دانلود و خرید کتاب نطق ها و نامه های علی مطهری علی مطهری

انتشارات:نشر نی
امتیاز:
۳.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب نطق ها و نامه های علی مطهری

کتاب نطق ها و نامه های علی مطهری نوشتهٔ علی مطهری است. نشر نی این کتاب را منتشر کرده است. نطق‌ها و نامه‌های این کتاب مرتبط با مجلس هشتم و نهم شورای اسلامی هستند.

درباره کتاب نطق ها و نامه های علی مطهری

کتاب نطق ها و نامه های علی مطهری مشتمل بر برخی نطق‌ها و نامه‌ها و مصاحبه‌های علی مطهری درطول نمایندگی دوره‌های هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی است. نویسنده با توجه به اینکه جهت‌گیری بسیاری از محتوای آن‌ها مرتبط با مسائل ملی و در ارتباط با اصول و مبانی و آرمان‌های انقلاب اسلامی است، تصمیم به انتشار آن‌ها گرفته است. چون این نطق‌ها و نامه‌ها و مصاحبه‌ها به‌ترتیب تاریخ قرار گرفته‌اند، این کتاب می‌تواند سیری در حوادث اجتماعی و سیاسی سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۴ ایران نیز باشد؛ علاوه‌بر این‌که موجب ثبت برخی وقایع اجتماعی و سیاسی جمهوری اسلامی در تاریخ نیز می‌شود.

خواندن کتاب نطق ها و نامه های علی مطهری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ تاریخ ایران معاصر و علاقه‌مندان به مطالعهٔ نامه‌ها و سخنرانی‌ها در مجلس اسلامی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب نطق ها و نامه های علی مطهری

«نطق سؤال از وزیر کشور دربارۀ مرگ ستار بهشتی

الف ـ ۱۳۹۲/۱/۲۰

بسم الله الرحمن الرحیم

خلاصۀ سؤال بنده از جناب آقای نجار، وزیر محترم کشور، این است که چرا مرحوم آقای ستار بهشتی پس از یک هفته از بازداشت توسط پلیس فتا (پلیس تبادل فضای اطلاعات)، که زیرمجموعۀ پلیس امنیت نیروی انتظامی است، فوت کرده است.

اتهام او انتقاد از مسئولان نظام و شاید توهین به آن‌ها در وبلاگ شخصی‌اش بوده است. البته توهین در قانون مجازات اسلامی تعریف خاصی دارد و باید شامل الفاظ رکیک باشد، اما تا آن‌جا که من ملاحظه کردم چنین چیزی در نوشته‌های او یافت نشد.

سؤال بنده در واقع این است که چرا باید دراثر سوءتدبیر و نقض قانون یک مسئلۀ کوچک تبدیل به یک مسئلۀ بزرگ و از دست رفتن جان یک جوان و آسیب وارد شدن به نظام اسلامی شود.

ممکن است عده‌ای معتقد باشند که این‌گونه مسائل را باید پنهان کرد و در اولویت طرح در مجلس نیست. این‌ها اشتباه می‌کنند. اولاً مطرح شدن این مسائل موجب تسلّی خاطر جامعه و تقویت نظام می‌شود، ثانیاً موجب رفع کاستی‌ها می‌شود و ثالثاً از وظایف اصلی نمایندگان مجلس دفاع از حقوق مردم است.

اما پیگیری موضوع از طرف بنده چند علت دارد:

اول، اهمیت موضوع از نظر دفاع از مظلوم است. همه وظیفه داریم از مظلوم دفاع کنیم. سخن امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام دربارۀ بیرون آوردن خلخال از پای یک زن یهودی توسط دشمن در ناحیۀ مرزی کشور اسلامی را همه به یاد داریم که فرمود اگر مسلمان از شنیدن این خبر دق کند و بمیرد از نظر من مورد ملامت نیست.

دوم، نوع بینش موجود در برخی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دربارۀ حفظ نظام است که برداشت غلطی از این موضوع و جملۀ معروف امام (ره) دارند که حفظ نظام از مهم‌ترین امور است. فکر می‌کنند برای حفظ نظام دست به هرکاری می‌توان زد و از هر وسیله‌ای می‌توان استفاده کرد. کسانی که اقدام به قتل‌های زنجیره‌ای از جمله قتل داریوش فروهر و همسرش کردند در بازجویی‌های خود گفتند ما برای حفظ نظام و برای آن‌که سایر روشنفکران بترسند دست به این کار زدیم. ولی دیدیم چه آسیبی به نظام وارد کردند. پس این بینش باید اصلاح شود.

علت سوم پیگیری این موضوع توسط بنده نقش مؤثر برخورد با افراد متخلفِ درون نظام در حفظ نظام است. اگر قانون درمقابل اقویا ضعیف باشد و درمقابل ضعفا قوی، جامعه روی سعادت نخواهد دید. پیغمبر اسلام (ص) فرمود: هرگز جامعه‌ای به مقام تقدس نمی‌رسد مگر آن‌گاه که در آن جامعه ضعیف حق خود را از قوی بدون لکنت زبان بگیرد.

در این‌جا خاطره‌ای را از شهید آیت‌الله مطهری نقل می‌کنم. حدود سه هفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به ایشان خبر دادند که دو نفر کمیته‌ای وارد منزلی شده و مرتکب سرقت یا جرم دیگری شده‌اند، با آن‌ها چه کنیم؟ ایشان فرمودند بلافاصله با آن‌ها برخورد شود و هرچه حکم دادگاه بود دربارۀ آن‌ها به همین نام «کمیته‌ای» اجرا شود. ایشان نگفت، در ابتدای انقلاب، مجازات دو فرد منسوب به انقلاب موجب تضعیف انقلاب است و نگفت آن‌ها را به‌عنوان افراد نفوذی در کمیته یا «کمیته‌ای‌نما» مجازات کنید، بلکه گفت با عنوان واقعی کمیته‌ای مجازات کنید تا مردم بفهمند هیچ فرقی میان افراد حکومتی و افراد عادی نیست.

علت چهارم پیگیری موضوع این است که لازم است قبل از آن‌که مخالفان نظام جمهوری اسلامی اقدام کنند، حامیان نظام و نهادهای قانونی به این‌گونه موضوعات بپردازند و احقاق حق کنند تا فرصت از آن‌ها گرفته شود. به جای آن‌که خانم شیرین عبادی وارد شود، نمایندگان مجلس وارد شوند و اجازه ندهند پرچم اصلاحات اجتماعی به دست مخالفان بیفتد.»