌کارو نمی‌کنن احمق هستن و خطر بارها و بارها زخمی شدن با گوشه‌های تیز دنیا رو به جون می‌خرن؛ اما چیزی که من از این احمق‌ها یاد گرفتم، اینه که آسیب‌پذیر بودن، قدرتیه که بیشتر ما ازش وحشت داریم.
چطور گذاشتی قلبت مغزت رو شکست بده؟
artemis
دارم به دو روش مختلف عاشقش می‌شم. رودررو و واژه به واژه.
artemis
عاشق واژه‌هایی هستم که می‌نویسم؛ اما چیزی نمی‌گذره که متوجه می‌شم ازشون متنفرم، انگار که من سرنوشتم اینه که همیشه با خودم توی جنگ باشم.
Sophie
خوشحال بودن جرم نیست. ***
artemis
هرکسی که برام اهمیت داره درنهایت ترکم کرده، چه به خاطر مرگ و چه به خاطر اینکه منو نمی‌خواسته.
artemis
می‌تونم بهت بگم که این دنیا داره تغییر می‌کنه. روزهای پیش‌روی ما فقط تیره و تیره‌تر می‌شن... و وقتی‌که یه چیز خوب پیدا می‌کنی؟ باید نگهش داری. نباید خودت رو نگران چیزایی بکنی که درنهایت هیچ اهمیتی ندارن. باید به خاطر اون نور، خطر کنی.
Sophie
پایان را همیشه می‌شد در شروع جست.
لئو