دانلود و خرید کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا فیلیپ گاوین ترجمه مهدی حقیقت خواه
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا

کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا

معرفی کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا

کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا نوشتهٔ فیلیپ گاوین و ترجمهٔ مهدی حقیقت خواه است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب در حوزهٔ تاریخ جهان را منتشر کرده است. کتاب حاضر از مجموعهٔ «تاریخ جهان» است.

درباره کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا

جمعه اول سپتامبر ۱۹۳۹، یک سپاه بزرگ آلمانی به فرماندهی هیتلر به لهستان حمله کرد و ویرانی‌ بزرگی بر جای گذاشت. این حمله سرآغاز جنگی شش‌ساله در اروپا بود که به مرگبارترین درگیری تاریخ تبدیل شد، جان تقریبا ۵۰ میلیون نفر را گرفت و نام جنگ جهانی دوم را بر آن نهادند. فیلیپ گاوین در کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا (World War II in Europe) تاریخ این جنگ گسترده را به‌صورت خاص در اروپا مورد بررسی قرار داده و وقایع اساسی آن را شرح داده است. شروع جنگ جهانی دوم در سپتامبر ۱۹۳۹ تمام انگاره‌های جنگ سنتی را به چالش کشید. بسیاری از جنگ‌های پیشین اروپا در طول خطوط سنتی و در میدان‌های نبرد روستایی و دور از نواحی پُرجمعیت صورت می‌گرفت. این امر به ارتشیان میدان مانور بیشتری می‌داد، تلفات غیرنظامیان را به حداقل می‌رساند و میراث فرهنگی و معماری اروپا را حفظ می‌کرد، اما در جنگ جهانی دوم، جمعیت غیرنظامی دیگر از پیامدهای جنگ مصون نبودند. بلکه برعکس، هدف ارتشیان و نیروی هوایی مهاجم هیتلر قرار می‌گرفتند تا وحشت و آشفتگی عمومی ایجاد و در نتیجه از توانایی رهبران دولتی و نظامیشان در نشان دادن واکنش کاسته شود. بالاتر از همه، غیرنظامیانی که از ارتش در حال پیشروی آلمان می‌گریختند از هواپیماهای جنگنده هیتلر در هراس بودند. این هواپیماها ناگهان سروکله‌شان پیدا می‌شد و خانواده‌های بی‌پناه را در طول جاده‌های پرازدحام به رگبار مسلسل می‌بستند و سپس ناپدید می‌شدند و پشت سر خود ردی از رنج و عذاب بر جا می‌گذاشتند. برای کسانی که زنده می‌ماندند و برای بقیه جمعیت غیرنظامی اروپا، تسخیر گریزناپذیر کشورشان به دست هیتلر به معنای از دست دادن بی‌درنگ آزادی بود، چون بلافاصله نازی‌ها وضعیت پلیسی برقرار می‌کردند و هر کس مقررات جدید را نقض می‌کرد با مجازات شدیدی مواجه می‌شد. در ژوئن ۱۹۴۱ که هیتلر تلاش برای گسترش امپراتوری‌ خود را به داخل خاک روسیه آغاز کرد، کشتار غیرنظامیان را در آن‌جا به عنوان یک عنصر حیاتی استراتژی کلی‌اش برای پیروزی در نظر گرفت. بدین ترتیب، نیروهای مسلح و واحدهای امنیتی آلمانی، به پیروی از دستورات رهبرشان، به کشتار غیرنظامیان در مقیاسی بی‌سابقه روی آوردند.

خواندن کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ تاریخ جهان، به‌ویژه تاریخ اروپا در جنگ جهانی دوم پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب جنگ جهانی دوم در اروپا

«استراتژی جدید هیتلر بر تلاش‌هایش در منطقه جنوب روسیه معروف به قفقاز متمرکز بود.

هدفش تسخیر حوزه‌های نفتی‌ای بود که سوخت ماشین جنگی روسیه را تأمین می‌کرد و از این راه می‌خواست به مقاومت روسیه پایان دهد. او همچنین می‌خواست شهر استالینگراد را، که محل اصلی تلاقی خطوط آهن و مرکز صنعتی منطقه بود و در کنار رود ولگا واقع شده بود، تسخیر کند.

ارتش آلمان، که تا آن زمان بیش از یک میلیون نفر را در روسیه از دست داده بود، برای دست زدن به چنین حمله جاه‌طلبانه‌ای، با افزودن ۵۲ لشکر غیر آلمانی متشکل از سربازان کشورهای متحد هیتلر، از جمله مجارستان، رومانی، ایتالیا، اسلواکی و اسپانیا، تقویت شده بود. این نیروی رزمی متحد تا نیمه ژوئیه ۱۹۴۲ پیوسته در حال پیشروی بود و، با وجود مقاومت شدید روس‌ها، به هدف اصلی‌اش، یعنی حوزه‌های نفتی قفقاز و استالینگراد، نزدیک شده بود.

هیتلر در آن مقطع، با توجه به منابع محدودش، باید تصمیم می‌گرفت که سپاهیانش به کدام یک از دو هدف اصلی دست یابند. در ابتدا، هیتلر به گرفتن حوزه‌های نفتی تمایل داشت. از این رو، یک واحد تانک (سپاه چهارم زرهی) را به طرف جنوب و به دور از استالینگراد، برای کمک به یک واحد دیگر تانک (سپاه اول زرهی) که داشت به حوزه‌های نفتی نزدیک می‌شد، فرستاد.

اما هیتلر، پس از فرمان این مانور، نظرش را تغییر داد. وقتی باخبر شد که روس‌ها استالینگراد را تقریبا بی‌دفاع گذاشته‌اند و او یک فرصت طلایی را از دست داده است، سپاه چهارم زرهی را برگرداند و به طرف استالینگراد فرستاد. اما تا زمانی که این سپاه مکانیزه تغییر مسیر دهد، سربازان روسی در جنوب شهر استحکامات دفاعی برپا کرده و قادر بودند راه این سپاه زرهی را سدّ کنند. با وجود این، هیتلر اصرار داشت که استالینگراد تسخیر شود، و همزمان می‌خواست حوزه‌های نفتی هم گرفته شود.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۱

تعداد صفحه‌ها

۱۴۲ صفحه

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۱

تعداد صفحه‌ها

۱۴۲ صفحه

قیمت:
۵۹,۰۰۰
تومان