کتاب خال سیاه عربی حامد عسکری + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:حامد عسکری
امتیاز
۴.۶از ۳۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب خال سیاه عربی

کتاب خال سیاه عربی نوشته‌ی حامد عسکری و توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است. این اثر در قالب سفرنامه، روایتگر تجربه‌های شخصی نویسنده از سفر حج است و با نگاهی صمیمی، طنزآمیز و گاه تأمل‌برانگیز، خاطرات، دغدغه‌ها و برداشت‌های او را از این سفر معنوی به تصویر می‌کشد. حامد عسکری، شاعر و نویسنده‌ای شناخته‌شده، در این کتاب با زبانی خودمانی و روایتی جزئی‌نگر، نه‌تنها به مناسک و آیین‌های حج می‌پردازد، بلکه لایه‌های عمیق‌تری از زندگی، خانواده، خاطرات کودکی و مواجهه با مفاهیم دینی را نیز واکاوی می‌کند. خال سیاه عربی، فراتر از یک سفرنامه‌ی صرف، تلاشی است برای بازخوانی رابطه‌ی فردی با خدا، سنت‌ها و هویت ایرانی در بستر یک سفر جمعی و آیینی. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خال سیاه عربی

کتاب خال سیاه عربی با قلم حامد عسکری، سفری است به درون و بیرون؛ سفری که از خاطرات کودکی نویسنده آغاز می‌شود و تا لحظه‌ی ورود به سرزمین وحی و مناسک حج ادامه می‌یابد. این کتاب در ژانر سفرنامه قرار می‌گیرد، اما ساختار آن فراتر از روایت خطی یک سفر است. نویسنده با بازگشت‌های مکرر به گذشته، خاطرات خانوادگی، دغدغه‌های ذهنی و روایت‌های طنزآمیز، تجربه‌ی حج را به بستری برای تأمل درباره‌ی ایمان، خانواده، فقدان، امید و حتی هویت ایرانی بدل می‌کند. خال سیاه عربی با نگاهی انتقادی و در عین حال صمیمی، مناسک و جزئیات سفر حج را از زاویه‌ی نگاه یک ایرانی معاصر روایت می‌کند؛ از دغدغه‌های مالی و اداری تا مواجهه با فرهنگ و آداب عربستان و حتی شوخی‌های روزمره‌ی حاجیان ایرانی. این کتاب، علاوه‌بر روایت سفر، به بازخوانی رابطه‌ی فردی با خدا و معنویت می‌پردازد و با استفاده از زبان طنز و خاطره‌نویسی، فضایی متفاوت از سفرنامه‌های رسمی و سنتی خلق کرده است.

خلاصه کتاب خال سیاه عربی

کتاب خال سیاه عربی دغدغه‌ی اصلی خود را در جست‌وجوی معنای خدا و تجربه‌ی زیسته‌ی ایمان قرار داده است. نویسنده با بازگشت به خاطرات کودکی، تصویرهای متنوعی از خدا را از نگاه معلم، مادر و باورهای شخصی خود ترسیم می‌کند و این جست‌وجو را تا بزرگسالی و سفر حج ادامه می‌دهد. روایت با خاطرات خانوادگی، ماجراهای مدرسه، دغدغه‌های روزمره و حتی طنزهای تلخ و شیرین زندگی درهم‌تنیده شده است. عسکری، مناسک حج را نه‌تنها به‌عنوان یک وظیفه‌ی دینی، بلکه به‌عنوان فرصتی برای بازنگری در روابط خانوادگی، مواجهه با فقدان و بازتعریف امید و دعا می‌بیند. او با جزئی‌نگری به روایت لحظه‌به‌لحظه‌ی سفر می‌پردازد؛ از دغدغه‌های مالی و اداری تا چالش‌های فرهنگی و حتی شوخی‌های روزمره‌ی حاجیان ایرانی. در این میان، خاطرات از دست‌دادن عزیزان، آرزوهای برآورده‌نشده و امیدهای کوچک و بزرگ، لایه‌های عمیق‌تری به روایت می‌بخشند. کتاب، تجربه‌ی حج را بهانه‌ای برای بازخوانی رابطه‌ی فردی با خدا و معنویت قرار داده و با زبان طنز و خاطره‌نویسی، فضایی متفاوت از سفرنامه‌های رسمی و سنتی خلق کرده است.

چرا باید کتاب خال سیاه عربی را بخوانیم؟

خال سیاه عربی با نگاهی متفاوت به سفر حج، تجربه‌ای شخصی و صمیمی از این سفر معنوی را روایت می‌کند. ویژگی شاخص این کتاب، زبان طنزآمیز و جزئی‌نگر نویسنده است که مناسک و لحظات سفر را از زاویه‌ای تازه و انسانی به تصویر کشیده است. خواننده با مطالعه‌ی این اثر، نه‌تنها با جزئیات سفر حج و چالش‌های آن آشنا می‌شود، بلکه با دغدغه‌های ذهنی، خاطرات خانوادگی و جست‌وجوی معنای ایمان در زندگی روزمره نیز همراه می‌شود. این کتاب، فرصتی برای تأمل درباره‌ی رابطه‌ی فردی با خدا، سنت‌ها و هویت ایرانی در بستر یک سفر جمعی و آیینی فراهم می‌کند و با روایت‌های خود، مرز میان طنز و تأمل را به‌خوبی حفظ کرده است.

خواندن خال سیاه عربی به کسانی پیشنهاد می‌شود که به سفرنامه‌های شخصی، روایت‌های طنزآمیز و تأمل‌برانگیز درباره‌ی ایمان و مناسک دینی علاقه دارند. همچنین به علاقه‌مندان به خاطره‌نویسی، تجربه‌های زیسته و کسانی که دغدغه‌ی معنویت، خانواده و هویت ایرانی دارند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب خال سیاه عربی

«خدا... این کلمه، این مفهوم، بزرگ‌ترین سؤال کودکی من بود و از سی‌وهفت سال پیش تا همین لحظۀ اکنون، مغزم دست گذاشته روی علامت سؤال صفحه‌کلید مغزم و هنوزاهنوز برنداشته. این مفهوم، این نیرو، این نور، این قدرت، این هر چی که هست، کیست؟ از کجا آمده؟ قرار است برای من چه‌کار کند و قرار است برایش چه‌کار کنم؟ خدا را توی همان چند سال اول کودکی از چند تا عینک مختلف دیدم. عینک اول عینک معلم‌های دینی‌مان بود. خدای معلم‌های دینی مدرسه مثل خودشان بود؛ خدایی با عینکی کائوچویی که یک سری مقررات دقیق و منظم وضع کرده بود سخت‌تر از مقررات مدرسه و هر کس دست از پا خطا می‌کرد، حسابش با آتش جهنم بود و سُرب داغ و میل گداخته به چشم؛ یک خدای اخمو و بی‌اعصاب که انگار همیشه از دندان‌درد رنج می‌برد و همین روی رفتارهایش تأثیر منفی گذاشته بود. از این خدا خیلی می‌ترسیدم. عینک بعدی عینک مادرم بود. مثل خودش بود این خدا؛ مثل مادرم؛ مهربان و صمیمی و یک بُغضی همیشه توی صدا و چشم‌هایش بود. این خدا را خیلی دوست داشتم. اگر کار بدی می‌کردم، سگ‌محلم می‌کرد؛ ولی با یک ببخشیدگفتنِ من، با یک «دوستت دارم به خدا»، با یک «مگه چند تا پسر داری که باهام حرف نمی‌زنی»، یخش می‌شکست و دوباره بغلم می‌کرد و می‌گفت: «پسر خوبی باش! من خیلی ناراحت می‌شم که سرت داد می‌زنم. دلم ریش می‌شه تا برگردی و بگی ببخش.» برای پرستیدن، پناه‌بردن و توسل‌کردن و چیزی‌خواستن سراغ همین خدا می‌رفتم. نه اینکه خداها متفاوت باشند، نه! خدا یک خدا بود و فقط پنجره‌ای که آدم‌ها از آن به او نگاه می‌کردند، فرق داشت.»

فلانی
۱۴۰۴/۰۴/۰۷

سخن کوتاه می‌کنم، عجیب به جانم چسبید. یک حج رایگان بود با کیفیت فوق العاده؛ انگار در تمام مکان‌ها و زمان‌هایی که ثبت شده قدم زده و نفس کشیده‌ام. لذتِ ناب و کیفِ خالص بود. خدا به نویسنده خیر برساند

Ftm.Amna
۱۴۰۳/۱۱/۲۶

بی‌نظیره. موضوعی به این جذابیت وقتی با قلمِ نابِ حامد خانِ عسکری ترکیب بشه میشه یه کتابِ خوشمزه و شیرین که هم می‌خندونه و هم اشک درمیاره. لذتِ خوندنش یه باره نیست، من تمایل دارم سال‌های سال، هر چند وقت

Nn
۱۴۰۴/۰۱/۰۳

این کتاب عالی بود . تصویر سازی فوق العاده ای داشت و همین طور قلم بسیار شیوا و روان . تا آخرش کتاب رو زمین نزاشتم . ممنون عالی بود

۱۴۰۴/۰۲/۲۰

این کتاب محشرهههههه، قلم آقای عسکری واقعا ستودنیه! بینهایت توصیه میکنم بخونین من عاشق این کتابم

زهرا زارع
۱۴۰۴/۰۲/۱۹

واقعا یکی از بهترین کتاب هایی که خوندم ، من مکه نرفتم ولی کربلا رفتم و با خط به خط کتاب اشک ریختم اگر دنبال یه کتاب حال خوب کن هستید قطعا همینه

Dorostkar
۱۴۰۴/۰۴/۲۹

عالی تر از عالی فوق العاده

ریحانه ذوالفقاری
۱۴۰۴/۰۳/۲۹

فوق‌العاده فوق العاده.. اولش خوندم فقط ببینم چیه ولی ازون دسته کتابها بود که آدمو می‌نشوند پای خودش.

Z Pourmandi
۱۴۰۴/۱۲/۱۳

سفرنامه زیبا و دلنشینی از حج بود. ما را همراه خود می کرد از مدینه و غربت آن تا مکه و اعمال آن.

khajepour
۱۴۰۴/۱۰/۲۷

کتاب خودش یک تراپی کامله قلم سحرآمیز حامد عسکری جونی همچون سواحل مالدیو به آدم میده.خودم خیلی دوست دارم به حج برم ولی با این کتاب انگار یکبار رفتم و دوباره برگشتم. در یک کلام:فوق العاده (: پ.ن:یک جای کتاب عجیب من

کوثر
۱۴۰۴/۱۰/۲۱

بسیار خوب شما رو همراه می‌کنه جوری که انگار در تک تک لحظات حضور دارید. دلنشین و روانه قلم آقای عسکری. و یه شاعرانگی داره که مال خودشه

۳۰%